Smans Classic hét wielrenevenement van 2016

Op zaterdag 24 september klinkt het startschot van Smans Classic 2016! Tijdens de vierde editie van dit wielerevenement staat, net als vorig jaar, het goede doel 'Stichting Wereld Zonder Kopzorgen' centraal. 

Smans Classic is een toertocht van 50 of 100 kilometer door en rondom Breda om geld in te zamelen voor het het goede doel. Ieder jaar is de opkomst, en daardoor ook de opbrengst, steeds groter. En dat is allemaal te danken aan de deelnemers.

Met behulp van vrijwilligers en sponsoren zorgt de organisatie ervoor dat het gehele inschrijfgeld ten goede komt van het goede doel ‘Stichting Wereld Zonder Kopzorgen’. Door deze stichting worden de volgende twee goede doelen gesteund; de Hersenstichting en de stichting STOPhersentumoren.nl. Beiden maken zich sterk voor meer onderzoek en minder aandoeningen. Wereld Zonder Kopzorgen is door de twee Bredase neven Tim en Freek opgericht om geld in te zamelen voor hersenonderzoek.

Smans Classic is een initiatief van de zussen Marion en Irene Smans die bijgestaan worden door hun goede vriendin Charon de Graauw. Met z’n drieën maken ze zich al 4 jaar op rij sterk voor deze unieke wielertocht rondom Breda. Smans Classic start én finisht op het terras van hoofdsponsor Studio Dependance. Deelnemers kunnen zich voor €15,00 inschrijven tot 23 september via www.smansclassic.nl.  Spontane deelnemers kunnen zich zelfs ook nog op de dag zelf aanmelden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

De organisatie hoopt dit jaar op 200 inschrijvingen

Om 11:00 uur klinkt het startschot dus op het terras van Studio Dependance. Om 10:00 uur zijn de deelnemers van harte welkom om hun rugnummer op te halen en een kop koffie te drinken voor de nodige energie. De tocht is uitgerust met een uitgebreid fouragepunt in de vorm van bananen, Aquarius, krentenbollen en Red Bull. Allemaal mogelijk gemaakt door de sponsoren.

Na de tocht is er een kop soep voor de uitgeputte wielrenners, met een aansluitende borrel. Tijdens de borrel is er ook nog een loterij met verschillende fantastische prijzen. 

Tijdens Smans Classic kan iedereen zich inschrijven. Het maakt dus niet uit of deelnemers op een wielrenfiets, of op een omafiets aan de tour deelnemen. De tour is dus geschikt voor jong en oud, ervaren en onervaren, fanatiek en recreatief. 

 Schijf je dus nu in!