Experienceblog: Personal Training bij Health Club Kickfit

Bij Health Club Kickfit vind je dé sportieve, uitdagende en prikkelende activiteiten die je zoekt. Kickfit biedt een unieke mix tussen fitness, kickboksen en krachttrainingen aan op ieder niveau. Met dit brede lesaanbod is er dus voor ieder wat wils!

WIN EEN DUO PERSONAL TRAINING! 

Vandaag gaan wij langs bij Kickfit om te ervaren wat de mogelijkheden zijn. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door clubmanager Ester en eigenaar Yassine. Ik kleed me snel om en daarna gaan we gelijk aan de slag!


We gaan vandaag een personal training volgen waarbij verschillende aspecten uit het brede lesaanbod van Kickfit aan bod komen. We starten deze training met een aantal minuten fietsen om warm te worden. 


Na de warming up neemt Yassine me mee naar de volgende oefening waar ik het apparaat in een bokshouding moet vasthouden. Yassine geeft hier en daar wat bijsturing en vervolgens mag ik gaan stoten. Dankzij dit apparaat werk je aan een betere bokshouding voor je rug en wordt de techniek goed bestudeerd waarna enkele tips volgen over de houding en techniek. Er zit ook enige weerstand in waardoor je echt het gevoel hebt dat je aan het boksen bent. Yassin legt ons de juiste techniek uit; sla niet te hard en gebruik heel je lichaam om de verschillende stoten te maken. Bij kickboksen is het van belang dat je de juiste houding aanneemt en dat je veel met je heupen beweegt. Je zult merken dat je dan automatisch harder gaat slaan. 


Vervolgens gaan we door naar de area waar circuittrainingen, BBB (buik, billen, benen) en Strength & Conditioning worden gegeven. 

We starten met verschillende push en pull oefeningen waarbij kracht en conditie nader tot elkaar komen. Ik mag voor de pull oefeningen aan het touw trekken en vervolgens het gewicht al lopende met mij meenemen. Dit gaat vrij gemakkelijk dus het gewicht wordt meteen omhoog gegooid naar 70 kg. Vervolgens mag ik het gewicht in een sprint terugduwen wat zorgt voor de push oefeningen. Lekker zwaar én uitdagend! 


Hierna gaan we verder met de volgende kracht oefening: barbell squats. Yassine legt de speciale barbell in mijn nek waarna ik in squatpositie langzaam mag zakken naar beneden en  weer snel omhoog moet komen. Goede oefening voor zowel de benen als de billen! Deze speciale stang wordt gebruikt om je rug in de squat positie goed recht te houden. 


Naast de genoemde trainingen biedt Kickfit natuurlijk ook bokstrainingen aan in verschillende lessen. Zo kun je bijvoorbeeld een badtraining volgen. Tijdens deze les worden de verschillende trap- en stoot technieken door een professionele trainer aangeleerd. Daarnaast worden er kickfit trainingen op verschillende niveaus aangeboden, waarbij de les centraal staat op het stoten en trappen tegen elkaar. 

tijd om de ring in te gaan, leuk!


Ondertussen is het tijd om de ring in te gaan, leuk! We starten met een aantal basis stoot oefeningen waarbij Yassine goed let op mijn techniek. Gelukkig heb ik al enige bokservaring en dat maakt het voor mij extra leuk om met Yassine de ring in te gaan. Ook als je geen ervaring hebt is een lesje boksen goed te doen! Hoeken, leverstoten, directe stoten, ze komen allemaal aan bod. Ook gaan we ons focussen op verschillende traptechnieken waaronder een lowkick (lage trap), middentrap en knietjes. 


Op het gebied van Kickfit trainingen zijn er verschillende trainingen. Zo wordt er een bagtraining gegeven, waarbij je stoot en trapt tegen een bokszak. Daarnaast kun je gebruik maken van de "gewone" Kickfit training, deze is voor iedereen toegankelijk, hierbij staat het sparren met je partner centraal en komen er verschillende trap-en stoot technieken aan bod. Voor de echte bikkels onder ons is er een Kickfit Pro les. Deze lessen liggen echt op een hoger niveau daarbij wordt er van je verwacht dat je de techniek onder de knie hebt en ligt het tempo een stuk hoger dan bij de andere Kickfit trainingen. Ben je echt een gevorderde kickfitter en wil je er nog meer uithalen? Dan is Kickfit Pro echt iets voor jou!


Wil jij kans maken op een duo personal training? Ga dan snel naar onze facebook pagina voor de winactie! 

Let op: deze blog is gedaan vóór de nieuwe maatregelen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om tegen elkaar te kickboksen. Het is wel mogelijk om dit op een bokszak te doen! Vanwege een ledenstop is het momenteel niet mogelijk om je in te schrijven, je kunt je hier aanmelden voor de wachtlijst. Er wordt dan contact met je opgenomen wanneer er weer een plekje vrij komt!