Wijnmakersdiner Clos Montblanc bij Gaudim

Op 6 december organiseerde Gaudim in samenwerking met Wijnkoperij La Persistance het Spaanse Wijnhuis Clos Montblanc een 6-gangen diner waarbij al onze smaakpapillen worden gestimuleerd aan de hand van 2 bijpassende wijnen. Een avond vol verschillende, verrassende en smaakvolle gerechten en wijnen natuurlijk.

Gedurende de avond kwamen de heren van wijnhuis Clos Montblanc ook langs bij ons aan tafel om toelichting te geven over hun wijnen. 

Gang 1: Tartaar van tonijn - Chorizo chipje - Zacht gegaarde octopus met crème van Queso Mahon en paprika
De amuse, een tartaar van tonijn, chorizo chipje en zacht gegaarde octopus met crème van Queso Mahon en paprika. Wijnhuis Clos Montblanc serveert dit gerecht in combinatie met twee mooie cava’s. Eén lichtere cava - Cava Silver - is perfect voor hapjes en een gezellige borrel. Voor dit gerecht is de tweede cava - Cava Gold - precies wat je zoekt. Deze cava is voller van smaak wat een extra touch geeft aan dit gerecht. 

Wijn keuze 1: Clos Montblanc Cava Silver
Wijn keuze 2: Clos Montblanc Cava Gold

Gang 2: Gebakken gamba met groentetartaar en groentechips
De druk is van de ketel, de eerste gang is er doorheen, terwijl iedereen nog aan het napraten is over de amuse wordt de volgende gang klaargezet. We krijgen een gebakken gamba met groentetartaar en groentechips. Wanneer je alle ingrediënten samen proeft, valt als eerste de zachte gamba met groentetartaar op zijn plek. Vervolgens wordt je verrast met de crunch van de groentechip. Bij dit gerecht wordt een Sauvignon Blanc en een Rosé geserveerd. De rosé is een allemansvriend, maar voor dit gerecht komen de smaken goed samen met de levendige Sauvignon Blanc. 

Wijn keuze 1: Xipella blanco 2016
Wijn keuze 2: Clos Montblanc Castell Rosado 2016


Gang 3: Gekonfijte kabeljauw met artisjok, salade, aardbei en prei crème
De derde gang is een explosie in je mond. We kregen een gekonfijte kabeljauw met artisjok, salade, aardbei en prei crème. Ingrediënten waarbij de volle chardonnay de juiste smaakbeleving geeft. De sauvignon blanc is tevens ook een aanrader, dankzij de zachte smaak krijg je alleen niet de sensatie zoals bij de chardonnay. 

WIjn keuze 1: Clos Montblanc Únic Sauvignon 2016
Wijn keuze 2: Clos Montblanc Únic Chardonnay 2016

Gang 4: Gebraden haas van het Iberico varken met puree van eekhoorntjesbrood
De avond is al gezellig op gang. De eerste 3-gangen zitten achter de kiezen, 6 lege glazen verder is het tijd voor de rode wijnen en de Spaanse stukken vlees. Dit vraagt om de vierde gang, een wereldgerecht. Langzaam gebraden haas van het Iberico varken, met puree van eekhoorntjesbrood en bieslook voor de frisse touch. De malse smaak van het vlees in combinatie met de zachte puree en een zachte merlot zorgen voor de explosie in je mond. De zachte smaak van de rode wijn en de sterke smaak van het diner vullen elkaar perfect aan. Dit vraagt duidelijk naar meer! 

Wijn keuze 1: Clos Montblanc – Xipella Tinto 2012
Wijn keuze 2: Clos Montblanc Únic Merlot 2014

Gang 5: Gestoofd lamsvlees met eigen jus en padron pepers
De avond is nog in volle gang en de speciale wijnen worden op tafel gezet. Een wijn uit 2013 en speciaal voor deze avond is de 3 liter! fles uit 2007 opengemaakt. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar de smaken zijn na de jaren rijpen nog meer aanwezig. Het is dan ook de grote favoriet van de avond bij de geserveerde gang. De gestoofde lamsvlees in eigen jus met padron pepers geven een sensatie tussen een zachte smaak van het vlees, maar de padron pepers zorgt voor de frisse touch die perfect aansluit op de bijzondere wijn. 

Wijn keuze 1: Clos Montblanc - Masia les Comes 2007
Wijn keuze 2: Clos Montblanc – Inici 2013

Gang 6: Luchtige crème met aardbeien en Manchego met notenbrood
We zijn aangekomen bij de laatste gang, the last for best zoals ze altijd zeggen. Na de vijf verrukkelijke gangen is iedereen klaar voor het dessert met de dessertwijnen. We kregen een luchtige crème met aardbeien en Manchego met notenbrood, het dessert voor zoet en hartig. Manchego kaas met notenbrood perfect met rode dessertwijn. De bladerdeeg vol chocolade gaat verrukkelijk samen met de mousserende dessertwijn. Zoet en kaas wat wil je nog meer op zo’n gezellige avond!

Wijn keuze 1:Clos Montblanc - Cava Brut Rosé
Wijn keuze 2: Clos Montblanc Late harvest 2015

De avond is afgesloten onder het genot van nog meer heerlijke wijnen, die je allemaal kunt proeven bij Gaudim.