Foodblog: healthy lunch bij Well

Aan de Nieuwe Ginnekenstraat zit het gezonde restaurant Well. Met een geWELLdig menu zijn zij hét gezondste fast food restaurant van Breda. Open voor bestellingen en om gezellig plaats te nemen in de zaak. 

Well is ontstaan vanuit het idee om een gezonde leefstijl makkelijk en betaalbaar te maken. Bij Well kun je terecht voor healthy bowls, wraps, breads, juices, smoothies en koffies. Bio, lokaal, dagvers en passend binnen jouw leefstijl of dieet. Wij gingen langs om deze gevarieerde kaart te proeven! 

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door eigenaar Marc, we nemen plaats aan een gezellige ronde tafel bij het raam en nemen de menukaart door. Marc brengt ons eerst een kopje koffie en verteld ons meer over alle smoothies en sappen die op de kaart staan. 

Dit heerlijke trio bestaat uit de smoothie 'Turmeric Crush, Runnersjuice en er is zelfs een smoothie met de naam 'Skin care routine' interessant voor degen die hun huid van binnenuit willen verbeteren want er zit ook collageen in deze smoothie. Een heerlijk en romige smoothie! De smoothie Turmeric Crush bestaat uit vers wortelsap, bietenshot, sinaasappelsap, gembershot, bevroren mango en ananas en kurkuma. De Runnersjuice bestaat uit appel, wortel, gember en rode biet, deze Juice smaakt enorm fris en past goed bij de rest van de gerechten. 

De tafel komt gezellig vol te staan met allerlei creaties uit de keuken van Well. Van een wrap, bananenbrood, bowl to acai! Laten we beginnen met deze laatste, Marc verteld dat deze Acai een volwaardige maaltijd is en dit bleek zeker. Deze Pro Acai is een Blend van Amandel melk, banaan, blauwe bes, pindakaas, acai, pea protein. Met daarover een topping van: Granola, banaan, agave, crushed amandelen, pindakaas, kaneel. Een heerlijke combi en iedere hap verrast je! Je kent ze misschien als açai bowls, maar bij Well worden ze sindskort smoothie bowls genoemd. Want in tegenstelling tot een typische bowl, zijn deze meer in verhouding met de juiste hoeveelheid proteïne en vezels. Een heerlijk zoet en gezond ontbijt/lunch waar je geen twijfels bij hoeft te hebben. Daarnaast vinden wij deze ook heerlijk als toetje na een hartige maaltijd!


Een heerlijke vegan Springroll met daarin rode kool, wortel, Edamame, Tauge, Munt en Koriander, met spicy pinda dip. Een hele bijzondere dip die ontzettend goed smaakt bij de springrolls. De grote combinatie aan groente in de springrolls en het gebruik van verse munt zorgt voor een hele frisse smaak. Daarnaast we een goed gevulde Buddha bowl met quinoa, geroosterde zoete aardappel, gewokte broccoli, geraspte wortel en rode kool, komkommer, gemarineerde kikkererwten, geroosterde zaden crunch met een dressing van tahini (sesam). Beide heel goed vullende gerechten en een fijne combinatie aan gezonde voeding! 

De Falafel met dip van..... 

Deze dish voegen wij toe aan onze favorieten, naast alle frisse gerechten vol groente is dit een lekker crunchy gerecht met goede dip! 

Wij genieten nog even van onze tafel vol heerlijke gerechten. Hoe fijn dat dit alles lekker én gezond is! Ben je benieuwd geworden? Bij Well kun je bestellen, afhalen maar dus ook heerlijk vertoeven op het zonnige terrasje aan de voorkant of in de zaak zelf. Wat ga jij bestellen?