Il Limone 🍋

wilhelminastraat 16, Breda

Komende zomer openen Chiara Cappellano en haar vader Fabio Cappellano een nieuwe zaak in Breda. Wellicht ken je de andere zaak in Delft van de Capellano's al: Il Tartufo. Het duo gaat eind zomer 2023 dus een tweede vestiging openen, genaamd Il Limone. Dit wordt Il Tartufo in een modern jasje, omdat de nieuwe generatie aan het roer staat volgens Fabio Cappellano Read more

In november openen Chiara Cappellano en haar vader Fabio Cappellano een nieuwe zaak in Breda. Wellicht ken je de andere zaak in Delft van de Cappellano's al: Il Tartufo. Het duo gaat eind zomer 2023 dus een tweede vestiging openen, genaamd Il Limone in Breda. Dit wordt Il Tartufo in een modern jasje, omdat de nieuwe generatie aan het roer staat volgens Fabio Cappellano.

Wij zijn Fabio en Chiara Cappellano. Vader en dochter en al vele jaren werken wij samen in ons familiebedrijf Il Tartufo in Delft, en nu ook bij Il Limone in Breda. Fabio is opgegroeid in een ondernemers gezin in Siracusa, Sicilië. In zijn jeugd heeft hij veel tijd gespendeerd bij zijn Nonna Maria. Dit is waar de passie voor de Italiaanse keuken is ontstaan. Zij leerde hem de kleine kneepjes van het vak. Na zijn middelbare school koos hij ervoor om in Nederland te gaan studeren. Zo kwam Fabio op zijn 18e naar Delft om aan de TU Delft civiele techniek te studeren. Na een aantal jaren koos hij toch voor zijn passie. Zo werd Fabio rond zijn eind 20e jaren directeur van een Italiaanse groothandel. In deze periode reisde hij door heel Italië om de allerbeste producten te selecteren van kleine authentieke familiebedrijven. Nadat al deze lijnen gelegd waren werd na een aantal jaar Il Tartufo geopend in November 2000. In 2008 werd ook Qual Italia opgericht, Fabio’s keurmerk waar hij als consultant vele bedrijven heeft bijgestaan voor de opening, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Zo heeft hij een aantal jaar in Dubai gewerkt.

Chiara is opgegroeid in Delft en werkt eigenlijk al vanaf kinds af aan in het familiebedrijf. Zo weet zij dan ook al vanaf jongs af aan dat zij haar eigen bedrijf wilde starten. Zo was de Hotelschool aan de Breda University dan ook een logische stap. Op haar 18e vertrok ze direct het zuiden om hier te gaan studeren en wonen. Met veel plezier volgde zij hier de opleiding met een buitenlandse stage van een halfjaar in Madrid en een Minor in Entrepeneurship. Dit bleek een goede stap want na bijna 8 jaar wonende in Breda komt Il Limone er ook echt aan.

Chiara’s passie is het verspreiden van de echte authentieke Italiaanse gastronomie. De vele familievakanties naar Sicilië en werktrips door heel Italië zijn de momenten waar de meeste inspiratie maar ook kennis vandaan is gekomen. Veel van haar ervaringen in Italië, recepten en andere dingen in het dagelijks leven deelt zij op haar Instagram en TikTok @chiaracappellano.

Famiglia Cappellano staat elke dag voor jullie klaar bij Il Limone. Niet alleen voor advies over de Italiaanse gastronomie maar natuurlijk ook voor een gezellig praatje.

Menu