Experience blog: Christmas ready at The Bow House of Hair

Christmas is coming! De feestdagen komen eraan en dit betekent lekker eten, veel glitters en natuurlijk prachtige kapsels. Het uitgelezen moment om jezelf dus even in de watten te leggen. En bij wie kan dat beter als bij jouw favoriete kapsalon.  


Zijn jullie al bekend met The Bow House of Hair? Sinds kort zijn zij gevestigd aan de prachtige St. Janstraat! Vandaag hebben wij een afspraak met Renée. Renée werkt als zelfstandige kapster en huurt een stoel bij eigenaresse Britt. Renée en Britt kennen elkaar al een lange tijd. Toen Britt besloot om een kapsalon in Breda te openen nadat zij terug verhuisde naar Breda hoefde Renée niet lang na te denken en besloot om een stoel te huren en te starten als zelfstandig ondernemer bij Britt. Een spannende, maar zeker een goede beslissing! 

Op zaterdagochtend loop ik binnen bij The Bow House of Hair. Na een warm welkom van Renée bespreken we wat we met mijn haar gaan doen.  Daarna mag ik gelijk plaats nemen bij één van de wastafels. Vandaag word ik verwend met een haarspa en knipbeurt om mijn haar helemaal klaar te maken voor de feestdagen. Ik kan niet wachten! 


Als eerst wordt mijn haar even kort gewassen met anti-fizz shampoo om alle restjes van overige producten uit mijn haar te spoelen. Nadat mijn haar vrij van producten is, wordt mijn haar gewassen met een shampoo met paarse pigmenten erin, of wel genoemd: een zilver shampoo. Deze shampoo is perfect voor blond haar om de gele pigmenten te verlagen tot een rustige frisse blonde look. Met een wastechniek die fantastisch voelt aan het hoofd, wordt mijn haar overgenomen door een felle paarse kleur. 


Nadat de zilver shampoo geheel is uitgespoeld, gaan we door naar de volgende stap van de haarspa. Er worden twee haarmaskers gemixt voor de perfecte combinatie voor de textuur van mijn haar. Eén van die maskers is een keratine repair voor het herstel van mijn haar. Naast het herstel helpt een keratine repair ook voor haargroei, glanzend en pluisvrij haar. Nadat Renée het masker goed heeft aangebracht wordt ook dit masker meteen goed uitgespoeld. Mijn haar voelt nu al super schoon en zijdezacht aan! 

Ondertussen zijn we klaar bij de wastafel en onderweg naar de stoel! Om de behandeling in stijl af te maken kiezen we ervoor om ook mijn haar te knippen. Ik ben al een tijdje niet bij de kapper geweest en eindelijk worden mijn dode puntjes eraf gehaald. Renée geeft goed advies over welk model het beste bij mij haar en vorm van hoofd past en gaat gelijk aan de slag. Heerlijk dat gekriebel bij mijn haar!


Mijn haar wordt tijdens het drogen gelijk in model gebracht. Met een handige föhn techniek brengt ze tijdens het drogen en prachtige krul in mijn haar. Dit doet ze door het draaien van de borstel tegelijkertijd met de föhn. Tijdens het stijlen geeft ze tips over de textuur van mijn haar, hoe ik het thuis het beste kan stijlen en welke producten het beste werken. Nadat Renée de laatste puntjes op de i zet, is het tijd voor het eindresultaat. 


Voor het eerst in een lange tijd voelt mijn haar eindelijk weer gezond. Het is glad, glanst en voelt ontzettend licht aan. Deze haarspa heeft mijn haar een échte boost gegeven voor de feestdagen. Mijn punten voelen weer zoals het hoort, mijn haar ruikt heerlijk en ik loop naar buiten met een enorme glimlach. Al met al een top ervaring. Bedankt Renée!

Bekijk alle mooie haar creaties van Renée en volg haar op Instagram