Optisport brengt Breda in beweging

Bij Optisport ben je het hele jaar door welkom voor sportieve uitdagingen, gezellige sport- en ontspanningsactiviteiten of recreatieve activiteiten waar plezier centraal staat. Op talloze locaties in Nederland en een aantal in België biedt Optisport faciliteiten om lekker in beweging te zijn. Wij vertellen je graag wat Optisport zoal te bieden heeft in Breda!

Sportieve uitdagingen, plezier maken met elkaar of rustig ontspannen!

Optisport heeft veel te bieden in Breda. Zo bieden zij op verschillende locaties in Breda faciliteiten om te zwemmen, of je nu flink wil trainen of gewoon wil ontspannen. Het 50 meter bad van Zwembad De Wisselaar is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor verenigingen, wedstrijden, schoolzwemmen en zwemlessen. Zwembad Sonsbeeck beschikt over een 25 meter bad waar je heerlijk kunt banenzwemmen, een recreatiebad dat heerlijk verwarmd is en een baby-peuterbad met kleine glijbaan speciaal voor de allerkleinsten. De Crazy River neemt je mee van binnen naar buiten in een stroomversnelling en de twee grote glijbanen zorgen voor heerlijk vertier. Sinds kort beschikt Sonsbeeck over de allereerste Virtual Reality waterglijbaan van Nederland. Met de VR Slide kun je doormiddel van een speciale VR bril door een droomwereld van de waterglijbaan af glijden! Aan de rand van Breda vind je openluchtzwembad Wolfslaar, gelegen op een prachtige locatie. Zwembad Wolfslaar is een familiebad bij uitstek, met een ruime lig- en speelweide, een peuterbad, een 50 meterbad, 3 springplanken en een grote familieglijbaan. 

Je kunt bij Optisport in Breda niet alleen zwemmen, maar ook schaatsen! De kunstijsbaan in Breda kent al jaren een enthousiast en sportief publiek. Niet alleen binnen Breda, maar ook in de regio West-Brabant en de provincie Zuid-Holland. Ook maken veel Zeeuwen met groot plezier gebruik van de schaatsbaan. Ze houden zelfs het Zeeuws Kampioenschap marathon schaatsen op het Bredase ijs! De schaatsbaan in Breda is dé baan voor de recreatieve-, marathon- en wedstrijdschaatser. De accommodatie beschikt over een 400-meterbaan en een 30x60-meter ijsvloer. Bede zijn uitermate geschikt voor recreatief- en wedstrijdschaatsen.

Het houdt niet op met zwemmen en schaatsen, dankzij Optisport is er nog veel meer mogelijke! Bij het Leisure Center kun je bijvoorbeeld squashen, tennissen. badmintonnen of andere binnensporten beoefenen. 

Bij het Leisure Center vindt je ook trampolinepark Krazy Kangaroo. Krazy Kangaroo biedt de complete 'experience' voor beginnende tot gevorderde trampoline springers. Het trampolinepark beschikt over verschillende soorten jump-area's, zoals de Freejump area met horizontale en diagonale trampolines, een groot en uitdagend Ninja parcours, High Performance, BigAirBag, Foam Pit, Slackline en een Sports Area. Kinderen beleven gegarandeerd een hele dag volop speelplezier bij Speelparadijs Avontura. Bij Avontura is van alles te doen: een klauterplein waar je een enorm bouwwerk kunt beklimmen, een uitdagende klimvulkaan met uitkijkpost, ballenkanonnen op het ballenplein, voetballen of basketballen op het sportplein. Kinderen kunnen bouwen, klimmen, springen, glijden en racen terwijl (groot)ouders genieten van een hapje en drankje op het terras!