Horeca-aanbod Breda blijft maar groeien: een overzicht van alle nieuwe zaken

Het zal je vast niet zijn ontgaan... de enorme toewas van horeca in Breda. In het afgelopen jaar openden o.a. Beers & Barrels, Maritz Slow Food Belcrum, Koffie bij Teun Barones, De Trapkes, Pinchosbar Vermut, Loff, Coffeelicious, Grand Theatre Espressobar, Bagels & Beans Vlaszak, The Tosti Club Vlaszak, Frietwinkel, Eten bij Ernest, Zwart, Eethuys 1535, Sappig, Restaurant Walia, Red Apple, De Pasta Kantine, Hotel Nassau, Restaurant Liefdegesticht, 't Zusje, De Jongens van Zand en Klei en Grieks Eetcafé Pilion hun deuren in Breda. De lijst is echter nog lang niet compleet, dit jaar zullen een namelijk nog zeker 19 andere zaken hun deuren openen. 

Omdat er nu zoveel zaken bijkomen hebben we ze even allemaal voor je op een rijtje gezet. Zoals je van ons gewend bent zullen we alle zaken ook nog individueel uitlichten met foto's. 

Van 't spit Breda
Van 't spit is een kiprestaurant dat vandaag voor het eerst de deuren opent aan het Van Coothplein.  

Lunchroom Canella
Lunchroom Canella zal deze maand haar deuren openen aan 't Sas, op de plek waar voorheen Koffie Enzo zat. 

Pol's Patisserie & IJs
In mei dit jaar zal Pol's Patisserie en IJs haar deuren openen aan de Haagsemarkt 30 in Breda. De zaak is van Paul en Talita van den Bogaert, die sinds 2005 ook Brood- en Banketbakkerij Pol van den Bogaert hebben overgenomen.


Taqueria 
Naast Van 't spit Breda zal binnenkort ook Taqueria Tacobar haar deuren openen, in het voormalige taartenwinkel My Sweet Pie. Het pand is nu gestript en zal nu opnieuw worden ingericht. Taqueria heeft nog een vestiging in Amsterdam. 


Breda's Smulhuisje
Het Breda's Smulhuisje is onlangs overgenomen door Jacco & Dagmara Heijkoop, eigenaar van de Sinjoor en The Tosti Club. De kleine kiosk moet volgens het stel weer een bepalend beeld voor het gebied worden. 


Colins
Colins, voorheen Singaradja, wordt een grillrestaurant aan de Ginnekenweg. Het restaurant had eigenlijk al haar deuren willen openen, maar liep vertraging op met de verbouwing. 

Café Noir
Tegenover Colins zal over enkele maanden het vernieuwde Café Noir haar deuren openen. Patrick van Asch nam de zaak vorig jaar over en voert nu zijn grootste plannen voor de verbouwing uit. 

Gaudim
Gaudim wordt een Spaans (Catalaans) restaurant aan het Kloosterplein in Breda. Na 33 jaar neemt eigenaar Kees van Wanrooij afscheid van de Kloostertaveerne. Zijn zoon Paul van Wanrooij heeft, samen met zijn vrouw Marjolijn, de zaak overgenomen. Het stel exploiteert al sinds jaren Parc Breda en gaat in maart dit jaar hun tweede zaak openen. 

Old Dutch Sports Bar
Old Dutch Sports Bar is gevestigd in de voormalige Boulevard in het centrum van Breda. Eigenaar Dirk van de Voort, tevens eigenaar van de Markt, wilde eigenlijk al in maart de deuren openen, maar liep vertraging op met de verbouwing. Old Dutch wordt, zoals de naam al doet vermoeden, een sports bar en restaurant.

El Patio
El Patio, voorheen El Mundo, is gevestigd aan de haven van Breda. El Patio blijft een Spaans georiënteerd restaurant, maar wordt wel volledig verbouwd. De zaak zal naar verwachting in juli haar deuren openen. 


Toasted & Roasted
Na ruim een jaar leegstand krijgt het voormalige pand van La Place aan de Ginnekenstraat in Breda een nieuwe invulling. Toasted & Roasted zal hier eind mei een vestigingen openen. Toasted & Roasted werkt met een "fastservice" concept, waarbij de tosti centraal staat.

V.I.P.
In het pand van het voormalige Hot Lavo opent binnenkort een nieuw concept: Very Italian Pizza. Het restaurant had al lang open moeten zijn, maar liep veel vertraging op tijdens de verbouwing. In totaal beslaat het restaurant 7 panden aan de Haven van Breda.

Livense
Livense zal zich vestigen aan de Prinsenkade in het pand waar vroeger hotel-restaurant Wapen van Nassau gevestigd was. Nils Livense wil hier een Engelse Pub openen met een kleine kaart. 

At Noon
Medio oktober 2017 verwacht Restaurant At Noon open te gaan aan de Stationslaan 1A in Breda. Recht tegenover het splinternieuwe gerechtsgebouw. At Noon wordt een toegankelijke dagzaak waar je terecht kunt voor een ontbijt een heerlijke lunch en aan het begin van de avond voor een beperkte kaart met een  “daghap”.  

Breepark
Op het Breepark zullen dit jaar nog vier restaurants openen: Happy Italy, Restaurant Vandaag, een Grandcafé en een Pannekoekenrestaurant. De laatste twee zullen in eigen beheer door Breepark worden geëxploiteerd. 

Restaurant Vandaag
Binnenkort zal Restaurant Vandaag, het meest kindvriendelijke restaurant van Nederland, een vestiging in Breda openen. Het restaurant zal zich vestigen in evenementencomplex de Bree op Breepark. De opening het restaurant zal samenvallen met de opening van de evenementenhal en Happy Italy. Restaurant Vandaag zal circa 700 couverts krijgen.