Foodblog: Curry proeverij van Kurriebaas bij Prooef

Afgelopen weekend organiseerde Prooef een kitchen take-over met Kurriebaas. Onze foodies werden uitgenodigd en genoten van de curry proeverij. Prooef is een vrolijke lunch- en borrelzaak op het creatieve bedrijven terrein van STEK. De Kurriebaas is een idee van Bas Heijmans, die zich jarenlang heeft verdiept in de lekkerste Oosterse gerechten. 

Bij aankomst op STEK komt ons de heerlijke geur van curry al tegemoet. Er heerst een gezellige sfeer op STEK, veel mensen die buiten aan het borrelen zijn en de funky tunes van de twee DJ's (Zwarte Groef) bij Prooef.  We nemen buiten plaats onder de grote overkapping en starten met een speciaalbiertje van het Witte Anker en een huisgemaakte siroop van SOOF. 

De proeverij bestaat uit drie verschillende curry's, een zoetzure salade en naanbrood met smeersels. Kurriebaas heeft veel zes verschillende curry's, wij proeven de Thaise groene curry met gamba's, de Indiase spicy curry met paneer en gestoofde procureur. Alles is vers bereidt door de Kurriebaas en dat prooef je!

Het naanbrood is nog warm en heerlijk om te dopen in de curry, maar ook erg goed in combinatie met de frisse yoghurtdip met limoen, munt en komkommer. 

Samen met een Hemelvuur van brouwerij Bliksem en een heerlijke siroop van SOOF proosten we op deze heerlijke ronde. De siropen van SOOF worden gemaakt van 100% natuurlijk fruit, groenten en kruiden. 

We sluiten af met koffie, thee en een dessert van koffie, ijs en slagroom en een kick. De sfeer bij Prooef is geweldig. Je zit in een unieke omgeving, geniet van heerlijk eten en de klassieke tunes van de DJ's. 

Wil je het zelf een keer ervaren? De volgende kurriebaas kitchen take-over staat gepland op 22, 23 en 24 april. Voor meer info neem een kijkje op de websites van Prooef en Kurriebaas