TGIF: NAC tegen Zwolle en laatste dagen Graphic Matters

Het is weer vrijdag en dat betekent aftellen tot het weekend! Er is weer genoeg te doen in Breda dus we hoeven niet stil te zitten de komende dagen. In dit artikel hebben we evenementen van dit weekend in de spotlight gezet. Check alle evenementen ook in de BredaCityApp.

If friday had a face, i would kiss it!

Heel Holland op z'n kop

Op zondagochtend vinden we jou bij Heel Holland op z’n kop!  Het Chassé Theater verandert deze zondag in een groot meezingspektakel met een topcast van musicalsterren: Linda Wagenmakers, Jasper Taconis, Remko Harms en Nicky van der Kuyp. Ze worden bijgestaan door de swingende tienkoppige Bosco Big Band met doorgewinterde muzikanten die speelden met grote namen als Caro Emerald, Laura Fygi en Guus Meeuwis. 

De allergrootste Hollandse hits passeren de revue. Van Wim Sonneveld en Johnny Jordaan tot de hits van André Hazes, Marco Borsato, Toontje Lager, Bløf, Doe Maar, Koos Alberts, Frans Bauer en Het Goede Doel. De mooiste en leukste meezingers in onze eigen taal, dus hup, uit die stoel en lekker meedoen! Kaarten kopen doe je hier.

Herfstproeverij Anna's Wijnhuisje


Op zondag om 14.00 uur is er een herfstproeverij bij Anna's Wijnhuisje. Loop gezellig even binnen en maak kennis met de Georgische wijnen. Proef bijvoorbeeld de Saperavi, Rkatsiteli, Aleksandrouli of de unieke amberkleurige qvevri wijn.

Love & Marriage beurs

Jullie bruiloft begint op de Love and Marriage Beurs. Beleef samen het allerleukste dagje uit. De beste weddingprofessionals staan klaar om al jullie vragen te beantwoorden, jullie te inspireren en jullie te informeren. Plus de laatste trends op de catwalk, de Nationale WeddingShow is een must see voor hem en voor haar waar de meest gerenommeerde bruids- en herenmodezaken hun collectie showen. 

Op 21 en 22 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur strijkt de beurs neer bij Breepark Breda. Bestel snel je ticket voor het grootste trouwevent van Brabant en zelfs van heel Nederland. Ruim 75 vendors, een XL catwalk in een waanzinnig toffe setting, great food en nog heel veel meer!

Graphic Bazaar

Op alweer de allerlaatste dag van het prachtige evenement Graphic Matter is er de Graphic Bazaar. Een plek voor artiesten, designers en publishers om handgemaakte posters, pamfletten, strips, stickers, tijdschriften en andere producten te verkopen. De bazaar vindt buiten plaats, voor Parade 12. Tal van deelnemers doen mee en uiteraard is er ook een kraam met Graphic Matters merchandise. 

Om 14.00 uur is er een tekenwedstrijd: The Sketch Battle XXI Breda, gehost door Maia Matches. De dag eindigt met een spannende posterbingo om 17.00 uur.

BOCKBIER Diner bij brouwerij St Joris


Vrijdagavond om 19.00 uur wordt je ontvangen in de brouwerij van St. Joris, gelegen in een historische kelder uit 1483 onder de Grote Markt in het centrum van Breda. In deze bijzondere setting wordt gestart met een ontvangstbier en amuse en krijg je een rondleiding door de brouwerij. Vervolgens ga je aan tafel en geniet je van een bockbier-diner, 5 gangen waarbij het bockbier de hoofdrol heeft en met gerechten, die naadloos aansluiten op het in aantocht zijnde herfstseizoen. 

Per gang wordt een bockbier gepresenteerd en geproefd. Ieder jaar weer een uniek moment waar de bierliefhebber lange tijd naar uitkijkt! Dit evenement is te boeken via het boekformulier via de website van Bezoek de Brouwer.

NAC Breda - PEC Zwolle

Op zaterdagavond 18.30 uur treedt NAC in eigen Rat Verlegh Stadion aan tegen PEC Zwolle. NAC bezet op dit moment de veertiende plek in de Eredivisielijst, waar PEC meespeelt bovenaan en op de vijfde plek staat.

NAC won echter overgroot deel van de laatste uitwedstrijden dus wie weet wat de uitslag zal zijn. Wij hopen uiteraard op een mooie thuiszege! We kunnen de punten goed gebruiken.

Pancake Sunday


Aankomende zondag is er weer een Pancake Sunday bij Sowieso -Koffiebar Breda-, om je herfstvakantie in stijl af te sluiten. De pannenkoeken worden gebakken vanaf ongeveer half 11 en ze gaan door tot alles op is. 

De healthy pancakes worden gemaakt van biologische havermout, banaan en amandelmelk. En als je het vooraf aangeeft, maken we 'm ook nog glutenvrij. Je kunt kiezen uit verschillende toppings, bijvoorbeeld gezonde chocoladepasta op basis van kokosmelk met banaan. Of wat denk je van in kokosolie gebakken peer, banaan en appel? Maar ouderwetse poedersuiker behoort ook tot de mogelijkheden.

Ostras y Margaritas

Kom op zondag 22 oktober genieten van heerlijke, verse oesters en verfrissende margaritas bij Taqueria Tacobar Breda. Vanaf 14.00 uur kun je gezellig smullen en borrelen. Reserveren wordt wel gewaardeerd!