Meidendag op de Haagdijken

Als er twee winkelstraten zijn in Breda die het specifieke karakter van Breda ademen, zijn het de Haagdijk en de Nieuwe Haagdijk wel. Eerder schreven we al een blog over de multiculturele charme van dit gebied. Vandaag nemen we je mee terwijl we met een groep meiden binnenlopen bij een aantal hotspots op de Haagdijken. Loop je met ons mee?

uitstappen voor de deur van jouw favoriete winkel

Een groot voordeel van shoppen op de Haagdijken is dat je je auto gewoon in de straat kunt parkeren. Geen gehannes met parkeergarages, gewoon lekker uitstappen voor de deur van jouw favoriete winkel. Wij zijn vandaag vroeg opgestaan en starten onze dag met een kop koffie en iets lekkers bij Bakkerij Kottier aan de Nieuwe Haagdijk.

We bestellen een heerlijke kop koffie met daarbij een chocoladetaartje. De koffie is van Cook & Boon, een van onze favoriete kwaliteitskoffie's en dus een goede start van deze dag. De verkoopster vertelt ons dat al het brood dat gebakken wordt bij Kottier zonder gist of andere broodverbeteraars. Kwaliteit , persoonlijkheid, service, en diversiteit staan centraal bij Kottier. In de bakkerij wordt er veel handmatig gewerkt en volgens de traditionele waarden. 

Na genoten te hebben van de koffies en taartjes, lopen we een stukje verderop binnen bij kAnjer in bloemen. Dit is een eigentijds bedrijf dat gespecialiseerd is in boeketten, bloemstukken, rouw- en bruidsboeketten en bedrijfsabonnementen. 

Alle bloemwerken worden er gemaakt met een hoop kennis, creativiteit, en bovenal passie. Zo wordt altijd het mooiste resultaat behaald. We verwennen onszelf met een prachtig boeket. Welke vrouw wordt er nou niet blij van een frisse bos bloemen? 


Helemaal aan het begin van de Nieuwe Haagdijk valt ons oog op Kleij Gordijnen en Tapijten. Dit is een écht familiebedrijf wat inmiddels gerund wordt door de de vierde generatie. Het karakteristieke pand ademt een bijzondere sfeer waarin we de vele soorten gordijnen en tapijten bekijken. 

Daarnaast vallen onze ogen op het uitgebreide assortiment aan raamdecoratie, ophangsystemen, zonwering, tapijten, karpet en marmoleum. Alle producten worden bij Kleij Gordijnen en Tapijten vakkundig aangemeten en op maat gemaakt. Afwijkende maten of specifieke ophangsystemen zijn voor Kleij dus geen enkel probleem. Is jouw interieur toe aan een make-over? Dan adviseren we je absoluut een kijkje te nemen bij Kleij Gordijnen en Tapijten.


Meer toe aan een persoonlijke make-over? Loop dan een binnen bij Loys! Saloneigenaresse Loys Nassy deed eerder het haar van de Miss Nederland finalisten, je bent er dus gegarandeerd in goede handen. Alle producten bij LOYS zijn van het Italiaanse ‘z.one concept’ dat door experts wordt beschreven als het meest innovatieve nieuwe merk van de laatste jaren.

mooi en luxueus

Ook voor een mooie make-up look of een brow treatment ben je bij Loys aan het juiste adres. De producten, van XIP, zijn ontwikkeld door professionele make-up artists en naast mooi en luxueus, ook nog eens helemaal cruelty free.

Drie deuren verderop valt ons oog op de geven van Christine Le Duc. Uiteraard kunnen we het als groep van vijf vrouwen niet laten er binnen te lopen. Christine le Duc bestaat al bijna 50 jaar, en dat is niet voor niets. 

Mensen die denken dat je bij Christine Le Duc alleen terecht kunt voor erotische speeltjes hebben het mis. Het assortiment bevat daarnaast een zeer ruim assortiment van artikelen waaronder lingerie, fashion items, home en living producten zoals bedtextiel.

Eenmaal buiten raken we aan de praat met een vriendelijke mevrouw. Ze vertelt ons over het onlangs geopende Kattencafé Familie Snorhaar. Volgens haar is dit dé plek om te genieten van een goede lunch onder het genot van een lekkere kop koffie of thee. 

Vier asielkatjes hebben er hun thuis gevonden. We nemen plaats aan een tafeltje en worden vergezeld door juffrouw Pruim, Masja, Luna en Stella terwijl we thee drinken en bijkletsen met elkaar. Bij Kattencafé Familie Snorhaar kun je ook terecht voor diverse activiteiten zoals cats and yoga, spelletjesavonden, filmavonden en lezingen over bijvoorbeeld kattengedrag. Wat een leuk concept!

Na veel geshopt en gezien te hebben, hebben we inmiddels trek gekregen. Als liefhebbers van tapas en shared dining vallen we met onze neuzen in de boter bij Sol Y Sombra op de hoek van de Haagdijk. 

heerlijk vertoeven

De traditioneel Spaanse zaak biedt een mooie ambiance en gezellige sfeer terwijl wij genieten van diverse tapas en heerlijke sangria! We wanen ons hier vanavond echt in Andalusië. De sfeer is informeel en de bediening zeer vriendelijk en behulpzaam. Met gezellige Spaanse muziek op de achtergrond is het hier heerlijk vertoeven.

Om ons heerlijke dame af te sluiten lopen we na het diner binnen bij Bar Nero. Nero is een bar zonder labels, geen specialiteiten maar in elke range goede producten. Hoge kwaliteit dranken, een beperkte selectie van het allerbeste. Dát is waar Nero zich specialiseert. 

Iedereen is hier welkom, en dat voelen we direct bij binnenkomst! Gezellig aan de bar zitten, heerlijk buiten loungen of net als wij, chillen in een van de grote banken; Bar Nero biedt ieder wat wils. We genieten van een hoop verschillende cocktails en besluiten rond middernacht een eind te breien aan alle gezelligheid. 

We hebben genoten van een ontzettend gezellige dag. Dat De Haagdijken voorheen dé winkelstraat van Breda is geweest, verbaast ons niets. Het brede aanbod aan exotische restaurantjes en gespecialiseerde winkelconcepten is zeer verrassend. Wil je dus, net als wij, eens een keer winkelen en genieten bij écht unieke bedrijven? Breng dan een bezoek aan de Haagdijken. 

Wij komen hier in ieder geval heel snel weer terug.