Foodblog: MADDOX

Op de Grote Markt aan de voet van de Grote Kerk vind je sinds kort de nieuwe hotspot van Breda: MADDOX! Onze foodies zijn uitgenodigd voor een heerlijk diner bij deze geweldige zaak! 

Op 1 juni was het eindelijk zover: de deuren van MADDOX zijn geopend. Een prachtig nieuw interieur, twee fantastische verdiepingen, DJ booth en drie barren met alle gemakken voorzien. Bij MADDOX kan je de hele dag genieten van de uitgebreide kaart met daarbij specials van de chef en hebben zij een groot assortiment aan bieren, heerlijke wijnen en veel klassieke cocktails. Neem je een kijkje op de 2e verdieping? Dan kijk je je ogen uit naar de mooie plafondschildering en de klokkentoren van de Grote Kerk.

Wij nemen plaats  aan een gezellig tafeltje met uitzicht op de Grote Kerk. Het interieur bestaat uit overweldigende trappen in combinatie met natuurlijke elementen zoals : steen, koper, hout en planten. De dj-booth in het midden van het trappenhuis en de koperen ketels geven MADDOX een compleet eigen uitstraling. 

De menukaart van MADDOX barst van de comfortfood waar pubs om bekendstaan. Maar dan met een moderne, lokale twist. Denk aan slow cooked food en vlees of vis van de Josper houtskoolgrill. De chef heeft voor ons verschillende gerechten vers bereidt. Zo beginnen wij vooraf met de Big Ass Platter. Een Platter met een mix van verschillende voorgerechten. Bij dit voorgerecht kun je er voor kiezen om een salade en een portie friet bij te bestellen, een heerlijk gerecht als je een variatie aan voorgerechten wilt proeven bij MADDOX.  

Deze Platter bestaat uit carpaccio rolletjes, garnalen Nems; een loempia van rijst vellen met een rijke vulling van garnaal. Daarnaast zalm gerookt op beukenhout met Wasabi mayonaise en burrata met gegrilde tomaten en knoflookbrood.

Als hoofdgerecht ontvangen wij de 300 gram Rib-Eye steak; een heerlijk mals stuk vlees voor de échte vlees liefhebber, bereidt op de Josper houtskoolgrill. Dit wordt geserveerd met chimichurii en een kruiden roomboter. De chimichurii is een heerlijke frisse toevoeging bij deze verse en malse steak. Wij kiezen voor medium gebakken. De vriendelijke en enthousiaste bediening voorziet ons van een heerlijke Espresso Martini en een Spa rood.

Het dessert wordt geserveerd en wij ontvangen de Cheese of cake. Een no-bake cheescake geserveerd met rood fruit en een rode vruchten saus. Daarnaast ontvangen wij het andere dessert: de Burned Vanilla; een Crème brûlée met witte chocolade, framboos, aardbei en blauwe bessen. Dit is een heerlijke zoete combinatie met de Espresso Martini en een fantastische afsluiter van deze avond bij MADDOX.

Wij hebben genoten van onze beleving bij MADDOX. Wij jij ook genieten van alles wat MADDOX te bieden heeft? Reserveer dan hier jouw tafel en ga genieten van deze heerlijke plek.