18 x nieuwe hotspots in de Baronie van Breda

Breda! De stad die nooit slaapt als het gaat om nieuwe ontwikkelingen en verrassingen. Het houdt niet op; de nieuwe zaken in Breda blijven maar binnenstromen. Benieuwd naar wat deze bruisende stad nu weer in petto heeft? Hieronder een lijstje met de nieuwe hotspots!

CHEFS FOOD & DRINKS LEONARDO HOTEL

Na een succesvolle en grootschalige renovatie presenteert Leonardo Hotels met trots het vernieuwde Leonardo Hotel Breda City Center. Het hotel, gelegen aan het Stationsplein, heeft de afgelopen maanden gefaseerd een transformatie ondergaan. Met de toevoeging van onder andere het nieuwe Chefs! Food & Drinks-restaurant is het hotel een aanwinst voor zowel zakelijke als leisure-gasten. Het resultaat is een modern en sfeervol geheel, dat gasten meeneemt in de herkenbare Leonardo-allure én de gastvrije sfeer van de stad Breda.

Stationsplein 14, Breda Bekijk hier het volledige profiel.

coming soon INTI GASTROBAR

December 2024 zal INTI de deuren openen! Een Asian fusion gastrobar/restaurant waar het eten centraal staat. Bij INTI kom je binnen voor de culinaire ervaring. 'INTI" wat ‘de kern’ betekent in het Indonesisch. De kern van smaak en innovatie vind je bij INTI! Jesse en Jerôme maken de mix tussen casual en fine-dining.

Haagweg 6, Breda Bekijk hier het volledige profiel.


ALMA BISTRO

Alma Bistro is een ongekende verrijking voor hartje Breda. Een bistro zonder drempels, maar mét allure en ambities. Daarmee is het de volmaakte aanvulling op Alma fine dining en Alma Bodega in Oisterwijk. Een culinair drieluik dat zijn weerga in Brabant niet kent.

Ginnekenstraat 88, Breda. Bekijk hier het volledige profiel.

COMING SOON SOJUBA

Bij SOJUBar draait het om Koreaanse gefrituurde kip, soju en bovenal... gezelschap! De Koreaanse cultuur viert gezelschap met eten en drinken. Laten we quality time vieren met vrienden, familie en geliefden bij SOJU Bar! Ze verwelkomen je binnenkort graag in Breda!

Grote markt 50, Breda Bekijk hier het volledige profiel.

GADJAH

In augustus opende restaurant Gadjah haar deuren in Breda. De getalenteerde chef-kok Lina Santosa gaat haar culinaire kunsten vertonen vanuit deze nieuwe locatie aan de Oranjeboomstraat.

Oranjeboom 285, Breda Bekijk hier het volledige profiel.

CIAO BELLI

Over elk detail in het interieur bij Ciao Belli is nagedacht om het Italiaanse gevoel te creëren. Deel verschillende gerechten met je geliefden en mis niks van alle smaken die de Italiaanse keuken te bieden heeft. Start met een spritzer, gevolgd door overheerlijke antipasti. Keuze uit pasta’s of Napolitaanse pizza’s, verschillende vis-, vlees- en bijpassende groentegerechten.

Grote Markt 20, Breda Bekijk hier het volledige profiel.

INTERCITY HOTEL

Bij IntercityHotel Breda verwelkomen ze je met 174 kamers en 4 vergaderzalen in een modern en stijlvol design - de perfecte keuze voor zowel zakenreizen als stedentrips. Het nieuwe hotel in Breda ligt direct aan het centraal station. Vanaf hier kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer het stadscentrum.

Stationslaan 416, Breda Bekijk hier het volledige profiel.



Il limone

Wellicht ken je de andere zaak in Delft van de Cappellano's al: Il Tartufo. Genaamd Il Limone in Breda. Dit is Il Tartufo in een modern jasje, omdat de nieuwe generatie aan het roer staat volgens Fabio Cappellano. Een delicatessen zaak en restaurant waar je de hele dag kunt genieten van Italiaanse specialiteiten en delicatessen.

Wilhelminastraat 16, Breda Bekijk hier het volledige profiel.


Ichi

In februari opende Ichi in Breda. De menukaart biedt een uitgebreide selectie Aziatische gerechten, waaronder chicken teriyaki, oesters en entrecote naast een indrukwekkend aanbod sushi. En hier is het belangrijk om te vermelden dat Ichi een à la carte menu hanteert, wat betekent dat het geen all-you-can-eat concept is.

Stationslaan 1a1, 4815 GW Breda Bekijk hier het volledige profiel.



EETCAFÉ JOHANNES

Of het nu gaat om het interieur bij eetcafé Johannes waar menig bruine kroeg – terecht – mee te koop zou lopen óf de gezelligste kastelein van Breda, je voelt je hier direct thuis: ongedwongen en laagdrempelig. Bij Eetcafé Johannes is het stikgezellig. Hij maakt graag van zijn huis, jouw thuis. Een plek waar al je vrienden en familie meer dan welkom zijn.

Veemarktstraat 9, Breda Bekijk hier het volledige profiel.



NOETI

Oosterhout verwelkomt een nieuwe culinaire hotspot met de opening van Restaurant Noeti, gelegen in het voormalige pand van By Pascal. Onder leiding van Joshua en Julian Simonis, bekend van het succesvolle restaurant De Kleine Wereld in Breda, belooft Noeti een verfrissende toevoeging te zijn aan de lokale gastronomie. Noeti zal zich focussen op culinaire kwaliteit met een Oosters tintje.

Klappeijstraat 22, Oosterhout Bekijk hier het volledige profiel.


DE KLEINE WERELD

Gastropub De Kleine Wereld, gelegen op het meest iconische plekje van Breda, maakt een nieuwe start met nieuwe eigenaar, Gijs Cornelisse. De 24-jarige chef-kok, die zijn ervaring heeft opgedaan in sterrenrestaurants, heeft grootse plannen! Met zijn passie voor de klassieke Franse keuken en bewondering voor de Japanse en Aziatische keuken, brengt hij een unieke culinaire twist naar De Kleine Wereld.

Grote markt 59, Breda Bekijk hier het volledige profiel.



MON DIEU

Mon Dieu is een bar waar alles in het teken staat van hoogwaardig borrelen. Mooie wijnen die gecomplimenteerd worden door luxe borrelplanken, heerlijke kazen en andere klassieke Franse gerechten zoals escargots. Bij Mon Dieu waan je jezelf echt even in Parijs. Dat gevoel wordt versterkt door het historische Kerkplein en uiteraard het uitzicht op de prachtige Grote Kerk.

Kerkplein 5, Breda Bekijk hier het volledige profiel.



NOVA

Door het shared dining concept kun je veel verschillende gerechten proeven en gezellig delen met je tafelgenoten. Wil je de “full experience”? Dan kies je hier voor het 5-gangen chefs menu, bestaande uit bijzondere gerechten die je zowel kwa smaak als opmaak zullen verbazen. Gerechten die je bijblijven, dat is het doel van de chef.

Ginnekenstraat 3, Breda Bekijk hier het volledige profiel.




MISS JOHNSEN

Welkom bij Miss Johnsen - de nieuwe culinaire hotspot. De afgelopen 10 jaar bekend als Nouveau van Ham. Na een transformatie is nu onder de nieuwe identiteit geopend: Miss Johnsen. Verwacht een frisse en eigentijdse uitstraling die perfect past bij de heerlijke gerechten die ze serveren.

Van Coothplein 23, Breda Bekijk hier het volledige profiel.



EETCAFÉ DE PLANCK

In oktober zal Eet- & Borrelcafé de Planck officieel de deuren openen aan de Grote Markt 7 in Breda (voorheen JA! Breda). Tijdens de verbouwing zal het terras geopend blijven en kun je alvast kennis maken met de verschillende borrelplanken. Eet- & Borrelcafé de Planck gaat zich volledig richten op planken voor lunch, diner en borrel.

Grote Markt 7, Breda Bekijk hier het volledige profiel.


STICKY FINGERS

Sticky Fingers doet haar naam eer aan, want hier eet je met je handen! Op het menu staan seafood en ribs, die je kunt combineren met allerlei bijgerechten. Het eten wordt in een grote zak gestoomd en letterlijk op je tafel geserveerd. Beschermd met een een schort en handschoentjes kun je aanvallen.

Torenstraat 11, Breda Bekijk hier het volledige profiel.



CLIQUE

Clique is een brunch- en borrelzaak. Je kunt hier heerlijk genieten van goede koffie met een taartje, een uitgebreide brunch met een glas wijn of een heerlijke borrelplank. "Begin met een broodje en koffie en eindig met een glas wijn aan het einde van de dag" Ralf wil veel comfort food op de kaart, planken, heerlijke kazen en ander moois.

Van Coothplein 3, Breda Bekijk hier het volledige profiel.


MARIPOSA

In dit nieuwe, unieke Spaanse tapas restaurant met romantische patio kom je helemaal tot rust en kun je je bijna niet voorstellen dat je niet in Spanje op vakantie bent. Het brede aanbod aan Pinxtos en tapas in combinatie met Spaanse thema-avonden met onder andere Flamenco en salsa avonden en nog veel meer live entertainment zorgt voor een unieke beleving voor iedere gast die binnenstapt in dit prachtige stukje Spanje.

Haven 7, Breda Bekijk hier het volledige profiel.

En voilà, daar heb je het! Breda blijft ons keer op keer verrassen. Of je nu een local of een toerist bent, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Dus, blijf nieuwsgierig en laat je steeds opnieuw verrassen door deze gezellige stad. Bekijk hier het volledige profiel.