Chassé Cinema: Programma 14 t/m 20 maart

Veel nieuwe films en voorstellingen op het witte doek bij Chassé Cinema. Met landelijke premières van o.a. 'Sunset' en 'The beast in the jungle' is er genoeg te zien en beleven. Bekijk hier het uitgelichte programma van Chassé Cinema voor deze week.A long way home | Cracking the Frame, woensdagdocu
"Door eens heel goed naar een andere cultuur te kijken, kun je je eigen cultuur in heel ander licht leren zien." - regisseur Luc Schaedler. Schaedler stelt vijf contemporaine Chinese kunstenaars aan ons voor. Kunstenaars die met veel moed en tegendraadse humor commentaar leveren op de grote sociale problemen van het huidige China.

wo 20 mrt, 19.20
meer informatie & kaartenSunset | landelijke première
De nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes (Son of saul, 2015). In Sunset keert de 20-jarige Írisz terug vanuit Wenen naar haar geboorteplaats Boedapest, op zoek naar antwoorden over haar familie en verleden. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, is Írisz vastberaden om haar zoektocht naar antwoorden voort te zetten.

v.a. do 14 mrt
meer informatie & kaartenThe beast in the jungle | landelijke première
"De novelle The beast in the jungle van Henry James, gepubliceerd in 1903, draait niet om wat er gebeurt, maar om wat er níet gebeurt." - Filmkrant. Regisseur Clara van Gool bewerkte James’ novelle tot een poëtische mix van kostuum- en dansfilm. Hoofdrolspelers John en May beleven met elkaar verschillende momenten, op verschillende tijden.

v.a. do 14 mrt
meer informatie & kaartenAnother day of life | landelijke première
Een bijzonder indrukwekkende, geanimeerde verfilming van Kapuściński’s beroemde boek Another day of life. De kijker wordt meegenomen in de gekte, de hoop en het idealisme van de onafhankelijkheids-strijd in Angola. Ook te zien tijdens Boek in Beeld op maandag 18 maart om 19.30 uur.

v.a. do 14 mrt
meer informatie & kaartenLost Highway | maandagavondklassieker
"Lynch schept dromen en lost zelf in mist op." - Volkskrant. Het huwelijk van saxofonist Fred Madison en Renee Madison staat bol van onuitgesproken spanningen. De spanning stijgt als ze anonieme videocassettes op hun stoep vinden; iets of iemand begluurt het huis en de bewoners.

ma 18 mrt, 21.15
meer informatie & kaartenTully | Belcrum Bios @Podium Bloos
★★★★ "Een spitsvondige en ontwapenend menselijke komedie over de scherpe randjes van het gewone leven." - VPRO Cinema. Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar met de geboorte van haar derde kind wordt het allemaal te veel. Haar broer stelt voor om een nanny te betalen: een aanbod dat Marlo niet kan weigeren. Ze komt weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en nanny Tully.

di 19 mrt, 20.00
meer informatie & kaartenDe Blauwe Maagd | met making-of en nagesprek
Het echtpaar Thomas en Nathalie komt aan in het bergdorpje Les Cordeliers. Het dorp lijkt verlaten en Thomas gaat op onderzoek uit. Wanneer hij terugkomt bij het dorpsplein is Nathalie verdwenen. Na afloop van de film vertonen we de making-of en vindt er een nagesprek plaats met regisseur Tim Klok, actrice Sytske van der Ster, scenarist Joeri Pruys en producenten Carl van de Wetering en Puck Mickers.

wo 27 mrt, 19.30
meer informatie & kaarten