Catalaans restaurant Gaudim opent zondag haar deuren!

Paul van Wanrooij en zijn vrouw Marjolijn zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met de verbouwing van het oude pand van de Kloostertaveerne. Nabij het Holland Casino, Pathé en het Chassé Theater, opent zondag na lang wachten het Catalaans georiënteerde restaurant Gaudim aan het Kloosterplein 5. Het pand is compleet gestript en het oude interieur heeft plaatsgemaakt voor een modern Catalaans restaurant met open keuken. Vandaag mochten wij alvast een kijkje binnen nemen. 

Paul en Marjolijn willen met Gaudim de pure Spaanse en met name de Catalaanse keuken naar Breda brengen. De inspiratie voor het restaurant heeft het stel dan ook opgedaan in een Spaans dropje genaamd Lleida in Catalunya. Naast inspiratie hebben ze er ook hun chefkok gevonden (zie bovenstaande foto). 

Bij Gaudim kun je terecht voor tapas, maar ook voor een aantal mooie hoofdgerechten met pure producten die direct uit Spanje geïmporteerd worden. Het wordt een plek waar je uitgebreid kan dineren, maar ook gezellig kunt borrelen. 

Een mix tussen warm en stoer interieur, een mooi terras aan de voorkant, biedt Gaudim plaats ruim 80 personen. De komende dagen wordt nog hard gewerkt om aanstaande zondag open te gaan.