Lunchen in de knusse stadstuin van JanenAlleman

De horeca is alweer een aantal weken open en dat moet gevierd worden. Waar ga je dat doen? In de gezellige stadstuin van JanenAlleman natuurlijk. Het terras is knus, maar groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden. Wij gingen langs om de nieuwe menukaart uit te testen. 

Alles is vers, wordt zelfgemaakt en dat proef je


JanenAlleman zit gevestigd in de sfeervolle Sint Jansstraat. De lunchroom heeft een fijne huiskamersfeer vol unieke, vintage parels die je mee naar huis kunt nemen voor een klein prijsje. Wat het restaurant écht bijzonder maakt, is de enthousiaste bediening. Het team bestaat deels uit jong volwassenen met een beperking. Op deze manier biedt JanenAlleman hen op basis van dagbesteding een kans om werkervaring op te doen en op deze manier te participeren in onze samenleving. 


Bij binnenkomst worden we vriendelijk verwelkomt door Laurens. Hij brengt ons naar een tafeltje in de gezellige tuin. Je kunt lekker in de zon zitten maar je kunt ook jezelf terugtrekken in de schaduw onder de grote parasol. We beginnen met het uitzoeken van een drankje. Je kunt kiezen uit koffie, thee, bier, wijn of fris. Wij gaan voor de huisgemaakte ijsthee en ginger beer. Zelfgemaakte drankjes zijn altijd het leukste om te proberen. 


De ijsthee is lekker fris en is gemaakt op basis van thee en gember. Dit is een echte dorstlesser dat je lekker wegdrinkt tijdens de lunch. De ginger beer is onze favoriet. Het is zoet en verfrissend. De gember is niet te scherp, maar smaakt wel echt naar gember. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat dit de lekkerste ginger beer is die we ooit op hebben. Voor de lunch laten we ons verassen door eigenaar en chef Fabian. We krijgen de ‘zomerse wrap’ en een broodje biet voorgeschoteld.


Alles is vers, wordt zelfgemaakt en dat proef je. De zomerse wrap is een tortilla die rijkelijk is belegd met kip, tomatensalsa, een zelfgemaakte crunch van noten, paprika, ui, guacamole en een frisse dressing. De kip is lekker mals en goed gekruid. De smaken van de groentes gaan goed samen en de subtiele pittige smaak wordt gekoeld door de dressing. Van het broodje biet met gegrilde courgette, paprika, zoete aardappel en een crunch van noten worden we ook erg blij. Het brood is lekker knapperig en de zoete bietenspread is zelf gedraaid. De groentes zijn van te voren gemarineerd waardoor je de kruiden goed proeft. Mijn tafelgenoot laat weten dat hij bij iedere hap weer wordt verrast door een nieuwe smaak. 


De lunch bij JanenAlleman is een aanrader. Iedere vrijdagavond kun je er ook terecht voor een 3-gangen menu voor maar €17,50. Bij regen kun je natuurlijk ook gewoon binnen plaatsnemen. Wat je ook kiest, bestel vooral de huisgemaakte ginger beer!