Experienceblog: Make me over, Laurenz

Er goed uitzien houdt niet op bij een mooie outfit, hippe laarzen en een tas die de kritische blik van iedere fashion-addict kan doorstaan. Sterker nog, je lekker voelen begint daar waar de mensen het eerst naar kijken. Je gezicht en het kapsel dat je mooie koppie omlijst. Als één van de eerste glamourkappers van Nederland weet Laurenz dat als geen ander. Vandaag neemt Anouk ons mee naar Laurenz aan de Ginnekenweg, waar zij een complete make over krijgt! Lees je mee?

LAURENZ, MAKE ME OVER!

Na zijn opleiding aan de Nederlandse Kappersacademie te Rotterdam, werd Laurenz door 'The World Federation of Hairdressers' voor één jaar uitgezonden naar Duitsland. Hij heeft daar gewerkt bij de wereldkampioene kappen Isolde Muhl. Terug in Nederland is hij vrijwel direct voor zichzelf begonnen. Hij werd door Frank Govers gevraagd om de cat-walk modellen te stylen en schreef een haar-trend rubriek voor het weekblad Popfoto. Als één van de eerste glamourkappers van Nederland weet Laurenz als geen ander hoe belangrijk een kapsel voor iemand is. Hij tovert je samen met zijn team met alle liefde om in degene die jij het liefst in de spiegel ziet: je allermooiste zelf!

Anouk wordt bij binnenkomst direct hartelijk ontvangen door Laurenz en zijn team. Terwijl ze plaats heeft genomen in een van de comfortabele stoelen en en heerlijke kop koffie aangeboden krijgt, bekijkt Laurenz het haar van Anouk en bespreekt hij samen met haar wat hij vandaag zoal gaat doen.

Laurenz houdt bij het uitkiezen van de kleur onder anderen rekening met de huids- en oogkleur van Anouk, zo weten we zeker dat het resultaat optimaal zal zijn. De mooie koele blondkleur met highlights waar Anouk vandaag mee binnenkwam, zal aan het eind van de behandeling omgetoverd zijn tot een warmere kopertint. Perfect voor deze tijd van het jaar. 

Kapster Courtney begint met het voorpigmenteren van het haar. Dit doet zij door middel van de Schwarzkopf Igora Expert Mousse. Dit is een semipermanente kleurmousse die het haar alvast een kleurboost geeft. Het voorpigmenteren gebeurd om een vlekkerig kleurresultaat te voorkomen. Er worden hiermee als het ware extra kleurdeeltjes in het haar gezet vóór het straks geverfd wordt. Nadat de mousse op het haar aangebracht is, wordt deze samen met het haar gedroogd door middel van de föhn.

Na het droog föhnen wordt de haarverf door Renske op de uitgroei aangebracht. Na het aanbrengen van de haarwerf geniet Anouk van nog zo'n heerlijke bak koffie terwijl de verf een tijdje intrekt. Wat is het toch fijn om af en toe een paar uurtjes voor jezelf vrij te maken terwijl je zo verwend wordt.

Nadat de verf op de uitgroei een kleine 20 minuutjes ingetrokken heeft, worden de haarpunten voorzien van een spoeling. Omdat de punten al wat lichter zijn, hoeft de spoeling minder lang in te trekken dan de verf in de uitgroei. Dit is dan ook de reden dat deze later aangebracht wordt. Ook de spoeling heeft weer wat tijd nodig om in te trekken, maar met een krantje en gezellige muziek op de achtergrond is het voor Anouk meer dan goed vertoeven.



Nu ook de spoeling even de tijd heeft gehad om in te trekken, is het tijd om alles uit te spoelen. Courtney neemt Anouk mee naar de wastafel, spoelt de verf en de spoeling uit en wast het haar. Alleen al kijken naar hoe het haar gewassen wordt is een genot. Anouk geniet van een complete hoofdmassage terwijl ze tv kijkt op het grote scherm voor zich. Nu het haar uitgespoeld en gewassen is, kunnen we stiekem al een beetje zien hoe de kleur eruit komt te zien. Wat een verandering!

al veertig jaar aan de top op het gebied van haar en make-up

Na het wassen van het haar is het tijd om de schaar erin te zetten. En wie kan dit beter dan Laurenz zelf. Laurenz staat al veertig jaar aan de top op het gebied van haar en make-up. Vele BN-ers, society-gasten en duizenden minder bekende vrouwen zijn door LAURENZ omgetoverd tot hun sprankelende zelf, waarbij het haar als sieraad werd toegevoegd. Sta jij ook al te popelen? Neem dan alvast een kijkje op de website van Laurenz, hierop vind je informatie over de kapsalon, aangeboden behandelingen en meer.

Nu Laurenz het haar van Anouk geknipt heeft, is het tijd om het kapsel droog en in model te föhnen. Het haar droogt en ons oog valt op de mooie, warme, koperachtige kleur die tevoorschijn komt. Deze is nog mooier dan we hadden verwacht! De kleur past onwijs mooi bij Anouk haar gezicht, dit bewijst wel weer de kundigheid van Laurenz en zijn team. Wauw! Laurenz voorziet het kapsel van een heerlijk ruikende hairspray en Anouk is klaar voor de volgende stap: de visagie!

Visagiste Csilla Varga staat Anouk al op te wachten. Csilla zit al 15 jaar in het vak en voorziet het mooie, fijne gezicht van Anouk vandaag van de mooiste make-up. Geen overdreven, glamour-achtige taferelen, gewoon een mooie natuurlijke look. Wij zijn benieuwd!

tijd voor het eindresultaat van de make-over

Een fijne bijkomstigheid is dat Csilla gezellig kletst en tussendoor een hoop vertelt over de producten zie ze gebruikt. Zo komt niet alleen Anouk, maar ook wij, een hoop te weten over het vak visagie, leuk! Nu de make-up erop zit, is het tijd voor het eindresultaat van de make-over. Zijn jullie er klaar voor? In 3, 2, 1....


Prachtig! Toch? Willen jullie na het lezen van deze blog ook een behandeling of make-over inplannen bij Laurenz? Dat begrijpen wij wel! Neem gerust telefonisch contact op via 076-5655838 of loop gezellig binnen voor een afspraak. Wij raden in ieder geval iedereen aan om Laurenz te bezoeken en komen hier snel zelf terug voor een make-over.