Foodblog: heerlijke High-tea bij Charelli

Een waterig zonnetje, koud briesje en dwarrelende bladeren: de herfst is in volle gang als we onderweg zijn naar Charelli in Breda. In deze periode van het jaar steekt mijn drang naar huiselijkheid en gezelligheid weer de kop op. En wat past hier nu beter bij dan een knusse, verwarmende high tea?! Onlangs werd het interieur van deze mooi zaak vernieuwd, waardoor het nog meer voelt als thuiskomen.


Als we Charelli binnen lopen heb ik gelijk de sfeer te pakken. Het interieur is stoer, warm en knus. De serveerster begeleidt ons naar een tafel bij het raam en zet direct een flinke pot thee voor ons klaar waar we alvast mee mogen beginnen. Mijn thee-hart gaat sneller kloppen als ik zie dat we zelf kunnen kiezen uit zes verschillende soorten verse thee: Ruby Rooibos, Breakfast Boost, Early Grey, China Green Yunnan, Lovely Lemon en Bad Weather. Ik heb de laatste drie geprobeerd en bekroon de Lovely Lemon tot mijn favoriet.

Nadat we lekker zijn gesetteld, krijgen we een prachtige etagère op tafel, rijkelijk gevuld met hartige en zoete hapjes. Daarbij nog een fraai opgemaakt bord met zoetigheden. Mijn dag kan nu al niet meer stuk. Zodra ik mijn oergevoel (aanvallen!) onder controle heb, beginnen we gecontroleerd met genieten. We starten onderaan de etagère en werken van hartig naar zoet. 

Als eerste de heerlijke mini-sandwiches: fluweelzacht witbrood met zalm en roomkaas en maisbrood met gerookte kipfilet en kerrie. 

We wisselen zo nu en dan af met iets van de middelste verdieping: gamba’s in een krokant jasje, kaasragout kroketjes en een soort mini-quiches in kubusvorm, met een geweldig zachte vulling. Vooral die laatste vielen erg goed in de smaak.

Onze theepot wordt netjes in de gaten gehouden door de bediening en telkens ruim op tijd bijgevuld zonder dat we hierom hoeven te vragen. Erg fijn, zo kunnen wij ons focussen op alle lekkernijen die we nog te gaan hebben. De top van de etagère wordt gesierd door twee grote muffins (met chocola!) en twee scones. Voor de liefhebber met yoghurt en abrikozenjam on top.

We sluiten af met het plaatje van zoetigheden. Bijna zonde om op te eten, zo mooi Er is genoeg, dat terwijl onze buikjes al goed rond beginnen te raken. Toch laten we ons verleiden tot de macarons en prachtige mokka soezen en witte chocolade. Want: voor een toetje maak je altijd plek! De brownie, bonbons en aardbeien gaan niet helemaal op. Een goed teken, we komen deze middag niets te kort. Wát hebben we genoten van de heerlijke, herfstige gezelligheid bij Charelli!