Tags: De Jongens van Zand en Klei, opening, Veemarktstraat, Groene Poort

Breda krijgt aardappelrestaurant De Jongens van Zand en Klei

Dit jaar zal aardappelrestaurant "De Jongens van Zand en Klei" zijn deuren openen aan de Groene Poort in Breda. Het restaurant is gevestigd aan de Veemarkstraat 76 en een initiatief van Miranda en Taco, oud eigenaren van Artichaud in 't Sas. 

we gaan de aardappel in een nieuw jasje steken!

Het stel had jaren lang een grote kookstudio in combinatie met een winkel en later een lunchroom in 't Sas. Artichaud was voor velen een favoriete lunch hotspot, omdat ieder broodje een culinair hoogstandje was. 

Met restaurant De Jongens van Zand en Klei wil het stel "sophisticated fast food" gaan bieden. Het gaat dus om eenvoudige en  pure gerechten, maar wel hoog op smaak. Je kunt straks een jacket potatoe, aardappel tapa's en schalen met verschillende toppings bestellen.  De zaak krijgt circa 35 zitplaatsen en zal dagelijks geopend zijn van 11.00 tot 21.00 uur.

Fast casual restaurant gericht op de aardappel. 

Het interieur krijgt een warme en industriële uitstraling. Op onderstaande artist impressie is goed te zien dat er veel met staal en hout gewerkt gaat worden. Miranda en Taco lieten ook direct weten dat er plannen zijn om De Jongens van Zand en Klei als keten uit te rollen. Het bedrijf runnen ze in samenwerking met een van Nederlands grootste leveranciers van aardappelen.