Opening Wijnhuis 1535 aan het Kerkplein in Breda

Binnenkort zal Wijnhuis 1535 haar deuren openen aan het Kerkplein in  Breda. De wijn- en cocktailbar is een initiatief van familie Vink en is gevestigd in het oudste pand van centrum Breda. Het verstopte pandje diende vroeger als kostershuis en kluis van de Grote Kerk, maar kreeg ook invulling als kinderboetiek en kantoor. Jack, Marja, Jeff en Mandy nodigden ons uit om alvast een kijkje te nemen!

Maanden geleden, toen we voor het eerst van de plannen hoorden, mochten we al een kijkje nemen in het pand. Het was duidelijk... er moest nog veel gebeuren! Onderstaande foto's laten de oude situatie zien. 

Het eindresultaat
Een klein half jaar later herkennen we de zaak bijna niet meer. De zaak ademt een warme en intieme sfeer uit. Marja Vink heeft het interieur zelf ontworpen en omschrijft de stijl zelf als "trendy - chique".  Er is gebruik gemaakt van veel donkere kleuren en sobere verlichting. De zaak krijgt hierdoor een zeer luxe en bijna mysterieuze uitstraling. 

Vanuit de bar kijk je recht op de "wijnkluis", die vroeger diende als kluis van de Grote Kerk. In de wijnkluis worden nu de mooiste wijnen uitgestald, maar de kluis zelf is ook een unieke eye-cather!

de nieuwste borrel hotspot in het oudste pand van centrum breda!


Vanuit de bar kun je doorlopen naar het grotere zitgedeelte. Hier staan ook lage tafeltjes, waar je rustig kunt borrelen. Achterin deze ruimte, waar vroeger het binnenplaatsje was,  is een mooie dakkapel geplaatst maar zijn de originele buitenmuren behouden gebleven. Om het binnen-buiten gevoel te versterken is er een levende groenmuur geplaatst. 

Wat kun je bij 1535 verwachten?
Wijnhuis 1535 gaat zich voornamelijk richten op mooie wijnen en goede cocktails, maar je kunt er ook een lekker (speciaal)biertje drinken. De zaak zal van s'middags tot 22:00 uur geopend zijn en daardoor de focus leggen op de borrel. "Wijnhuis 1535 is ook uitermate geschikt om een borrel te organiseren" legt Jack Vink uit. In overleg is het dan ook mogelijk om hapjes van Chocolat, Vis Onder De Toren of Dickens & Jones te laten komen. 


Wijnhuis 1535 zal naar verwachting volgende week haar deuren openen en is naar onze mening een absolute must see. Het pand ademt historie uit, heeft door de inrichting een trendy look & feel. De ideale plek om van een mooi drankje te genieten!

Geheimpje verklappen...
"Het gaat niet bij 1 locatie blijven" zei Jack Vink. In de komende periode wil hij nog een paar zaken onder de  naam 1535 openen. Hierover lees je binnenkort meer op onze website!