Tags: Foodblog, Brasserie Bardot, Pampelonne, Kreeft

Foodblog: Kreeftenmenu bij Pampelonne

Pampelonne is onderdeel van de Bardot groep; waar Brasserie Bardot en Wijnbar Petit Bardot ook onder vallen. Het restaurant is genoemd naar het favoriete strand van Brigitte Bardot. De frisse uitstraling en de Bretonse streep geven je het ultieme vakantiegevoel dat al snel doet denken aan de Côte d’Azur. Met als specialiteit meerdere bereidingen van verse kreeft uit het homarium, serveert Pampelonne nu iedere dinsdag, woensdag en donderdag een 3-gangen kreeftenmenu. Onze foodies werden uitgenodigd en genoten van een culinaire avond.  


Als je Pampelonne binnenstapt voelt het direct aan alsof je op vakantie bent. De zaak is prachtig ingericht met elementen die je doen denken aan de Côte d’Azur. De specialiteit van Pampelonne is kreeft. Dit prachtige schaaldier wordt bij Pampelonne op veel verschillende manieren bereidt. Naast de verschillende à la carte opties heeft Pampelonne nu ook een aantrekkelijk 3-gangen kreeftenmenu voor slechts 35 euro! Dat je hier alleen voor vis terecht kunt is echter een misvatting, zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een goede rib-eye. 

voor kreeft moet je bij pampelonne zijn!

Het menu bestaat uit een trio van kreeft vooraf, spaghetti aglio e olio met een halve of hele kreeft als hoofdgerecht en café complèt na. Het 3-gangen menu met een halve kreeft kost 35 euro, maar kies je voor een hele kreeft dan komt het totaal op 45 euro. En wij verklappen alvast; dat is het dubbel en dwars waard! Wij kiezen eenmaal het menu met de halve kreeft en daarnaast een aantal á la carte gerechten. 

Het voorgerecht van het menu is een trio van kreeft, bestaande uit een bisque, een kroketje én een garnalencocktail. De Stellendamse garnalencocktail wordt geserveerd in een traditioneel cocktailglas met een heerlijk luchtige cocktailsaus. Het kroketje wordt geserveerd op een bedje van gefrituurde basilicum met citroenmayonaise. De bisque is goed op smaak en heeft stukjes kreeft met tomaat. Een heerlijk voorgerecht en een goed voorteken voor wat nog komen gaat. 

Als we op de kaart een salade kreeft met Pata Negra zien staan weten we het meteen, deze moeten we proberen. De salade wordt geserveerd met gepofte sjalot, gemarineerde paddestoelen en truffelmayonaise met optioneel eendenleverkrullen. Deze riante salade is niet alleen een lust voor het oog, maar smaakt absoluut heerlijk. Alleen al voor dit gerecht komen wij nog een keer terug. Onze gastheren schenken hierbij een frisse Viognier met een klein zuurtje in de afdronk.

Als hoofdgerecht krijgen we spaghetti aglio e olio met een halve kreeft (van het menu) en een halve kreeft a la escargot. De spaghetti is mooi al dente gegaard en hoog op smaak door de kruidenbouillon en bereiding met Armagnac. De romige smaak wordt daarnaast gecomplimenteerd door de frisse lente ui. De kreeft is perfect gegaard en erg mals. Precies zoals kreeft hoort te zijn.


De kreeft a la escargot is bereid in een kruidenbouillon (net als escargots). Dit zorgt voor een ware smaakexplosie, zonder de puurheid van dit gerecht aan te tasten. We drinken hierbij de gelijknamige huiswijn van Pampelonne; een kruidige rosé uit de buurt van St. Tropez. Het kruidige van de wijn gaat mooi samen met de kruiden van de bouillon waar de kreeft in is gegaard.

Als dessert krijgen we café complèt (van het 3-gangen menu) en het dessert van het tijdelijke chefs-menu. Dit laatste bestaat uit advocaat panna cotta, boeren jongens, witte chocolademousse en gezouten karamelijs met een huisgemaakte kletskop. Dit alles wordt geserveerd op een bedje van crumble met rozijnen. 


De café complèt wordt geserveerd met diverse lekkernijen van Patisserie Joep. We genieten van een crème brûlée, een huisgemaakte (en overigens nog warme) madeleine, een heerlijke chocoladetruffel én een chocolade praline. 

Na dit sublieme diner kunnen we wel stellen dat het lang geleden is dat we zo goed hebben gegeten. Als je net als wij, een enorme liefhebber bent van kreeft, dan mag je het kreeftenmenu bij Pampelonne écht niet missen. De gerechten zijn hoog op smaak en de prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Wil je het zelf ervaren? Reserveer dan hier een tafeltje!

a bientôt à pampelonne