Experience Blog: Bounce Valley

Wil jij je weer even een kind voelen en zonder zorgen lachen en genieten? Waar voorheen indoorspeeltuin Joepie zat, opent binnenkort een compleet nieuw concept; Bounce Valley. Bounce Valley is het grootste airpark van Nederland! Het is een gigantisch luchtkussenpark van ruim 1500 vierkante meter. Bounce Valley opent binnenkort haar deuren aan de Terheijdenseweg 514 maar wij mochten alvast een kijkje nemen. Benieuwd naar onze ervaring? Lees gauw verder!


Jong en oud kan zich hier vermaken op het luchtkussen en in de verschillende attracties. Er zijn attracties van wipe-out tot een obstakel run. Ze bieden verschillende arrangementen voor een leuke middag of avond uit met vrienden maar ook voor een leuk kinderfeestje of personeelsuitje ben je hier aan het goede adres! 

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door een van de medewerkers. We worden meteen geprikkeld door alle lichten, de muziek en het gigantische luchtkussen en worden hierdoor meteen enthousiast. We krijgen drinken aangeboden en mogen ons eerst gaan omkleden. Het is belangrijk dat je comfortabele en bedekkende kleding draagt. 

Ook krijgen we BOUNCE-sokken. Deze sokken beschikken over een speciaal anti-slip profiel waardoor je goed grip hebt op de luchtkussens. De sokken zijn trouwens inbegrepen in de prijs en mag je dus gewoon mee naar huis nemen, leuk als souvenir of voor de volgende keer. 

Na het omkleden is het dan zo ver. We gaan richting het luchtkussenpark en kijken onze ogen uit, hoe gaaf is dit! We krijgen uitleg over de verschillende attracties en daarna mogen we alles zelf gaan ontdekken. We starten meteen met de wipe out. De swiper wordt bestuurd door een van de medewerkers die hem snel, langzaam, naar links of naar rechts laat draaien. Vervolgens moet je springen of bukken om de swiper niet te raken. Geloof me, dit is moeilijk dan je denkt! 

Vervolgens gaan we door naar de unclimable ladders. De volgorde die je kiest maakt trouwens niet uit. Je kunt voor een bepaalde tijd onbeperkt en vrij bouncen in het hele park. De unclimable ladders zijn twee losse ladders naast elkaar, je kunt er dus een soort competitie van maken en kijken wie het snelst aan de bel rinkelt die bovenaan de ladder hangt. Doordat het een onstabiele oftewel 'onklimbare' lader is is dit nogal een uitdaging. Een leuk avontuur!

De obstacle run start met de laser maze. De laser maze is een donkere ruimte met een parcour van laserstralen. Er zijn drie verschillende niveau's. Wij begonnen met de makkelijkste en dit was al een flinke uitdaging. De bedoeling is natuurlijk dat je de lasers niet raakt, maar de laserstralen veranderen en bewegen. Elke keer als je een laserstraal raakt krijg je strafpunten en na 10 strafpunten ben je af. Lukt het jou om zo snel mogelijk naar de finish te komen? 

We eindigen met het 'catch the light' spel. Er zijn verschillende knoppen die groen of rood kleuren. Wanneer ze groen oplichten moet je er op drukken. De lichten zitten echter niet alleen maar op makkelijke plekken waardoor je soms eerst door een obstakel moet of de ladder op moet om op het groene licht te drukken. 

Wij zijn hier weer helemaal kind geworden en hebben ons ontzettend vermaakt! Ben jij nieuwsgierig en enthousiast geworden van Bounce Valley? Neem dan zeker eens contact met ze op. Juist in deze gekke tijd is het goed om te lachen en leuke dingen te doen! Uiteraard houdt Bounce Valley rekening met de maatregelen van het RIVM en kun je hier op een nieuwe, unieke, leuke en sportieve manier genieten.