Foodblog: heerlijke afhaalpizza van Pizza Cantina

Iedereen is er natuurlijk van op de hoogte: we kunnen helaas al een tijdje niet meer uiteten. Om de horeca te steunen én om de pijn enorm te verzachten kun je gelukkig bij heel veel restaurants je favoriete gerechtjes toch nog eten, door ze te bestellen. Dit keer hebben we eten afgehaald bij de Pizza Cantina aan de Oranjeboomstraat in Breda en dat was enorm smullen. Lees je mee?

Voor ieder wat wils


Terwijl wij de Oranjeboomstraat inlopen om onze pizza’s af te halen, vallen er kleine sneeuwvlokjes uit de lucht. We openen de deuren van de Pizza Cantina en een warme deken valt over ons heen, gepaard met een enorm heerlijke geur van verse pizza’s. Wat meteen opvalt als we de Pizza Cantina binnenlopen is de super mooie en grote steenoven, waar de chef nét een paar verse pizza’s inlegt. 

De eigenaar van de Pizza Cantina, Bram, begroet ons vriendelijk en laat ons het menu zien. Zoveel lekkere pizza’s, voor ieder wat wils. Ga je voor de klassieke pizza’s zoals Margherita of Salami? Of wil je toch wat anders en kies je voor een pizza met courgette en geitenkaas of ansjovis en gorgonzola? Het maakt niet uit in wat voor pizza je zin hebt, bij de Pizza Cantina hebben ze het voor je. Even geen zin in pizza? Dan kan je altijd gaan voor een salade caprese of lasagne bolognese. Zoals ik al zei: voor ieder wat wils.

Wij kiezen uiteindelijk voor de Pizza Bufalo en de Pizza Pollo. De Pizza Bufalo is heerlijk belegd met tomaat, buffelmozzarella, basilicum en tomaatjes en de Pizza Pollo bestaat uit mozzarella, in citroen gemarineerde kip, rucola en huisgemaakte pesto. De chef van de Pizza Cantina laat ons zien hoe de pizza’s gemaakt worden: de bodem, de ingrediënten en dan hup, de oven in. Wat je echt goed kan zien, is dat de chef elke pizza met passie en precisie maakt. Naast onze pizza’s bereidt hij ook de andere bestellingen en die zien er ook erg lekker uit: pizza’s met vers gesneden coppa di Parma, verse basilicum en nog veel meer lekkers.

Eenmaal thuis openen we de pizzadozen en komt dezelfde heerlijke geur die we bij de Pizza Cantina roken ons weer tegemoet. De Pizza Bufalo ziet er super mooi uit, bijna zonde om op te eten. Ook kunnen wij niet wachten om de malse kip van de Pizza Pollo te proeven. We nemen allebei een hap en we zeggen het bijna tegelijk tegen elkaar: dit is echt héél lekker. De kip van de Pizza Pollo is heerlijk mals en de combinatie met de zelfgemaakte pesto is perfect. Ook de klassieke Pizza Bufalo is echt heel lekker. De tomaatjes, de mozzarella, de verse basilicum: je proeft aan elk hapje dat hier met passie aan gewerkt is. 

Pas als je het zelf hebt geproefd, snap je wat ik bedoel. Dus, wanneer ga jij bestellen bij de Pizza Cantina?