Foodblog: lunch bij Proeflokaal Bregje

Op zoek naar een verrassende budget lunch aan de haven van Breda? Voor slechts €15,00 per persoon zorgt Proeflokaal Bregje op zaterdag en zondag voor een uitgebreide lunchproeverij. Op deze mooie etagère vind je zowel vis- als vleesbeleg, verse kazen, vers fruit en super lekkere garnalenkroketjes. Ideaal om te delen, terwijl je geniet van het uitzicht op de voorbijvarende bootjes. Neem er gerust een heerlijke cocktail bij en proost op het weekend! Toch liever zelf iets van de kaart kiezen? Bregje serveert ook soep, broodjes, verschillende ’12-uurtjes’ en meer. Blogger Kiki van Kiek & Create deelt graag deze heerlijke ervaring met jullie, dus lees gauw verder. 

een goed begin is het halve werk…

Breda kent veel mooie plekken en de haven in het centrum hoort daar absoluut bij. Met name in de zomer zijn de terrassen druk bezet en dat is niet voor niets. Met uitzicht over het water kun je er heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Proeflokaal Bregje is zeker een van de populaire hotspots daar, veelal bekend van het budget drie-gangen diner. Maar wist je dat je er op zaterdag en zondag ook terecht kan voor een uitgebreide lunch? Vanaf 12:00 uur staat het enthousiaste team van Bregje klaar om jouw een fijne middag te bezorgen. En een goed begin is het halve werk… 


Het is weekend, dus het mag ;)! En cocktails voor €5,00?! Die slaan we niet over. Je vindt onder andere de klassiekers op de kaart, zoals een Gin Tonic en een Mojito, maar Bregje heeft ook een paar andere mooie mixen op de kaart staan. Wij kiezen de fris-zoete ‘Let’s Mango’ en de virgin ‘Split’ cocktail. De eerste is gemaakt van echte De Kuyper Mango, sweet & sour, limoen en spa rood en smaakt helemaal naar de zomer. De limoen en de mango doen het goed samen en de verhouding is mooi in balans. Ben je toch nog niet klaar voor alcohol? Dan is de virgin ‘Split’ absoluut een aanrader. De naam zegt het al, en inderdaad… het smaakt écht naar een split ijsje. De smaken van watermeloen, vanille, sinaasappel en limoen zijn allemaal terug te vinden in dit zomerse drankje. Geen fan van zoet? Kies dan voor een flesje cava, een fles pinot grigio, of pak even de speciaalbier kaart erbij. Er is voor ieder wat wils. 


Voor €4,50 zit je al aan een tomaten- of een uiensoepje, maar daar heb je natuurlijk nooit genoeg aan. Bregje heeft daarom een paar heerlijke ’12-uurtjes’ voor je in petto. Voor €9,50 zit je al aan een driedelige vis-, vlees- of vegetarische lunch, waar dat lekkere tomatensoepje ook weer in terug komt. Liever gebruik maken van het drie-gangen concept of je grote honger stillen met Bregjes Burger en friet? Het kan allemaal. Wat wij in ieder geval aanraden is een proeverij voor twee. Geen keuzestress, een super leuke presentatie op tafel en gegarandeerd met een voldaan gevoel naar huis. Bij deze zomerse middag past een goed glas rosé en de geurige Cinsault verrast ons met de fruitige smaak van rode vruchten. Kom maar op met die lunch! 


Een mooie etagère arriveert op ons gezellige tafeltje aan het water. Wauw! Bovenin zien we vier heerlijke garnalenkroketjes op een bedje van rucola, met daarnaast een paar mooie plakken gerookte zalm. Hierbij hoort ook een bakje naturel- en saffraan mayonaise, dat perfect bij elkaar past. Op de middelste etage zien we drie grote plakken brie met honing, stukken oude kaas en gemixt vers fruit. Ook dat ziet er verrukkelijk uit! Onderin vinden we de carpaccio met Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitjes met daarnaast lauwwarme geitenkaas en knapperige bacon. Om het af te maken wordt er een mandje brood neergezet met rustieke- en meergranen pistoletten, samen met een bakje tapenade en gezouten boter. Zo… waar te beginnen!? 

De broodjes kun je makkelijk snijden, delen en beleggen met waar je zin in hebt. De garnalenkroketjes zijn puur van smaak en met de saffraan mayonaise een heerlijk aperitiefje. De carpaccio heeft een klassieke taste en de lauwwarme brie met bacon smelt heerlijk weg in de mond. Omdat er keuze is uit vis- vlees of vegetarisch, kun je van alles een beetje proeven. Ideaal om uitgebreid bij te kletsen! Voor we het weten zitten we ook al heerlijk twee uur te genieten. Ondanks onze grote honger lukt het niet om de hele etagère te verlossen van haar lekkernijen, maar we zijn absoluut positief verrast. 

Dineren bij Bregje was al een begrip, maar lunchen bij Bregje voegen wij er ook zeker aan toe! We sluiten af met het verse fruit en een cappuccino en dagen jou uit om ook eens te komen proeven van Bregje haar lunch. Smakelijk!