Een middag shoppen in de Brugstraten

De Drie Brugstraten zijn op te delen in de Korte- en Lange Brugstraat en de Tolbrugstraat. De drie straten behoren tot het kernwinkelgebied van Breda en lopen vanaf de Grote Markt door tot aan de Haagdijk. Als je door de Drie Brugstraten loopt kom je veel verschillende soorten winkels en horeca tegen. Denk hierbij aan fashion- en lifestylewinkels, beautywinkels, sportzaken, lunchrooms, snoepwinkels en meer. Bovendien kom je langs de ingangen van het onlangs vernieuwde winkelcentrum de Barones en het sfeervolle winkelhof 't Sas. Vandaag nemen we je mee tijdens een zonnige middag door de Drie Brugstraten. Lees je mee?

levendiger als nooit tevoren

Na een tijd van veel leegstand, zijn de Brugstraten nu levendiger als nooit tevoren. We parkeren onze auto in Parkeergarage de Barones en lopen via de Nieuweweg de Tolburgstraat in. 

Als echte sportfanaten is het dan ook niet gek dat ons oog allereerst valt op de gevel van Health Advies Breda waarop staat: "Come in and get fit". We hebben geen idee wat we kunnen verwachten maar de quote op de gevel zorgt ervoor dat we benieuwd zijn geworden en we binnenlopen.


We spreken met een van de vriendelijke werkneemsters die ons vertelt dat je bij Health Advies Breda terecht kunt voor gratis coaching op het gebied van voeding en training. Huh, gratis? Ja echt waar! Samen met jouw coach bespreek jij je doelen en het plan van aanpak. Dus of je nou wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of juist op gewicht wil blijven, het team van Health Advies Breda staat voor je klaar om samen met jou je doel te behalen. Hoe ze precies te werk gaan, lees je hier.


Nog zo'n uniek concept wordt gevoerd door de onlangs geopende winkel 'Appel & Ei'. Hier kun je jouw favoriete kleding kopen én verkopen. De winkel hangt vol met tweedehands kwaliteitskleding en accessoires in nieuwstaat. 

Heb jij zelf nog mooie stukken in de kast hangen waar je iemand anders vast en zeker blij mee kunt maken? Bekijk dan hier hoe dat in zijn werk gaat, je houdt er zelf natuurlijk ook wat aan over; win-win!

Schuin tegenover Appel & Ei bevindt zich Candles & Cards, een winkel vol met de heerlijkste geurkaarsen van merken als Yankee Candles en Woodwick, interieur-parfums, de hele collectie van Paperclip Cards en meer. Wil je jezelf eens verwennen of ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor die ene vriendin of jarige collega? Dan zul je hier gegarandeerd slagen.

Wanneer we een stukje verder lopen stuiten we op 'Suuskes'. Hier kun je genieten van een healthy ontbijt, lunch of snack. In het knusse pandje worden de meest heerlijke baksels bereidt waarvan je kunt genieten terwijl jij een goede kop koffie, thee of vers sapje drinkt.

de meest verse en gezonde producten

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een Acai bowl, gezonde pannenkoekjes, bananenbrood of een vegetarische, Mediterraanse tosti. Alles wordt bij Suuskes huisgemaakt. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de meest verse en gezonde producten. Nadat wij genoten hebben van een goede kop koffie én gebakje op de heerlijke Chesterfield van Suuskes, vervolgen wij onze weg weer naar buiten. 

De heren die van fashion houden zullen een grote glimlach op hun gezicht krijgen bij het zien van Cornelius Herenmode en de Hugo Boss store aan de Lange Brugstraat. Bij Cornelius kun je kleding kopen in een omgeving waar je rustig zelf je combinaties kunt samenstellen of, indien gewenst, uitgebreid geadviseerd wordt. De ontspannen sfeer met persoonlijk contact maakt het voor iedere man een winkel waar hij graag komt. 


De winkel van Hugo Boss biedt een breed scala aan casual kleding, de mooiste pakken en de meest hippe accessoires voor daarbij. 

Ook voor een mooi paar toffe sneakers of nette schoenen kun je bij Hugo Boss terecht. Laat je adviseren door een van de vriendelijke medewerk(st)ers of neem rustig zelf een kijkje.


Een paar deuren verder lopen we binnen bij Livera. "Livera streeft ernaar vrouwen met de juiste vakkennis en goed advies te voorzien van de beste service. De winkel biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding op het gebied van elegante, uitdagende en sexy lingerie" aldus eigenaresse José van Gurp. Livera biedt een wisselende collectie aan lingerie-, nacht en badmode van merken als Chantelle, Passionata, Femilet, Esprit, Triumph, Maidenform, Beachlife, Sloggi, en Tweka.

Vind je het lastig om de juiste maat te kiezen? Geen probleem. José en haar team staan voor je klaar om je van professionele advies te voorzien.

Wanneer we weer een stukje verder lopen spring ik letterlijk een gat in de lucht bij het zien van de Heart To Get Boutique in de Korte Brugstraat! Als groot liefhebber van dit prachtige merk heb ik nooit geweten dat ze naast de webshop ook een fysieke winkel hebben. Alle ontwerpen die ze hier verkopen zijn handgemaakt en van massief sterling zilver, verguld goud of ze zijn rosé verguld.

Uniek en authentiek

Wil je jezelf of een ander een écht persoonlijk sierraad cadeau doen? Laat dan jouw gekochte Heart To Get sierraad personaliseren in deze boutique. Naast het personaliseren van sierraden verkoopt deze winkel een wel heel speciale sierraden lijn; 'Loot By Schiffmacher'. De stoere, zilveren sieraden collectie is geïnspireerd en ontworpen door tattoo artist Henk Schiffmacher. Uniek en authentiek. 

Wanneer we de Heart To Get Boutique verlaten komt de geur van versgebakken friet ons tegemoet. Aan de overkant van de straat zien wij Frietwinkel Dapp.  Naast verse, huisgesneden, biologische frieten serveren zij zeven dagen per week biologische garnalenkroketjes, huisgemaakt stoofvlees, biologische drankjes van Lemonaid en nog veel meer. Dapp is eerder zelfs verkozen tot winnaar van de AD Friettest! Kun jij de geur van deze heerlijke frieten weerstaan? Wij in ieder geval niet!


Na onze buikjes rond gegeten te hebben lopen we rustig terug richting de parkeergarage. Onderweg komen we nog een winkel tegen die we eerder voorbij gelopen zijn. De Nieuwe Winkel is niet zomaar een winkel maar verhuurt ruimte aan creatieve enthousiaste ondernemers. Het doel van De Nieuwe Winkel is om ondernemers onderling en winkelend publiek met elkaar te verbinden. 

Het leuke van dit concept is dat er echt van alles te vinden is in deze winkel. Van wijnen tot kunst en van wenskaarten tot speelgoed, je vindt het er allemaal. Bij een bezoekje aan Breda is dit een winkel die je absoluut niet mag missen.


Ons middagje in de Brugstraten zit er voor nu op, maar we zijn het er unaniem over eens dat we snel weer terugkeren om de andere winkels te bewonderen. Benieuwd naar het overige winkel en horeca-aanbod? Klik dan hier.