A girl's day out; vriendinnendag in Breda

Charety van Uytrecht - Vandaag heb ik gezellig met mijn lieve vriendinnen afgesproken in Breda. Hier kunnen we ons de hele dag vermaken! Het is een gezellige stad met leuke winkels, aantrekkelijke restaurants en cafés. De perfecte stad voor een dagje met mijn vriendinnen!

WIN DEZE VRIENDINNENDAG VOOR JOU EN JE VRIENDINNEN VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Koffie & Cupcakes
We hebben afgesproken bij Barista Café om de dag rustig te beginnen met een heerlijk kopje koffie. Ik besluit de meiden te verrassen met cupcakes van A Cup of Cake, mijn favoriete winkeltje! Bij binnenkomst word ik verwelkomt door de heerlijke geur. Het boetiekje is schattig ingericht, het klopt helemaal. De reden dat ik hier ben zijn natuurlijk de cupcakes! Deze zijn hier echt verrukkelijk. Het is lastig om te kiezen tussen al het lekkers, daarom besluit ik een doosje met vier verschillende cupcakes mee te nemen.

A GOOD FRIEND BRINGS YOU CUPCAKES, A REAL FRIEND BRINGS YOU CUPCAKES AND COFFEE.

Bij binnenkomst in het Barista Café zien we nog een tafeltje vrij bij het raam. Echt de perfecte plek, vanuit hier hebben we uitzicht op de Grote Markt. Als ik het doosje van A Cup of Cake laat zien, is iedereen verrast! De cupcakes zijn niet te weerstaan met een heerlijk kopje koffie. Bij Barista Café hebben ze heel veel koffievariaties, maar ook lekkere smoothies en zelfs ontbijt, lunch of High Wine. Het is dan ook zeker een zaakje waar we nog een keer terugkomen. 

Wellness & shoppen 
We gaan naar Cestmoi op Van Coothplein voor een ontspannende behandeling. Als voorbereiding op de beautybehandeling krijgen we eerst een huidanalyse. De gezichtsbehandeling is echt een genot. De verschillende producten en de warme handdoeken voelen heerlijk op mijn gezicht. Mijn huid voelt als herboren!

Van Coothplein is echt een hotspot met mooie zaken. Vanuit hier lopen we door naar de Wilhelminastraat. Dit is toch wel een van mijn lievelingsstraten in Breda! Je wordt hier altijd vriendelijk ontvangen en het aanbod is enorm; fashion, schoenen, accessoires, lifestyle, wonen en meer!

Vanuit de Wilhelminastraat loop ik samen met de meiden door naar de hoofdwinkelstraat. We kunnen het niet laten om even door de Barones te lopen om te kijken hoe het gaat met de verbouwing. 

IN BREDA RAAK JE NIET UITGEKEKEN. ZOVEEL LEUKE WINKELS, GEZELLIGE HORECA EN MOOIE PLEKJES.

Via de Barones lopen we ’t Sas binnen, dit is echt het verborgen pareltje van Breda. ‘t Sas is veel veranderd in de laatste jaren, waardoor het nu een hippe hotspot is geworden. Er zit van alles; kleding en accessoires, beauty, lifestyle, wonen en drie leuke horecazaken! Ik kom hier graag om heerlijk te winkelen en te genieten op het terras met mijn vriendinnen. Vanuit ’t Sas lopen we via de Havermarkt naar de Grote Markt, altijd gezellig met de volle terrassen. Natuurlijk zijn we nog niet klaar met shoppen, dus lopen we verder naar de Veemarktstraat. Dit is ook een van mijn favorieten. Het is een erg mooie winkelstraat met veel bijzondere winkels die afwijken van de grote ketens.

Chique & sportief
Om even uit te rusten van het shoppen, besluiten we naar JA! Breda te gaan. Hier kun je buiten op het terras en binnen gezellig zitten. Nu het weer het nog toelaat kiezen we voor het terras met uitzicht op de Grote Kerk. We hebben al veel verhalen gehoord over de High Wine, dus het is tijd om dit zelf te ontdekken. 

We krijgen drie rondes met verschillende hapjes en bijpassende wijnen; twee keer hartig en één ronde zoet. De gerechten en de wijnen vallen goed in de smaak bij ons, echt een aanrader. 


Het is tijd om verder te gaan, op naar de volgende activiteit! We nemen een kijkje bij Paaldansstudio & Dance Centre. We volgen een korte workshop en ik moet toegeven, dit is zwaarder dan ik had verwacht. Er komt enorm veel kracht bij kijken, maar met Antoni is het vooral gezellig en hilarisch!

Diner & cocktails 
Het einde van de dag is in zicht, tijd om te dineren. Lopend over de grote markt besluiten we om te dineren bij Parc. Een knus plaatsje, met uitzicht over het mooie restaurant, spreekt ons aan. We kiezen voor het concept ‘Foodparing with cocktails’, bestaande uit een driegangenmenu met verschillende vlees- en visgerechten. De gerechten worden mooi geserveerd en zijn erg smaakvol. 

Om onze dag proostend af te sluiten, besluiten we cocktails te gaan drinken. Op de Havermarkt zit Geisha Lounge gevestigd. Bij deze loungebar kun je overdag heerlijk Japans eten en ‘s avonds genieten van cocktails. Bij binnenkomst voelen we meteen een fijne sfeer en is het gezellig druk. Onder het genot van cocktails sluiten we de dag af in deze mooie club.

Het dagje uit met de meiden was erg gezellig. Wat heeft Breda leuke plekken om te ontdekken!

Van links naar rechts: Charety, Femke, Anneloes, Berdien

Wat dragen we?

BERDIEN (LILA): 1. Jeans - Drykorn / 2. Zijden top - Drykorn / 3. Vest - Lee&Me / 4. Laarzen - Pantanetti (handmade)

CHARETY (ARTU NAPOLI): 5. Jas - Camel / 6. Broek - 5 Pocket Donna Black / 7. Jurkje - Denza licht brown / 8. Blouse satin light brown / 9. Shawl / 10. Ketting - Bellicia

FEMKE (GYPSET): 11. Zwarte hoed - Circle of Trust / 12. Jas ecru - Baum und Pferdgarten / 13. Zwart jurkje - Ganni

ANNELOES (LOEKZ): 14. Rok leather look - B.Young / 15. Blouse/Jacket leather look - B.Young / 16. Top - No-Na

WIN DEZE VRIENDINNENDAG VOOR JOU EN JE VRIENDINNEN via facebook en instagram!

Fotografie: Jordy Huybregts