Experienceblog: De meest spannende training in Breda bij Pepp.fit

Let op: shocking verslag! Hoe spannend is een personal pulse training echt? Daar ben ik vandaag achter gekomen! Sinds december 2017 heeft Pepp.fit zich namelijk gevestigd aan de Boschstraat in Breda. Bij deze persoonlijke sportstudio kun je kennis maken met een wel heel speciale manier van sporten; EMS-trainingen. Dankzij de revolutionaire EMS (elektro musculaire stimulatie) word je slanker, fitter én sterker. En dat in slechts in slechts 20 minuten per week! Door middel van deze EMS-training verbeter je je spieren, algehele conditie, bloedsomloop, huid én je stofwisseling. Je lichaamshouding wordt krachtiger en dat toont in no-time. Klinkt allemaal haast te mooi om waar te zijn, toch? Ik nam de proef op de som en ging voor een EMS-training bij Pepp.fit.

SLANKER, FITTER ÉN STERKER IN SLECHTS 20 MINUTEN

Terwijl nu al wat gezonde spanning door mijn lijf giert, stap ik binnen bij Pepp.fit aan de Boschstraat. Ik heb me van te voren al ingelezen en weet enigszins wat me vandaag te wachten staat. Toch kriebelt het een beetje. Ik word direct gastvrij ontvangen door Niké die een plaatsje aan de bar voor me vrijmaakt en wat te drinken voor me inschenkt. Zijn enthousiasme stelt me direct op mijn gemak terwijl hij me rustig uitlegt wat we vandaag precies gaan doen.

We beginnen met een intake. Een aantal vragen die betrekking heeft op mijn levensstijl, conditie, sportervaring én uiteraard op mijn doelen laten Niké de intensiteit van de training bepalen. Dit zorgt ervoor dat een EMS-training helemaal afgestemd wordt op de conditie van iedere klant. Word je al moe van het idee dat je moet sporten, of ben je juist een ervaren bodybuilder? De trainingen van Pepp.fit zijn voor iedereen! Persoonlijk en op maat.

Een EMS-training van 20 minuten staat gelijk aan zeker twee trainingen in de sportschool

Terwijl we doorlopen naar achter, zie ik daar de speciale pakken al hangen. Deze beschikken over electroden die impulsen sturen naar je spiergroepen en dieperliggende spieren tijdens de training. Niké vertelt dat een EMS-training je spieren in die twintig minuten significant meer uitdaagt dan twee intensieve krachttrainingen in de sportschool. 

Ik krijg een shirt en sportlegging die ik aantrek in de daarvoor bestemde kleedruimte en word daarna geholpen met het aantrekken van de rest van het pak. Deze is overigens helemaal nat, een beetje koud, maar water geleidt natuurlijk de spanning tijdens de training. Goed, ik ben aangekleed en daarmee bijna helemaal klaar om van start te gaan. Ik neem mijn positie voor de spiegel in terwijl Niké alle elektroden per spiergroep afstelt. Ik geef hierbij zelf aan wanneer de intensiteit op de juiste sterkte is. Het mag uiteraard geen pijn doen, maar het moet wel goed voelbaar zijn. Voor mij voelt het een beetje kriebelend, maar zeker niet vervelend.

De pulse in combinatie met de oefeningen zorgen ervoor dat de training erg effectief is

Nu de intensiteit per spiergroep goed afgesteld is, gaan we beginnen met de oefeningen. De elektroden staan hierbij vier seconden aan, en daarna vier seconden uit. Tijdens de vier seconden spanning doe ik tekens een oefening terwijl ik met beide handen in een rubber balletje knijp om mijn spieren aan te spannen. Oefeningen die toegepast worden zijn onder anderen squats en lunges. Daarnaast komen ook nog een hoop andere oefeningen en sluiten we af met wat rek- en strek oefeningen. Ik heb zojuist in 20 minuten een full-body workout gedaan, nooit eerder ging dat zó snel! 

De EMS-training voorkomt overigens gewrichtsbelasting, want bij de training wordt geen gebruik gemaakt van gewichten.  Onderschat de 20 minuten trainen bij Pepp.fit dus niet! De pulse in combinatie met de oefeningen zorgen ervoor dat de training erg effectief is.

De training zit erop en ik voel direct dat mijn spieren hard werk verricht hebben. De elektroden beschikken over een speciale massagestand die Niké voor me aanzet; dit voelt fijn! Na de training voel ik me ontzettend energiek en ben ik blij dat ik de EMS-training heb gedaan. Wat een vette ervaring! Tijd om mijn eigen kleren weer aan te doen.

IT'S A WEIRD FEELING, I'M STILL IN SHOCK

Om mijn insulineniveau weer op peil te brengen heeft Niké een heerlijke proteïne shake voor me gemaakt, een standaard service van Pepp.fit die na iedere training wordt aangeboden. En hij smaakt nog heerlijk ook! Ik ben weer helemaal als herboren. Eens kijken hoe mijn spieren daar morgen over denken... ;-)

Ik hoor jullie denken, hoeveel spierpijn krijg je dan wel niet van zo'n EMS-training? De dag na mijn training bij Pepp.fit had ik eigenlijk nergens last van. De tweede dag voelde ik echter wat lichte spierpijn in mijn billen, rug en buik. Uiteraard varieert dit per persoon, maar mij geeft het het gevoel dat ik goed en effectief getraind heb!

Ook benieuwd geworden naar deze speciale manier van trainen? Of ben jij op zoek naar een sportschool waar jij je gegarandeerd thuisvoelt en welke je de beste begeleiding en persoonlijke aandacht biedt? Neem dan een kijkje op de website van Pepp.fit  en vraag een gratis Proeftraining aan!