Tags: Voedingsadvies, Afvallen, Supplementen, Afslanken, Summerproof, Fit,

Experience blog: Verantwoord afslanken met hulp van New Fysic

Het Bourgondische leven eist zijn tol. Wat is het toch leuk en vooral gezellig, de wijn vloeit rijkelijk en de Franse kaasjes smaken daar heerlijk bij. Etentjes heb ik vaak meer dan eens per week. ’s Avonds bij de buis komt de lekkere trek en met de koelkast op loopafstand is een snackje zo geregeld. Het resultaat is wat minder leuk. De extra kilo’s zorgen ervoor dat ik me allesbehalve fit voel en niet lekker in mijn vel zit. Een onverwacht spiegelbeeld drukt me regelmatig met mijn neus op de feiten. Werk aan de winkel dus.

Gratis intake en eindeloos variëren binnen de kaders van New Fysic

Verwarring
Op instagram komt de ene na de andere fit girl voorbij met goedbedoelde adviezen en een dito voedingsplan. Ik kan best wennen aan die dikke laag roomboter op mijn speltboterham met 50+ kaas en ook de avocado’s, vette vis en noten smaken heerlijk. Na maanden smullen van wat moeder natuur te bieden heeft zet mijn kritische weegschaal me terug op aarde. Bam! Aangekomen! Gezonde voeding betekent dus niet perse een gezond gewicht. Mijn volgende poging is het populaire koolhydraatarm dieet. Op een ochtend, tijdens de gebakken eieren met spek, begint het te knagen. Is dit nu de oplossing? ‘s Nachts droom ik van brood en pasta. Ik houd het uiteindelijk twee weken vol, met een slechte stoelgang en welgeteld 3 onsje minder op de teller als resultaat. Wat dan?


New Fysic
Change of plan. Ik meld me op 1 april aan bij New Fysic Breda. Voedingscoach Ineke van Elten legt mij tijdens een gratis intake uit wat de afslankmethode inhoudt: een persoonlijk voedingsschema met aanvullende supplementen en intensieve coaching. Op de analyseweegschaal zie ik mijn gewicht (IEH), mijn BMI (IEH) en mijn vetpercentage (IEH) verschijnen. Mijn bloeddruk is aan de hoge kant. Maar het is oké, de hulptroepen zijn gearriveerd en ik sta er niet meer alleen voor. Samen bepalen we een gezond streefgewicht. Ik krijg een voedingsschema mee, supplementen voor de komende week, een boodschappenlijst en receptenboekjes. De supplementen bestaan uit vezels, eiwitten en vitaminen. Alles om op een gezonde manier en zonder honger de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Iedere ochtend begin ik met een shotje detox die mijn lever in het afvalproces zal ondersteunen. Ik ben er helemaal klaar voor!

Kaders
New Fysic begint altijd met dé beruchte appeldag. Vijf tot zeven groene appels (met schil) is ontgiftend en je lijf weet meteen dat er wat staat te gebeuren. Het valt me alles mee. Ik ga alvast op zoek naar een lekker recept voor die avond want de appeldag eindigt om 16.00 uur. Ik vind een eindeloos aanbod aan heerlijke gerechten in mijn receptenboekjes, op de website, de App, op Facebook en Instagram. Toch liever zelf iets verzinnen kan prima, de spelregels zijn duidelijk: ik weet exact wat mag en wat niet. Binnen deze kaders kan ik eindeloos variëren. Drie verantwoorde tussendoortjes zorgen ervoor dat ik geen honger heb. Ik geniet van mijn cracker en beschuitje in de ochtend.  Ik varieer volop met beleg. Van het diner maak ik een klein feestje. Mijn enthousiasme is aanstekelijk en mijn man besluit parttime met me mee te doen. 

Resultaat
Ik ben op weg naar de trendy winkel aan de Ginnekenweg waar Ineke me hartelijk verwelkomt met een kopje New Fysic detox thee. Ik vertel haar dat de eerste week me verbazend makkelijk is afgegaan en vraag me af of ik wel afgevallen ben zonder honger te hebben. Even later laat de weegschaal zien dat ik 1,4 kilo minder weeg. Ik ben dolblij. Ik pik nog snel het weekreceptje mee dat op de counter staat. Asperges, lekker! Vrolijk fiets ik naar huis met een voorraadje supplementen en nieuwe adviezen. In de weken die volgen gaat het programma me steeds beter af. Ineke mailt me na ieder consult mijn resultaten en weekschema door. Het wekelijks consult is een goede stok achter de deur. Op de New Fysic Facebook groep delen we ervaringen, tips en recepten. Brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel heb ik niet meer en mijn bloeddruk is prima. Ik heb weer de controle en dat geeft me energie en zelfvertrouwen. Wat is het eigenlijk eenvoudig en logisch; minder suiker, minder vet, kortom minder calorieën. Je wilt het eigenlijk niet horen want wat klinkt dat saai. Maar het werkt. Op 1 mei zit mijn eerste maand erop. Ineke vertelt me dat ik in totaal 6,5 kilo afgevallen ben. Ik spring een gat in de lucht! Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet en eindelijk de methode heb gevonden die bij mij past en die ik makkelijk vol kan houden. Ik ga door!

in mijn eerste maand viel ik 6,5 kilo af, ik ben zo blij dat ik eindelijk de methode heb gevonden die bij mij past!

Volgende maand ga ik op vakantie. Dat wordt misschien een uitdaging. Ben je benieuwd hoe me dit afgaat, check volgende maand mijn nieuwe blog.

Maak een online afspraak via www.newfysic.nl of bel op telefoonnummer 088 3230016 voor een gratis intake in de vestiging BREDA en ontvang bij de start een gratis NoRegret*. Deze aanbieding is enkel geldig in de vestiging Breda en onder vermelding van "Blog Mariette".

*De unieke samenstelling van No Regret zorgt ervoor dat je, in situaties waarbij er niet de mogelijkheid is om volgens het persoonlijk voedingsplan te eten of te drinken, niet aankomt.