Foodblog: Diner bij Restaurant De Overkant

Begin dit jaar opende Restaurant De Overkant haar deuren. Een leuke zaak in het gezelligste gedeelte van de Boschstraat, net buiten het drukke winkelgebied van Breda. Op de menukaart staan traditionele gerechten, geïnspireerd door de Limburgse eetcultuur. Dat klinkt bij onze foodie Aniek goed in de oren en gaat samen met haar foodbuddy alvast een kijkje nemen bij De Overkant. 

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP twee hoofdgerechten naar keuze, INCLUSIEF DRANKJES bij de overkant!


Liefhebbers van traditionele gerechten voelen zich snel thuis bij De Overkant. De gerechten lijken veel op die uit grootmoeders keuken. Denk aan uiensoep, bloedworst, konijn en mosselen. Ook kun je hier terecht voor een heerlijk stoofpotje. Of zoals op de menukaart staat: Limburgs Zoervleis. Een logische keuze van de chef, want zijn roots liggen in het bourgondische Limburg.

Het interieur bij De Overkant is landelijke en knus. Een muur vol met kruiden en een vintage fornuis waar een pan met bouillon op staat te pruttelen. Deze leuke elementen maken binnen erg gezellig. Buiten op het terras is het ook leuk vertoeven. Op de fraaie zitbankjes krijg je veel mee van de levendigheid van de Boschstraat.

Tijd om te eten! Ons diner start met brood en smeersels. Leuk detail: het brood is geserveerd in een vergiet. Ook verrast de eigenaresse ons met een paar amuses.


“Om jullie alvast zoet te houden” zegt de eigenaresse. “Elke gast krijgt hier vooraf een amuse. Gewoon van de zaak”. Wij krijgen een groente-sushi, een romige en smaakvolle courgettesoep en een knoflook-scampi. Allemaal vers gemaakt. Een goed begin! 

Na dit zoethoudertje neemt mijn foodbuddy de scampi’s in knoflooksaus, geserveerd op een bedje van sla. Ik neem de carpaccio van gerookte zalm, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. 


Als hoofdgerecht ga ik voor de chef special: konijn op grootmoederswijze. Bijzonder om dat eens te proeven! Natuurlijk vergezeld met huisgemaakte verse frieten en een frisse salade. 

Aan de andere kant staat een pan met mosselen op tafel. Op traditionele wijze gemaakt en boordevol groenten en veel mosselen. Mijn foodbuddy krijgt er geen genoeg van! Dat komt voor haar goed uit. Bij De Overkant organiseren ze regelmatig een avond onbeperkt mosselen eten. 

Voordat het einde van ons diner nadert, willen wij nog een nagerecht proeven. Ik ga voor vanille-ijs met vers fruit en mangosaus. Altijd een veilige en goede keuze. Mijn foodbuddy neemt le fromage; een kaasplankje met kazen in alle smaken, vormen én geuren. Een smakelijk einde van ons etentje. 

Conclusie
Zin in traditionele gerechten voor een betaalbare prijs? Bij Restaurant De Overkant ben je aan het goede adres. Je waant je even in keuken van je oma. En in de herfst wil ik het Limburgs stoofpotje wel eens komen proeven.

reserveer direct bij restaurant de overkant!

Maak via onze Facebook en Instagram kans op 2 hoofdgerechten naar keuze, inclusief drankjes!