Interview met Hans Klok over zijn laatste show in Breda en over het emigreren naar Las Vegas!

Hans Klok staat binnenkort met zijn ‘House Of Horror’ show In het Chassé Theater in Breda. Een bijzondere tournee, aangezien Hans Klok heeft aangekondigd te gaan emigreren naar Las Vegas. Hij gaat voor tien jaar, zes dagen per week, twee shows per dag geven op The Strip in Las Vegas. Alleen in september is Hans Klok nog te bewonderen in Breda en wij mochten nog een aantal vragen stellen aan de snelste illusionist van de wereld!

Hoe voelt het om voor de laatste keer in Nederland (en in Brabant / Breda) te staan en waarom mogen Breda en het Chassé Theater niet ontbreken tijdens je afscheidstournee? 
Breda is zo gezellig. Ik ben hier vaak geweest, niet alleen met vele optredens maar ook gewoon met vrienden. Lekker terrasje doen in de zomer, of de kerstmarkt in de winter. Gewoon héél fijn kuieren. Daarnaast is natuurlijk het Chassé Theater een instituut, die golvende vormen van het gebouw en dan die enorme zaal vanbinnen. Ik krijg steevast een kick! Daarnaast is het publiek in Breda ook gewoon altijd leuk, een beetje zoals de stad zelf. Aangenaam, eerlijk en hartelijk. Als artiest laten ze je hard werken, maar dan klinkt het applaus des te zoeter!

Breda is zo gezellig!

Foto: Andy Doornhein

Wat maakt deze show zo speciaal?
Het is een totaalconcept! Je stapt binnen in een verlaten landhuis en gaat samen met mij op zoek naar een magisch boek… Het is de grootste illusieshow die deze planeet ooit heeft gekend, daar ben ik natuurlijk fier op maar daarnaast is de kwaliteit ook gewoon ongelofelijk. Het is mijn best of show met nog meer illusies in dan ooit én nieuwe dingen. Zo breng ik wonderen die al 100 jaar niet meer vertoond zijn en die ik als enige mag brengen, daarnaast zitten er ook baanbrekende nieuwe dingen in. Ik verklap nog niets maar de illusies gaan van imposant naar intiem, de circusacts gaan van klassiek naar hypermodern en als klap op de vuurpijl ga ik mijn wereldrecord (15 illusies in 5 minuten) proberen te verbeteren op het einde van de show! Live, in het Chassé Theater!!

als klap op de vuurpijl ga ik mijn wereldrecord proberen te verbeteren!

Foto: Andy Doornhein

Wat ga je het meeste missen aan Nederland?
De Nederlanders… klinkt misschien een beetje goedkoop maar het is wel zo. We zijn een gek, eigenzinnig volkje waar de rest van de wereld vaak de wenkbrauwen over fronst maar dat maakt ons net zo leuk. We zijn gezellig, kunnen goed lachen en we doen lekker ons eigen ding. Of ik nu in Groningen kom of Breda, het is altijd gezellig. Een praatje maken met iemand kan gewoon overal, zelfs al ken je die persoon in kwestie niet eens. Ik heb zo vaak getourd en de hele wereld afgereisd en ik weet dat dit in de meeste landen niet het geval is. Dat maakt Nederland extra speciaal! Gelukkig bestaat KLM en kunnen alle Nederlanders op de koffie komen, misschien met een lekker Brabants worstenbroodje?

Wat hoop je dat Las Vegas je zal brengen? Waar kijk je het meeste naar uit?
Oooh, zo veel dingen. Ik ga 100’en dingen missen maar ik kijk naar evenveel dingen uit! Ik krijg een vaste stek op de strip en da’s wel erg leuk. Ik reis graag maar na 30 jaar over de hele wereld vliegen ben ik best wel blij dat ik een hele week lang in hetzelfde bed zal mogen wakker worden. Verder heb ik nieuwe illusies bedacht (die voor het eerst in het Chassé Theater te zien zullen zijn), mag ik in de muziekcatalogus van filmstudio MGM gaan winkelen (voor het maken van de Las Vegas show) en ben ik op huizenjacht. Allemaal leuke dingen! Verder is het ook leuk dat ik weer een fris publiek zal aanspreken, Nederland kent me ondertussen wel. Gelukkig speel ik nog steeds voor volle zalen, en dat is na 30 jaar niet zo vanzelfsprekend, maar ik besef wel dat het me goed zou doen moest ik een publiek krijg dat me niet kent en waar ik mezelf vanaf nul zal moeten bewijzen. Tot slot kijk ik uit naar de vele Nederlanders die zullen komen kijken, ze brengen toch altijd een stukje Nederland met zich mee en dat voelt steevast goed!

Ik krijg een vaste stek op de strip en da’s wel erg leuk!

Foto: Andy Doornhein

Waarom moeten mensen naar het Chassé Theater komen en mogen ze deze laatste show niet missen?
Het is natuurlijk de allerlaatste keer… dat alleen is reden om te komen kijken maar daarnaast is het ook gewoon een hele fijne familievoorstelling. Ik krijg zo veel brieven van kinderen maar minstens evenveel van grootouders! Laatst was er zelfs een jong koppel waarvan de man zijn vrouw ten huwelijk vroeg bij mij op het podium! Echt ongelofelijk fijn, en dat is de voorstelling ook. Het is spectaculair, uniek en over the top maar ook heel erg hartelijk. Net zoals de laatste keer Chassé Theater voor mij persoonlijk erg emotioneel is, is deze show ook eentje met een lach en een traan. Breda, tot snel!

Het is spectaculair, uniek en over the top maar ook heel erg hartelijk.

Foto: Andy Doornhein

Hans Klok is op 11 en 12 september te zien in het Chassé Theater Breda. Kaarten voor de show zijn te bestellen via de website van het Chassé Theater.