De mooiste bezienswaardigheden in Breda

Wij zijn gek op Breda! Daarom nemen we je graag mee langs de bekende én minder bekende highlights, must-sees en verborgen pareltjes in de altijd gezellige, karakteristieke en bovenal bourgondische stad.

Loop mee en ontdek de mooiste plekjes van Breda!

We nemen je graag mee op ontdekkingstocht door de Beste Binnenstad van Nederland. Ben je een dagje uit in Breda of toerist in eigen stad? Ontdek alle bijzondere plekjes van Breda. Wandel door het karakteristieke, bruisende centrum en laat je verbazen door tal van historische monumenten die er te vinden zijn. In de binnenstad zijn een aantal parken, tuinen, viewpoints en authentieke plekjes verborgen die je niet mag overslaan. Download gratis de Baronie van Breda City App voor een overzicht van alle bezienswaardigheden en toeristische routes.

Viewpoint

Kijk uit over de stad vanaf een uitkijkpunt! Breda heeft een aantal viewpoints met een fantastisch uitzicht op de stad. Kom je met het openbaar vervoer? Dan kijk je bij aankomst op het Centraal Station uit over het mooie Breda vanaf het dak van de Centraal Station parkeergarage. De prachtige skyline van Breda is te zien vanaf het dak van Parkeergarage De Barones of het terras bij La Place in Winkelcentrum de Barones. Nog indrukwekkender is de stad bekijken vanaf de Grote Kerk! Deze is open voor publiek en de toren kun je op speciale dagen beklimmen.

Historisch

Breda is een Nassaustad en kent een rijke geschiedenis die ons hieraan herinnert. Een wandeling door het centrum brengt je op plekken die zeker de moeite waard zijn. Van de Grote Kerk en Grote Markt in het kloppende hart van Breda, het Kasteelplein met uitzicht op het Kasteel van Breda en het prachtige Wilhelmina Paviljoen tot het pittoreske Begijnhof en de oase van rust in de Willem Merkxtuin. Uiteraard mag een bezoek aan De Nieuwe Haven en het Spanjaardsgat niet ontbreken. Met de toeristische routes op de Baronie van Breda City App ontdek je alle bezienswaardigheden!

Urban

Als je van architectuur houdt, moet je zeker een bezoek brengen aan het Chassépark. Breda is uitgegroeid tot hotspot voor street art. In de stad zijn meerdan zeventig muurschilderingen te vinden die de verhalen van Breda vertellen. Op gevels en muren zijn in samenwerking met Blind Walls Gallery de mooiste creaties geschilderd door verschillende kunstenaars. Achter elke schildering gaat een verhaal schuil dat geïnspireerd is op het verleden, heden of de toekomst van de stad. Volg een van de verschillende routes langs de murals van Blind Walls Gallery tijdens een georganiseerde tour of ga zelfstandig op pad met behulp van de app. Voor meer info, bekijk de website www.blindwalls.gallery.

Groen en water

Vanuit het station, loop je via de mooie boulevard van de Willemstraat zo het Valkenbergpark in. Dit groene stadshart is regelmatig toneel voor evenementen en bovenal een plek waar je heerlijk kunt wandelen of op mooie dagen kunt picknicken. Het park en de vele kunstwerken die er te zien zijn, kun je bovendien vanaf het water bewonderen. Wie in een bootje stapt en vanaf de haven een route over de singels vaart komt langs de mooiste bezienswaardigheden. Van het centrum tot aan de prachtige rustgevende natuur in het Markdal. Een boot voor kleine of grote gezelschappen en met of zonder schipper huur je bij www.bootjevarenbreda.nl.

Verborgen parels

In Breda zijn verschillende pareltjes te vinden. Goed verstopte, bijzondere straatjes, pittoreske binnentuinen of bijzondere architectuur waar je simpelweg aan voorbij loopt. Zo zijn een bezoek aan de sfeervolle en karakteristieke Singelstraat en de Sint Annastraat de moeite waard. Via de Willem Merkxtuin loop je bijvoorbeeld de Sint Annastraat in waar je fijne horeca vindt, maar ook goed kunt winkelen. Shoppen kan trouwens ook uitstekend aan Winkelhof ‘t Sas, met ingangen aan de Lange Brugstraat, Havermarkt en Torenstraat. Een sfeervol winkelplein met boetiekjes en horeca.

De meiden op de foto's dragen kleding van de winkels; Color Club Breda, Penn & Ink N.Y, YAYA, My Jewellery, ZEZ Mode, Zusjes Boutique en PEB Mode. Bekijk welke kledingstukken van welke winkel zijn in het Shoppen Magazine 2018 op pagina 16 t/m 22.