Werelds Breda, internationaal bierproeffestival

Elk jaar organiseren 7 cafés op Grote Markt Zuid een internationaal bierproeffestival. Dit jaar is de tweede editie en de datum is zondag 14 augustus. Het festival staat in het teken van het proeven van de verschillende biertypen die er rond de wereld zijn ontstaan. 

Dus deze keer niet de brouwers met hun brouwsels, maar meer dan 80 verschillende biertypen uit circa 25 verschillende landen. Dit zijn voor de gemiddelde speciaalbierliefhebber ook niet de bekende bieren van de bekende brouwers, maar meer dan 100 prachtige bieren van vooral ambachtelijke brouwerijen rond de wereld. Deze bieren zijn op tap of fles te verkrijgen bij de bareilanden op Grote Markt Zuid (van Zeezicht t/m de Boterhal) en in de omliggende cafés. Elk bareiland en café vertegenwoordigt een land of regio waar mooie biertypen zijn ontstaan of afgeleide versies hiervan worden gebrouwen. Het festivalboekje toont een kaart van de locaties van de landen en hun bieren en beschrijft de verschillende biertypen. Zo kan je een lekker en interessant bierrondje om de wereld maken.

Vanwege de omliggende cafés hebben we ervoor gekozen om dit festival op sommige vlakken iets anders in te vullen dan je wellicht gewend bent van een bierfestival.
- De horecazaken behouden een stuk terras met bediening. 
- Je kunt overal met geld betalen, je hoeft niet in de rij te staan voor munten.
- Je krijgt een schoon proefglas bij elk festivalbier dat je besteld, je hoeft niet in de rij te gaan staan om een festivalglas te kopen of om deze te spoelen.

Het festival staat in het teken van het proeven van de verschillende biertypen die er rond de wereld zijn ontstaan.

Verdere informatie:
- De entree is gratis.
- De festivalbieren kunnen alleen in een proefglas (half formaat) worden besteld.
- Groter formaat bieren (niet-festival) kunnen natuurlijk gewoon op de terrassen en in de cafés besteld worden. Hier kun je ook eten bestellen.
- Deelnemers: Zeezicht, Sam Sam, Ja! Breda, 't Hart van Breda, Gold, het Voske, Boterhal