Koerstrui in de kerk - Verhalen achter wereldberoemde wielertricots

Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 180 renners van La Vuelta, na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens deze Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning. Een aantal renners steekt ook een kaars op ter herdenking van de wereldwijde coronaslachtoffers.

Nieuwe Blind Wall in 't Sas portretteert Bredase kunstschilder Jacob Weyerman

Begin juni startte beeldend kunstenaar Klaas Lageweg met een nieuwe muurschildering in ’t Sas, aan de voet van de Grote Kerk. In opdracht van Blind Walls Gallery maakte de Groningse artiest daar in vier dagen tijd een schildering.

Koru Lifestyle Nieuwe unieke sneakerwinkel Koru Lifestyle

Koru Lifestyle is aankomende zaterdag eindelijk geopend! Unieke sneakers, kleding en accessoires voor iedereen. Precies een winkel die Breda goed kan gebruiken. Van Nike, Jordans en Adidas, op Halstraat 23 heeft Jurre de Jong voor iedereen de perfecte sneaker liggen.

Eerste Duo expositie, opening 30 juni bij Bank 15 in Breda

11 juni studeer studeert Dorothy Rottier af aan de IKO, de kunstacademie in Hoogstraten. Haar eindonderzoek exposeert ze vanaf 30 juni t/m 17 juli bij Bank15. Tegelijkertijd exposeert haar partner, die eveneens kunst maakt, John Guillonard, vooral zijn werk van de afgelopen periode.

Foodblogs

De laatste foodblogs
Foodblog: een Markante avond in het Ginneken!

Een warme avond zorgt ervoor dat we op de fiets door Breda richting het Ginneken rijden. We zijn uitgenodigd bij Restaurant Markant aan de Prins Hendrikstraat om van de gerechten van de nieuwe kaart te mogen proeven.

Foodblog: 4-gangen verrassingsmenu van de chef bij de Veestallen!

Op steenworp afstand van het centrum, in de Belcrum, is sinds een aantal jaar Grand Café restaurant De Veestallen gevestigd. Namens Stappen shoppen Breda zijn we al meerdere malen uitgenodigd bij de Veestallen en dit was elke keer weer genieten. Ook deze keer mogen we de vernieuwde kaart proberen. Op deze menukaart vind je zowel nieuwe, zomerse gerechten als heerlijke, klassieke gerechten. De nieuwe kaart ziet er veelbelovend uit, wij hebben er zin in!

Foodblog: 4-gangen verrassingsdiner bij restaurant Het Havenhuis

Vanavond gaan we dineren bij restaurant Het Havenhuis aan de Geerkade in Etten-Leur. Dit stond vroeger bekend als de Zeepfabriek, een prachtige historische pand inmiddels omgebouwd tot een sfeervol ingericht restaurant. Naast dat je hier terecht kunt voor lunch, high-tea en diner is dit ook een evenementenlocatie waar je onder andere kunt trouwen en vergaderen.

Leuke lijstjes

6x ijssalons in Breda

Het wordt echt prachtig weer deze week. De temperaturen lopen zelfs op tot 28 graden! Dat betekent goed verkoeling zoeken en wat is nou een betere verkoeling dan een lekker ijsje? Wij hebben voor jullie een lijstje gemaakt met een aantal ijssalons in Breda!

6 tips voor de nationale week zonder vlees

De Nationale Week Zonder Vlees is het bekendste Nederlandse initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. De week zonder vlees zal dit jaar vanaf 7 t/m 13 maart zijn. Wanneer je als volwassene deze week geen vlees en zuivel eet, bespaar je: 150 liter water, 121 kilometer autorijden, 770 gram dierenvlees en 2,4 kilo zuivel. Om het wat makkelijker te maken hebben wij speciaal voor jullie de 10 leukste restaurantjes uitgezocht waar je vegan of vegetarisch kunt genieten!

15x dansen in Breda: Finally, we can dance again!

Is het dan eindelijk weer zover? We mogen weer dansen en sjansen zonder de 1,5 meter aan te houden. Na een lange periode genoeg gezeten te hebben is het dan eindelijk tijd om de stoelen en tafels aan de kant te schuiven en los te gaan op de dansvloer. Ben jij alweer vergeten in welke clubs je het beste los kan gaan? Lees hier verder voor de 5 leukste clubs waar het dit weekend allemaal weer kan!