Experienceblog: van maat tot pak bij Michael & Giso

Michael & Giso is specialist in maatpakken, maatshirts en trouwpakken. Deze stijlvolle boutique is gevestigd aan de Veemarktstraat 36 in Breda en heeft nog een vestiging in Amsterdam. Compagnons Michaël en Rolf Giso startten hun bedrijf in 2008 en wisten al vrij snel landelijke bekendheid te creëren doordat Mathijs Nieuwkerk hun overhemd tijdens een uitzenden van De Wereld Draait door. In deze blog nemen we je mee in het proces "van maat tot pak". 

Als je een afspraak maakt bij Michael & Giso worden je wensen eerst telefonisch besproken. Ben je opzoek naar een trouwpak, een pak voor je werk of gewoon een casual look. Michael & Giso maken sinds kort namelijk ook maat jeans, polo's en overshirts. Wij plannen een afspraak in met Rolf voor een maatpak. 


Bij binnenkort worden we allereerst vriendenlijk ontvangen met een kopje koffie, waarna we plaatsnemen aan de bar om stoffen te bekijken. Kleuren, patronen, texturen en verschillende materialen... er is heel veel om uit te kiezen. Gelukkig adviseert Rolf mij goed in dit proces en mag ik  verschillende colberts bekijken en passen. Dit helpt enorm bij de visualisatie en de keuze voor o.a. het knoopje, de binnenvoering en ga zo maar door. 

Stap twee is het opnemen van de maten. Rolf begeleidt je ook goed in dit proces door te vragen naar je wensen over de pasvorm: getailleerd of wat losser, een broek op de enkels of wat langer en ga zo maar door. Ik krijg een pantalon en colbert aan om te passen en kan zo goed visualiseren hoe de pasvorm moet worden. Na passen en meten wordt het pak in bestelling gezet en moeten we enkele weken wachten. 

Als het pak klaar is krijgen we een telefoontje van Rolf. We plannen een nieuwe afspraak en gaan vol enthousiasme mijn nieuwe pak passen. Op locatie heet Rolf ons met een glimlach welkom en haalt hij het pak tevoorschijn.

Het pak is precies zoals ik het in gedachte had en overtreft zelfs de verwachting. De afwerking en details zijn subliem.  Het is een heel bijzonder gevoel als je voor het eerst een maatpak aantrekt, het zit als gegoten en dat voel je!

Uiteraard kan het ook voorkomen dat een pak niet in één keer perfect past legt Rolf uit. Maar dan wordt het gewoon voor je aangepast. "Niemand loopt hier zonder een perfecte pasvorm naar buiten". Met een grote glimlach kijk ik in de spiegel en bedank ik Rolf voor zijn hulp. 

Wil je ook een maatpak of iets anders op maat laten maken? Neem dan een kijkje op www.michael-giso.com en plan je afspraak!