Is een pak dragen nog wel van deze tijd?

We zagen het al langer aankomen, de mode vercasualiseerd. Looks worden steeds sportiever, losser en meer streetwise zou je kunnen zeggen. Maar hoe zit het dan met de klassieke en elegante pakken, waar menig vrouw nog voor omdraait? We vroegen het de tailors van Michael & Giso.

"Natuurlijk zien wij de verschuiving ook, maar het zijn juist de maatwerk items die het mogelijk maken om op elegante wijze je garderobe casual te dragen. Wij zijn bijvoorbeeld helemaal fan van de pantalon met bandplooi en lossere fit die we steeds meer zien. Zeker bij een lossere fit is het belangrijk dat het geen hobbezak wordt en dat het nog steeds jouw sterke kanten naar voren haalt. Eigenlijk zijn alle onderdelen van een maatpak ook casual te dragen, mits deze de juiste pasvorm hebben. Maatwerk maakt het mogelijk een casual outfit te dragen, die lekker zit met de juiste hoogwaardige uitstraling. Je kunt net als iedereen een jeans aantrekken met een shirtje, maar om je te blijven onderscheiden pak je dit net iets anders aan."

"Ook wat betreft stoffen zien we een verschuiving. Mensen willen dat kleding lekker zit. Zeker nu, nu we veel binnen en thuis zitten, is het super belangrijk om voor goede stoffen te kiezen. Ook hier komt duurzaamheid weer om de hoek kijken. Men kiest steeds meer voor natuurlijke materialen, zoals linnen en verschillende wolsoorten, in plaats van synthetische stoffen. Dit draagt natuurlijk een stuk prettiger dan synthetische stoffen en het blijft langer mooi."

Op de vraag: "Is een volledig twee- of zelfs driedelig pak dragen nog wel van deze tijd?" wordt volmondig 'ja' geantwoord. "We zien wel een verschil met een aantal jaar terug, zeker onder de jongere generatie. Men wil een pak wat lang gedragen kan worden en gemakkelijk te combineren is. Het is niet meer zo dat men een aantal pakken in de kast heeft hangen en iedere keer een volledig pak aantrekt. Men kiest nu voor een item dat gedragen kan worden bij andere items. Dus een basic pantalon is een echte musthave geworden. Denk voor de zomer aan een lichte zandkleur, die je zowel met een opvallende kleur als rood kunt dragen als met zakelijk blauw."

Kortom, voor een casual outfit is echt niet alleen je spijkerbroek en shirt geschikt. Maak indruk met een casual pantalon met bandplooi, linnen overhemd en sportieve sneakers. Zo heb je een outfit die comfortabel zit, casual oogt en opvalt. Helemaal ready voor de (vrijdagmiddag)borrel!

Foto's: Michael & Giso