Foodblog: lunch in de landerijen bij Groen Grilled & Roasted

Twee jaar geleden is Groen Grilled & Roasted (toen beter bekend onder de naam Groen Eten & Drinken) door Landgoed Bergvliet overgenomen. De beiden ondernemingen worden gescheiden door een doorgaande weg omringd door hoge bomen en prachtige weilanden en uiteraard de golfbaan die bij Bergvliet hoort. Onze foodie Sahila ging voor jullie op bezoek bij deze zaak in Teteringen. Lees hier haar foodblog tijdens een lunch op het geheel vernieuwde terras. 

Maak via Facebook kans op een shared lunch voor 2 personen bij Groen Grilled & Roasted

Groen Grilled & Roasted staat voor lekker eten voor een betaalbare prijs, maar vooral de Josper grill. Josper, Spaanse houtskool-oven staat bekend als de Rolls Royce onder de houtskool grill apparaten. Een combinatie tussen oven en grill waardoor de gerechten van groenten, vis, vlees en zelfs desserts een authentieke smaak krijgen zonder er een overdreven bbq smaak aan te geven. De gerechten van de grill zijn mooi in balans, sappig en eigenlijk heeft het verder niet veel meer nodig. Dat beloofd deze Josper. Wij zijn erg benieuwd en gaan dit beleven! 


Wij strijken neer op het pas vernieuwde terras en worden hartelijk ontvangen door Valence, onze gastvrouw van vandaag. Ze is enthousiast, gedreven, vriendelijk en zorgt er voor dat we ons direct welkom voelen.

Het terras is intiem en mooi ingericht. Voor de kleine kinderen is er een (afgesloten) speeltuin waarbij je vanaf het terras een oogje in het zeil kunt houden. Op de vraag of we verrast willen worden waren we het unaniem eens. Laat maar komen! Eerst een aperitief want we hebben dorst gekregen van het weer. Ik krijg een heerlijk glaasje koele rosé (blend van Grenache en Shiraz) en mijn tafelgenoot wil graag een koud biertje. Ook voor hem heeft ze iets verrassend. Seef bier; een Belgisch, troebel blond biertje met een frisse, zacht kruidige, granige smaak. Uiteraard is dit ook de perfecte begeleider van wat er komen gaat. Ik houd het overigens bij deze wijn deze middag. Ook een heerlijk fris wijntje voor bij de gerechten en het weer (Het is 26 graden vandaag!).


Valence serveert ons na het aperitief een mooi plateau van leisteen (zeg maar; formaat placemat!), met daarop allemaal lekkernijen uit de Josper. De lunch vanmiddag staat in het teken van 'Shared lunching' (wauw, net een nieuwe naam bedacht☺). 

Op het plateau vinden we onder andere Sticky Chicken. Heerlijk sticky van de marinade, met daarbij een sausje van soja, gember en sesam. Zoals eerder aangegeven zijn de gerechten uit de grill al perfect op smaak maar als je meer wilt altijd lekker om te dippen. Ook delen we spareribs. Deze zijn precies zoals ik ze lekker vind. Niet te gaar waarbij het vlees van het bot afvalt maar met een lekkere bite. Ook hierbij een zoet-pittige chilisaus voor de liefhebbers. 

We proeven een heerlijk glaasje met tomatensoep van, jawel, geroosterde tomaten op de Josper en basilicum olie.  Het soepje heeft een typische gerookte smaak, wat ons erg bevalt. Dit komt, doordat de groente de grill/rooksmaak van de Josper net wat meer opneemt dan vlees waardoor deze zo vol van smaak is, wordt mij uitgelegd.


Op de steen ook nog Grilled Beef (entrecote) met grof zeezout. Hierbij chimichurri apart geserveerd. Chimichurri is een Argentijns lichtzure pittige saus die geserveerd wordt bij vlees van de bbq. Knoflook, rode peper, olie, uien, groene kruiden zijn de hoofdbestanddelen van de chimichurri. Lekker kruidig en goede combinatie met de malse entrecote.

En als klap op de vuurpijl en als een soort dessert afsluiting hebben we Melted Camembert. Goh wat is dat goddelijk. Heerlijke brosse brioche broodjes en krokant zuurdesem brood om te dopen. Het hart van de camember was heerlijk zacht gesmolten en bovenkant bruin krokant. Mini kaasfondue in Nederland! 

Valence en keukenheld Chris serveren nog een grand dessert. American Pancake, romige Cheesecake met saus van rood fruit, Grilled Pineapple, Roasted Banana, bolletje kokosroom ijs en een glaasje Tia Maria.  

Hierna sluiten we af met een koffie koffie en een bros zandkoekje en dan zijn we ook echt voldaan. Tijdens de lunch werden we voorzien van een karaf koud water wat zeker de vermelding waard is.

Naast de lunch kun je er terecht voor een uitgebreide dinerkaart, Grilled & Roasted Specials voor een vriendelijke prijs, KidsMenu & een borrel met Fingerfood. Openingstijden van wo t/m vrij vanaf 12 uur, za & zo vanaf 10 uur.

Kortom; wij hebben hier een heerlijke middag gehad. Ook mede dankzij onze gastvrouw, maar wij hebben ook heerlijk zitten smikkelen in Teteringen tussen het groen!