5 x verkoeling in Breda

Wat een temperaturen! Vandaag tikte de termometer zelfs de 35 graden aan. Om je hoofd een beetje koel te houden kun je in Breda gelukkig op verschillende plekken de verkoeling opzoeken. Lees hier ons lijstje van 5 plekken voor verkoeling in Breda.

Waar ga jij naar toe met dit warme zomerse weer? Voor meer locaties en een compleet overzicht van de evenementen tijdens deze zomer download je gratis de Breda City App

Keep it cool!


Vrede fontein
De tijdelijke fontein op het Kasteelplein biedt verkoeling voor jong en oud. De interactieve fontein staat tijdelijk op het Kasteelplein in het kader van de viering van 350 jaar Vrede in Breda. Tot en met 16 juli staat dit platform in het centrum en kun je er heerlijk afkoelen. 

Zwembad wolfslaar 
Het openlucht zwembad Wolfslaar aan de Wolfslaardreef 105, is tijdens deze temperaturen de perfecte locatie om lekker af te koelen in het frisse water van een van de zwembaden. 

Asterdplas
De asterdplas is een recreatieplas in de wijk de Asterd van stadsdeel de Haagse Beemden, aan de noordkant van Breda. Je kunt hier zwemmen, maar ook surfen, zeilen en recreëren. Er is een strand met een ligweide van gras.

Galderse meren
Bij dit mooie weer heb je een heerlijke dag aan de Galderse Meren. Je kunt er heerlijk in de zon liggen en zwemmen. Een gedeelte van de plas is daarnaast beschikbaar voor duiken en surfen. De Galderse Meren vind je aan de Rijsbergsebaan en de Moerstraat als je vanuit Breda richting Galder rijdt.


Belcrum Beach
Ideaal om lekker op de fiets te kunnen naar een strand vlakbij het centrum van Breda. Belcrum Beach is een stadsstrand en zoals de naam het doet vermoeden, de wijk Belcrum. De ingang vind je aan de Veilingkade 12-15.