Foodblog: Dineren bij Bobbi's Bar

Op maandag 15 oktober opende Bobbi’s Bar officieel haar deuren aan de Gasthuyspoort. Met keukenhelden afkomstig uit Italië, Engeland, België en Nederland is Bobbi’s Bar in staat om het beste uit vier werelden te serveren. Pizza, biefstuk en kip zijn de pijlers op het menu. Onze foodies namen de proef op de som en gingen dineren bij Bobbi’s Bar.

In iedere hoek ontdek je weer nieuwe aspecten, waardoor je hier continue verrast wordt

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door de gastheer. Het is woensdag, maar bij Bobbi’s lijkt het wel weekend. De zaak is van voor tot achter gevuld (zelfs aan de bar) en er heerst een gezellige sfeer. We krijgen een tafel toegewezen met uitzicht op de open keuken. 

We starten met de Zeebaars Tartaar en de Steak Tartare. De Zeebaars wordt geserveerd met mayonaise, wasabi, gepofte sesam en een lichtzure dressing. Het wasabinootje en de chips zorgen voor een lekker krokantje in het gerecht. 

De Steak Tartare wordt geserveerd met verse truffelmayonaise, pijnboompitten en krokante chips van duxelles. Het is een gerecht met mooie aardse tonen erin verwerkt, welke niet te overheersend zijn. Alles is precies goed op smaak, absoluut een aanrader dus. 

Collect beautiful momentes. X Bobbi

Een van de vele leuk details bij Bobbi's zijn de borden. Onder de gerechten is namelijk een tekst verborgen. It's all about the details! Op onze borden staat bijvoorbeeld "The more you weigh, the harder you are to kidnap. Stay save, eat. X Bobbi" en "Collect beautiful moments. X Bobbi".

Omdat de eerste twee gerechten goed in de smaak vallen bestellen we nog gamba’s en calamaris. De calamaris zijn huisgemaakt en worden geserveerd met verse citroenmayonaise en granaatappelpitjes. Een verrassende combinatie die heel goed werkt! De citroenmayonaise zorgt voor een lekker zuurtje en de granaatappel geeft het geheel een extra bite en een licht zoetje. 

De gamba's worden als trio geserveerd met daarbij Burrata, granaatappelpitjes, sesamzaadjes en pompoenpitten. De gamba's zijn gepeld, maar worden wel met kop geserveerd. We proeven een subtiele grill-smaak en genieten van het zachte, smaakvolle vlees. 

Als je naar Bobbi's gaat moet je overigens écht een keer de pizza proeven. De beleving begint al bij de bereiding: de chef uit Napoli maakt er een echte show van door het pizzadeeg hoog in de lucht te gooien. Trots komt hij zijn pizza aan tafel laten zien, die uiteraard volgens traditioneel recept wordt gemaakt. De bodem is luchtig en lekker krokant, een van de betere pizza's in Breda. Mangia gustoso, oftewel: eet smakelijk!


Pizza, kip en biefstuk zijn de grote pijlers binnen het menu van Bobbi's bar. Daarom bestellen kunnen we het niet laten de gegrilde kip en daarbij 200 gram ossenhaas te bestellen. Je kunt de kip bij Bobbi's op drie manieren laten bereiden: klassiek, piri piri of op oosterse wijze. De kip wordt geroosterd aan het spit. Dankzij het feit dat deze voor het raam staat, zie je vanuit buiten hoe de kippetjes vers geroosterd worden. 

De kip is mooi goudbruin van kleur en wordt in een diep bord geserveerd. De huid is knapperig en het vlees is ontzettend mals en sappig. Voor dit kippetje komen wij zeker terug!


En dan de laatste peiler van Bobbi's Bar: ossenhaas! Op de kaart staa ossenhaas en ribeye uit de josper. Onze keus gaat uit naar de ossenhaas met pepersaus. Eigenaar Jeff Vink legt uit dat ze lang hebben gezocht naar het juiste vlees en de beste bereidingswijze. Het vlees komt uit Argentinië en wordt geserveerd met gekarameliseerde witlof. We nemen een hap en zijn beiden een moment stil... wat is dit vlees mals. Het klinkt als een cliché, maar dit vlees smelt echt bijna op je tong. 

Bij de hoofdgerechten eten we een portie huisgemaakte frieten met Belgische mayonaise en een kleine salade met truffeldressing. Deze "side dishes" kun je los bestellen, zo heb je bijvoorbeeld nog de keuze uit in knoflook gebakken paddenstoelen, gekarameliseerde witlof, knolletjes, broccoli met kaas, spinazie en aubergine kaviaar. 

Ben & Jerry's magnum trio

Als dessert bestellen we een magnum trio en een chocoladetaartje. Het Ben & Jerry's magnum trio bestaat uit een witte-, pure- en pistache chocolade magnum. De pure chocolade is besprenkeld met krokante nootjes en op de witte chocolade ligt Macha poeder. Een lekker en "Instagram-waardig" gerechtje". 

Het chocoladetaartje heeft een kruimelbodem met een laag van gedroogde pruimen. Dit gaat naar onze mening heel mooi samen met de machtige chocoladelaag. Een echte chocoladeliefhebber? Sla deze dan niet over!

Een frisse klassieker met een eigen twist

Bij deze desserts drinken we een heerlijke Scorppino met daarin gin. Een frisse klassieker met een eigen twist. Je kunt tevens kiezen voor een Scroppino met Jack Daniels. Die bewaren we voor het volgende bezoek!

Bobbi's Bar heeft een waanzinnig mooi interieur, wat naar onze mening al voldoende reden is om deze zaak een keer te bezoeken. In iedere hoek ontdek je weer nieuwe aspecten, waardoor je hier continue verrast wordt en niet snel uitgekeken raakt. Daarnaast kun je hier heerlijk dineren in een ongedwongen sfeer en dat voor een mooie prijs. Pizza's zijn al te bestellen vanaf €10,75, de gegrilde kippen voor €19,50 en zo'n malse steak eet je al vanaf €20,50. Ook voor een heerlijke lunch ben je hier aan het juiste adres.

Naar onze mening krijg je hier een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding en dat in een van de mooiste zaken in Breda. Bobbi's Bar: tot snel!