Van horeca naar geloofsgemeenschap

Helaas heeft ook The Cake Room op 14 oktober 2020 de deuren van de roze hemel weer moeten sluiten vanwege de aangescherpte Corona maatregelen. De vraag die dan meteen indaalt; hoe gaan ze in godsnaam hun hoofd nog boven water houden na zo'n tweede tegenslag?!

van horeca naar geloofsgemeenschap 

Na een onvermijdelijk moment van bezinning en zelfreflectie, moet je uiteindelijk toch omhoog durven kijken. Met een gezonde dosis spirit en geloof in een goede afloop, is er uiteindelijk een prachtige nieuwe invulling van The Cake Room gevonden. Daarom kunnen ze met gepaste trots mededelen dat zij vanaf nu officieel* zijn omgedoopt tot The Pink Church. Als splinternieuw kerkgenootschap kan The Pink Church niet alleen openblijven, maar kunnen ze de liefde voor roze delen en belijden met ieder die zich hiertoe geroepen voelt. Lang leven artikel 6 van de prachtige grondwet! 

Is this for real?!
Net als in veel gevallen is het maar net hoe je het bekijkt. Nee, helaas kunnen ze je niet dopen in de sprinkle pool, en voor een hemelse ervaring moet je toch echt even wachten tot The Cake Room officieel weer open mag. Ze hebben echter wel een echte overtuiging. En die is - zoals je van hen mag verwachten - zoet en luchtig in plaats van bitter en aangebrand. Ze vinden het soms ongemakkelijk te zien dat de branche - toch in veel gevallen het braafste jongetje van de Corona-klas zo hard getroffen wordt, terwijl in de kerken letterlijk niemand voor het zingen hoeft te vertrekken. Soms zijn de regels - zoals artikel 6 - in schrift prachtige kaders voor onze samenleving, maar blijken deze in de praktijk voor oneerlijke vergelijkingen te zorgen. Daar mogen we met elkaar soms best even kritisch op zijn. Hoe kunnen we eigenlijk een levensovertuiging definiëren? The Cake Room is er nog niet over uit. Wél vinden ze dat ze als horecabranche de afgelopen maanden keihard gewerkt hebben om een veilige, gezellige en waardevolle plek voor iedereen te kunnen zijn, en daar zijn ze trots op! Ze hopen dat jullie dit gebaar kunnen waarderen.

Op deze specials pagina lees je er meer over: www.thepinkchurch.nl.