Foodblog: Foodfestival Lepeltje Lepeltje in het Wilhelminapark

Gisteren ging Lepeltje Lepeltje van start. Onder een verrukkelijk lentezonnetje in het groene Wilhelminapark wordt dit weekend door jong en oud lustig gedronken, gelepeld, gedanst en gelachen. Het park is rijkelijk versierd met mobiele keukens én een breed muzikaal programma waar onze foodies gisteren van hebben mogen genieten. 

EEN VERRUKKELIJK LENTEZONNETJE IN HET GROENE WILHELMINAPARK

Bij aankomst worden wij direct verwelkomd door de fijne deuntjes van DJ Sel. Vandaag staan ook BB en van Berlo, DJ Magnus, Lindark, DJ Eerst Eten, Gaja én Lesley van Hoek op het programma om ons te voorzien van de fijnste muziek. 

Een mooi initiatief van het festival is dat je voor je eerste drankje, eenmalig een milieuvriendelijke 'Lepeltje Lepeltje beker' koopt (1 muntje). Je kan het zien als je entreekaartje voor alle komende edities van Lepeltje Lepeltje. Met de entreebeker steun je tevens de Voedselbank. De beker is herbruikbaar wat dus meewerkt aan duurzame wereld; win-win!

We trappen deze gezellige vrijdagmiddag af met een heerlijk glas 'Hertog Jan Enkel' uit de 'Mooie bieren bar' van Ab Inbev. Deze bar is vandaag voor het eerst in gebruik en biedt een breed assortiment aan mooie, premium bieren. De toegankelijke Hertog Jan Enkel  heeft een vers-bittere, volle smaak. Proost!

een culinair begin

Voor de visliefhebbers onder ons, is er een foodtruck aanwezig welke de heerlijkste visgerechten bereidt. We laten ons graag verrassen en besluiten 3 oesters te bestellen. Deze zijn heerlijk gemarineerd en vergezeld door azijn en fijngesneden sjalotjes; een culinair begin!

Ook de gamba's zien er heerlijk uit. Deze worden geserveerd in een bourgondische puntzak met een citroentje en komen recht van de grill. De malse gamba's zijn vrij letterlijk een gerecht om je vingers bij af te likken. 

Een van onze absolute favorieten is de rosé-gegrilde tonijn, welke wordt geserveerd op een gestoomd bapao broodje met een huisgemaakte mayonaise en wakame. De zoete aardappel frietjes zijn lekker krokant en een verrassende combinatie. 

We nemen een kijkje bij de paarse, Aziatische foodtruck. Ook hier worden een hoop verschillende gerechten verkocht. Wij besluiten te gaan voor de dimsum en de mini-loempia's.

De dimsum zijn rijkelijk gevuld. De twee met de rode vulling zijn pikant, die met de groene vulling juist weer mild en zacht, maar beiden heerlijk! De soja-saus maakt dit gerechtje af.

Ook de loempia's zijn heerlijk en binnen no-time op! Eveneens rijkelijk gevuld en geserveerd met een zoete chilisaus ernaast. Loempia's zoals je ze mag verwachten! 

zo hebben wij ze het liefst!

We nemen een kijkje bij 'Hieperdepieper'. Een opvallende  foodtruck die handgesneden, verse frieten verkoopt. De frieten zijn mooi goudbruin, krokant, goed gezouten en ontzettend lekker! De schil van de aardappel zit nog aan de frieten, zo hebben wij ze het liefst!


Een eindje verderop zien wij iemand verse hamburgers 'flippen'. We nemen een kijkje en kunnen het niet laten ook hier de proef op de som te nemen. Met een plak gesmolten cheddar kaas, augurk en verse coleslaw is deze hamburger rijkelijk belegd. 

Hoewel we dankzij al dit lekkers al redelijk voldaan zijn, kunnen we de heerlijke geur van de pannenkoekenkraam niet negeren. We bestellen een pannenkoek met poedersuiker welke direct vers voor ons wordt bereid. 

hier maak je ons blij mee!

De zoete pannenkoek smaakt naar meer! Een eindje verderop staat een truck, welke Indische gerechten verkoopt. Eén daarvan is gebakken banaan, hier maak je ons blij mee! De banaan is overstrooid met poedersuiker en omwikkeld door een krokant jasje; heerlijk!


Ooit gehoord van een 'Bubble Waffel'? Dit is de definitie van een guilty pleasure! Een verse, warme wafel, gevuld met schepijs, marshmallows, cookies en overgoten met een topping van chocolade. Hemels!

Om deze heerlijke dag af te sluiten bestellen we nog een ijskoffie en een hoorntje met drie bollen schepijs. Eigenlijk hebben we al lang geen honger meer, maar al het lekkers valt niet te negeren. De ijskoffie is niet té zoet en lekker  verfrissend. Het schepijs is vers, echt Italiaans en doet niet onder aan de rest.

We hebben genoten!

Een betere manier om het weekend in te luiden kunnen wij ons niet voorstellen! We hebben genoten van alle heerlijke gerechten uit de mobiele keukens, de fijne muziek, sfeervolle omgeving én natuurlijk van elkaar. Heb jij dit weekend nog een paar uurtjes tijd over? Dan raden wij je absoluut aan een kijkje te gaan nemen bij Lepeltje Lepeltje! 

Zaterdag 16 juni: 12:00 tot 23:00
Zondag 17 juni: 12:00 tot 23:00