Dit is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Breda

Het is weer bijna Koningsdag in de Baronie! Op 27 april kleurt ook dit jaar alles in oranje en is er genoeg te doen in en rondom Breda met Koningsdag. In dit lijstje hebben we alle high lights voor je op een rijtje gezet. 


Aftrap Koningsdag bij KMA

Tijdens de Buitengewone Vlaggenparade op de KMA neemt de commandant van de NLDA, in het bijzijn van de Burgemeester van Breda het appèl af bij de cadetten. Dat gebeurt volgens militair ceremonieel protocol. Wil je erbij zijn? Kom dan tussen 09:00 en 09:45 mét geldig legitimatiebewijs naar de KMA! De ceremonie begint om 09:55 stipt.

Vrijmarkten

Ook dit jaar zijn er verschillende vrijmarkten zoals in het stadspark Valkenberg, op het Kasteelplein - Hobbymarkt en modelbouw. Bij Stek en Belcrum Beach organiseren ze een feestelijke vrijmarkt aan de veilingkade met een hapje, een drankje en muziek. In het Ginneken aan de Ginnekenmarkt wordt er om 12:00 uur voor de kinderen de versierde fietsen- en steppenparade door het Ginneken georganiseerd. De harmonie gaat in deze stoet voorop. De parade eindigt weer op de Ginnekenmarkt waar prijzen worden uitgereikt voor de best versierde fietsen. De rest van de middag zal lokale horeca het feest voortzetten.

Koningsfeesten Centrum 2024 

Dit jaar bruist de Bredase binnenstad van muziek en plezier! De horeca van Breda gaat namelijk weer groots uitpakken tijdens Koningsnacht en -dag. Op diverse locaties in het hart van de stad zullen podia aanwezig zijn waar zowel tijdens Koningsnacht als op Koningsdag feestelijke activiteiten zullen plaatsvinden. De stad zal tijdens Koningsnacht en -dag bruisen van gezelligheid. De horecaondernemers hebben een spetterend buitenprogramma samengesteld op verschillende buiten podia: het Kerkplein, Havermarkt, Sint Janstraat en de Haven bij de Hoge Brug, de Grote Markt en het Veemarktplein. Op vrijdag 26 april zijn de podia van 17:00 tot 01:00 uur geopend. Op zaterdag 27 april zijn de podia  van 12:00 tot 23:00 uur geopend.

Festivals tijdens Koningsdag

Dit jaar zijn er opnieuw diverse festivals georganiseerd waar je kunt genieten van verschillende muziekstijlen en activiteiten. Op 538 Koningsdag, gehouden op het Chasséveld, zullen optredens van Guus Meeuwis, Racoon, Chef’Special en Kraantje Pappie plaatsvinden. Voor liefhebbers van Rave, House en vintage biedt Oranje Zoet op 't Zoet een unieke ervaring met een vintage outlet en een scala aan foodtrucks. Free Your Mind op Breda International Airport belooft een bijzondere setting om te genieten van technomuziek. En voor wie niet kan wachten, biedt Happy Feelings bij STRND alvast een voorproefje met een mix van disco en house. Kom feesten in Breda en vier de verjaardag van Willem op deze diverse festivals!

Koningsdag bij Streetfoodclub

Stap binnen in het koninkrijk van smaak, ritme en royalty! Op 27 april wordt het terras van The Streetfood Club Breda omgetoverd tot koninklijke feesttuin met de beste cocktails en streetfood snacks. Bekijk de agenda voor meer evenementen. 

Koningsdag Princenhage

Jaarlijks op 27 april organiseert Stichting Evenementen Princenhage een feestelijke viering ter ere van de verjaardag van onze Koning. Het Oranjecomité staat garant voor een scala aan leuke activiteiten op de Dorpswei, waardoor zowel jong als oud zich uitstekend kan vermaken. Na een ochtend vol plezier is het tijd om rond het middaguur te genieten van heerlijke poffertjes en verfrissende ijsjes. Om 14:00 uur begint een spannende bingo, waarbij fantastische prijzen te winnen zijn. Na afloop van dit spel is er gelegenheid om na te genieten op de Haagsemarkt, waar diverse muzikale optredens de sfeer verder verhogen.

Wij wensen jullie een fijne Koninsgdag! Geniet ervan!