Foodblog: Dineren bij het Havenhuis

Restaurant ‘het Havenhuis’ is gelegen aan een prachtige haven in Etten-Leur. Het restaurant bevindt zich in een mooi wit gebouw. Vanavond staat er een diner bij het Havenhuis in Etten-Leur in onze agenda. De uitstraling van het prachtige pand belooft veel goeds! 


Zo! De auto is geparkeerd en we lopen vol enthousiasme naar binnen. We komen direct in een mooie hal waar onze jassen worden aangenomen door een vriendelijke dame. Vervolgens zien we twee ruimtes, de eerste ruimte is de ruimte waar het restaurant zich bevindt en de tweede ruimte is een ruimte die af te huren is voor speciale gelegenheden. Wij lopen achter de serveerster aan die ons vervolgens onze tafel wijst...

Een frisse start van de avond!

Er wordt ons wat te drinken geserveerd en we krijgen de menukaart. Wat ons opvalt is dat er een ruime keuze aan verschillende gerechten is! We besluiten om ieder een ander gerecht te kiezen, zodat er een variatie is aan gerechten om te proeven. Nadat onze bestelling is opgenomen krijgen we een amuse van het huis. Deze bestaat uit een cakeje van olijf, bereid met geraspte olijven en geraspte citroen, een topping van olijven en geschaafde olijf erop gestrooid. Dit is erg fris en zeker een goed begin van een heerlijk diner!


Onze keuze voor het voorgerecht is uitgegaan naar ‘rundercarpaccio, de beste’ bestaande uit: dungesneden Ierse kogelbiefstuk, oude boerenkaas, kappertjes, olijven, rode ui, pijnboompitten en balsamico dressing. De rundercarpaccio is heerlijk en flinterdun gesneden. Er is een goede balans ontstaan door het zoute van de kappertjes en olijven.

Mijn foodbuddy neemt ‘pulled chicken’, dit is kip met parelcouscous, kruidige Ras el Hanout, knoflookbrood, yoghurt limoen-mayonaise en jonge bladsla met daarnaast een rijk aantal groentes. De pulled chicken is een vermaak voor het oog en zo smaakt het gerecht ook. Bij de pulled chicken geniet je van verschillende structuren, van krokant tot zacht en dat smaakt heerlijk. 

Daar komen onze hoofdgerechten! Ze worden geserveerd met een broodje met kruidenboter en olijfolie met zeezout. We hebben gekozen voor ‘Rundersukade’ bestaande uit Grain-fed rundvlees, truffelsaus en rondjes van aardappel. De Rundersukade is heel mals en in combinatie met de aspergesaus heel erg lekker! 

Een ‘Rouleau van varken’ die krokant gebakken is, overgoten met een saus van appelstroop. Daarnaast liggen aardappeltjes gegaard in rozemarijn boter. De rouleau is erg lekker, de combinatie van het krokant gebakken vlees en de appelstroop is een enorme verassing. De huisgemaakte frietjes maken beide gerechten helemaal af!

zoet en zuur heerlijk op elkaar afgestemd!

We hebben besloten om als dessert een proeverij te kiezen van allerlei lekkernijen die we met zijn tweeën kunnen delen. Zo krijgen we een bolletje ijs van bloedsinaasappel op een bedje van crumble, citroen cheesecake, marshmallows met een appelsmaakje, Belgische chocolade mousse en vers fruit. Dit vinden we erg lekker en alle smaken zijn perfect in balans. Het bolletje sinaasappelijs maakt het erg fris net als de citroen cheesecake terwijl de marshmallows met een appelsmaak en de Belgische chocolade mouse het weer erg zoet en romig maken. Zo zijn zoet en zuur heerlijk op elkaar afgestemd en is het precies genoeg voor 2 personen. 

We hebben heerlijk gegeten en het is absoluut een aanrader om hier een keertje uitgebreid een avondje van het eten en de fijne ambiance te genieten. De omgeving is perfect voor dit restaurant en de sfeer is erg gezellig. Het is net of je binnenkomt in een gezellige woonkamer. We werden geholpen door heel erg vriendelijk en attent personeel!