15 X Hotspots voor lekkere bokbieren

Het bokbierseizoen is in volle gang, een heerlijk seizoensbier dat komt in veel verschillende soorten en maten. Gelukkig kent Breda tal van speciaalbier cafés en kunnen we deze herfst ons hart ophalen bij de voortreffelijke smaak van bokbier. Waar moet je zijn? Wij zetten de hotspots voor je op een rij. 

Ben je een fanatiekeling en dol op speciaalbier? Loop dan de bierroute van Breda Bierstad!

De 2e editie van Breda Bierstad in 2017 biedt een Bourgondische tocht langs dé 17 speciaalbier cafés van Breda. Bij twaalf stempels ontvang je al een super toffe Breda Bierstad Badge! De nieuwe editie wordt volgende week gelanceerd. 

Beers & Barrels

Een hoge tafel met je eigen tapkraan. Uniek in Nederland, bij Beers & Barrels wordt je bier gewogen en betaal je per kilogram. De taptafels zijn bij uitstek geschikt voor een verjaardag, personeelsuitje, teamuitje en uiteraard gewoon een gezellig avondje uit. En wat dacht je van de prachtige Brouwzaal met koperen brouwketels van meer dan 100 jaar oud. Aan bokbieren geen gebrek bij Beers&Barrels: Je kunt kiezen uit Frontaal Doppelbock, Jopen 4-granen bok en Big Belly Brewery 'de Bockenreyder'.

'T HART VAN BREDA 

‘t Hart van Breda heet niet voor niets ‘t Hart van Breda. Het is centraal gelegen op de Grote Markt en voor iedereen toegankelijk. 't Hart pakt dit jaar weer uit met bokbier. Met maar liefst 8 verschillende soorten bokbier kom je niks tekort: Hertog Jan Bockbier, La Trappe Bockbier, Jopen 4 granen bock, Barbar Bock, Maneblusser Bock, Leute Bock, Snas Eisbock en Texels Stormbock.


corenmaet 

Corenmaet is en Bourgondisch café aan de Havermarkt. Corenmaet heeft ook ruime keuze als het gaat om bokbier. Je kunt dit jaar kiezen uit Hertog Jan Bockbier, Steenbrugge Abdijbock en de Chouffe Bok. Tijdelijk schenken zij ook de zeer exclusieve en 4 jaar gerijpte Stormbock van de Texelse Brouwerij. Als deze op is gaan ze over op de Stormbock van dit jaar.


MOEKE 

Café Moeke Ginneken serveert naast twaalf verschillende bieren van de tap ook 55 verschillende speciaalbieren op fles. Naast deze authentieke bieren biedt Moeke een uitgebreide lunch- en dinerkaart aan. Moeke heeft ten tijden van het bokbierseizoen ook wat wils aan voor de liefhebber. Moeke heeft Hertog Jan bockbier, Steenbrugge Abdij Bock en Chouffe Bok in huis. Natuurlijk kan Moeke als Kwaremont Koersse Kaffee niet achterblijven met de voor het eerst gebrouwen Kwaremont Bok. Om alles goed te kunnen beoordelen heeft Moeke een bockbierproeverij. Een plankje met vier proefglaasjes kost €7,50.

ZEEZICHT 

Het café van Zeezicht bevindt zich in het hart van de historische binnenstad, aan de Grote Markt. Na een intense verbouwing in augustus serveert Zeezicht nu 30 bieren van de tap! Elk seizoen serveert Zeezicht ook de beste Belgische speciaalbieren van fles. Zeezicht organiseert elk jaar samen met andere cafés een bokbiertocht en neemt ook deel aan Breda Bierstad!


VANCOOTH13 

Een bier-borrel bar en restaurant met een passie voor speciaalbier mag niet in deze lijst ontbreken. VanCooth13 heeft antwoord op de vragen: Hoe smaakt welke bier? en welk gerecht van de Josper-grill smaakt daar het beste bij? Op de uitgebreide bierkaart staat altijd een bier dat de smaak van de gerechten nog beter tot z’n recht laat komen. Op de tap staat Brand Dubbelbock.


BRUXELLES 

Café Bruxelles is een mooi en gezellig grand café dat zeven dagen per week geopend is. Bruxelles heeft een laagdrempelige menukaart met een dagelijks wisselende daghap en meer dan 60 soorten Belgisch bier, waarvan dertien op tap en zes op wisseltaps. Momenteel zitten er vier bockbieren op de wisseltap: La Trappe Bok, Chouffe Bok, Maallust Bok en Steenbrugge Bok. Later komen daar Frontaal Bok en de Ayinger Doppelbok bij.

Het weekend van 20 en 21 oktober worden bovendien de Bierfeesten bij Bruxelles georganiseerd. 

PUBLIEKE WERKEN

In de Sint Annastraat is er café Publieke Werken waar je gezellig kunt lunchen en borrelen. Dit jaar heeft Publieke Werken drie bockbieren in huis: Hertog Jan Bockbier, Jopen 4 Granenbok en ’t IJ IJbock. Tevens schenkt Publieke Werken exclusief  Eej Kul van Paoter Gustaaf, een Bredaas bier.


DE BEYERD 

De Beyerd is een speciaalbier café met veertien bieren van de tap en 130 bieren van de fles. Hiernaast heeft De Beyerd sinds 1991 een restaurant waar ook het bier een prominente rol speelt. Alle gerechten zijn bereid met bier en bij ieder gerecht wordt een biersuggestie gegeven om erbij te drinken. Sinds 2004 heeft de Beyerd een eigen brouwerij waar het authentieke Bredase Drie Hoefijzers Klassiek bier wordt gebrouwen.


CAFÉ SAMSAM 

Een echt stads borrelcafé sinds 1953, waar advocaat en arbeider gebroederlijk naast elkaar genieten van al het lekkers dat ons eigen land te bieden heeft. Ontdek de borrelkeuken met tal van kleine gerechten van eigen bodem. Laat het speciaalbier je smaken met een uitgebreide selectie van zo’n dertig kleine brouwerijen uit Nederland.


DE BOTERHAL 

De Boterhal heeft een Bourgondisch totaalconcept die de concepten wijnbar, speciaalbiercafé en internationaal tapas restaurant combineert. Herfst betekent bokbier bij De Boterhal! Robuust, stormachtig, koud maar zeker ook zacht. Net als het bockbier uit onze brouwerij. Kom genieten van de herfst in je glas en laat je verwarmen door St. Joris Bock. Deze is alleen verkrijgbaar op tap in de Boterhal en het proeflokaal van Brouwerij St. Joris.

DE BRUINE PIJ 

Café de Bruine Pij is een echt bruin café dat sfeervol is ingericht en kenmerken heeft van een knusse woonkamer. Het café ligt midden in het centrum en vanuit het sfeervolle terras kijk je recht uit op de Grote Kerk. De Bruine Pij schonk dit seizoen tijdens Biergarten al de Hertog Jan Bok, Ijbok, La Trappe Bok, Broeder Jacob Gijle Bok, Jopen Johannieter Bok, Jopen 4-granen bok, Bockenreyder en de Ayinger Celebrator bok.

STUDIO DEPENDANCE 

Dependance heeft een uitgebreide bierkaart. Elke eerste maandag van de maand wordt er een speciaalbier avond georganiseerd. Het vaste assortiment wordt dan voor een avond uitgebreid met tachtig verschillende bieren. Uiteraard heeft Studio Dependance ook wat heerlijke bokbieren te bieden.


CATCH22 

Catch 22 is een gezellig cafe in het centrum van Breda. Ze serveren 11 bieren van de tap (waarvan 4 wisselende bieren) en ruim 50 bieren op fles. Hiernaast hebben ze zowel op tap als op fles een wisselend aanbod speciaalbieren. Ook is er een speciale wisseltap voor de bieren van Brouwerij de Beyerd uit Breda. De bokbieren zijn: Café Restaurant Brouwerij De Beyerd bokbier, Ayinger Privatbrauerei celebrator dubbelbock, IJbok, Hertog Jan Bok en Bierbrouwerij Maallust bockbier.


dok19

Een ongedwongen ambiance waarin iedereen zichzelf kan zijn, dat is Dok 19! Dok 19 serveert een breed aanbod van bieren op tap. Er zijn nu maar liefst 7 verschillende Bokbieren te proeven bij Dok. Waaronder de IJbok, De Beyerd herfstbock, La Trappe Bockbier en de Jopen 4-granen bok.