Foodblog: diner bij Bar Bistro Vincents

De naam doet het al vermoeden, in het iets wat stille centrum van Etten-Leur waar Vincent van Gogh in 1881 heeft geleefd en gewoond staat het grote gele pand van de Bar Bistro Vincents. Recht tegenover de mooi versierde Moeierboom. Het kleurrijke interieur bij Bar Bistro Vincents weerspiegelt de authentieke sfeer van de tijd dat Van Gogh in Etten-Leur verbleef.

In deze Bar Bistro maken ze gebruik van het populaire concept shared dining. Meerdere kleine gerechtjes die je samen deelt. Deze zijn net iets kleiner dan een voorgerecht en groter dan tapas. Doordat de tafel vol staat met meerdere borden van verschillende kleurrijke gerechten ontstaat er een gezellige bedrijvigheid aan en op tafel. 

Bij binnenkomst valt meteen de open keuken op waar een Josper houtskool oven staat. Je wordt gelijk gegrepen door de aangename geur van de Josper. De gegrilde producten behouden hun pure smaken door de intense verhitting en krijgen een delicate rooksmaak. Een Josper is een combinatie tussen grill en oven in één apparaat met een gesloten barbecue welke puur op 100% houtskool werkt. Echt een waanzinnig genot om dit in je zaak te hebben staan. 

De bediening is vriendelijk en adviseert je graag over de gerechten op de nieuwe kaart. Sanne verwelkomt ons. Sanne is de restaurant manager en chef. We hebben de eer dat zij ons adviseert en meeneemt door de avond. 

We krijgen het huis aperitief aangeboden. Het is een bubbel uit de Loire, Frankrijk. Een zeer aangenaam aperitief, dat komt door de zachte bubbel en frisse smaak. Terwijl we genieten van deze zachte Franse bubbel bekijken we de kaart. Wat ons op valt is dat ze erg bewust zijn om met streek producten te werken. Zo bezoeken zij de locaties waar hun vlees vandaan komt. Dat geeft een duurzaam, goed en vertrouwd gevoel. 

We hebben inmiddels onze keuze doorgegeven. We starten met 3 gerechtjes. De carpaccio is licht en subtiel gegrild op de Josper. Hierdoor krijg je geen standaard carpaccio, maar juist een extra smaaksensatie. De bruschetta capresse is een krokante toast met olijfolie en zacht gesmolten buffel mozzarella. De tartaar van verschillende zeevruchten is erg aangenaam en zacht van smaak.
Enthousiast nodigt Sanne mij uit om een kijkje in de keuken te nemen. Ze wijst me op de Côte de boeuf van 1000gram in de Josper. Geweldig om deze manier van bereiding te zien.

Inmiddels zijn de voorgerechten uitgehaald en adviseert Sanne ons de rode Italiaanse wijn (Ruffino Torgaio). Deze soepele rode wijn uit Toscane met frisse tonen van zacht fruit en viooltjes komt prima tot zijn recht met onze hoofdgerechten. 

Sanne serveert de gegrilde padrons (groene pepers) en de Parmezaanse frietjes met truffelmayonaise. De Ossobuco van lamsschenkel met romige risotto is een topper. Goed op smaak en zeker onze favoriet van de avond. De picanha heeft een mooie cave- man style gehad. Dat wil zeggen dat het stuk vlees direct in de kolen is gelegd. En dat zien en ruiken we direct. Het bord is fantastisch opgemaakt en lijkt wel op een schilderij van van Gogh zelf. De extra ordinairy hamburger is van 100% runder natuurvlees. Het leuke is dat ze de gesmolten cheddar aan tafel komen uitschenken boven op de Brioche bol. Deze hamburger wil je liever niet met iemand delen, maar dat vertel ik alleen tegen jou.

We sluiten de avond af met de cheesecake van citroen en limoen op een oreo bodem met een espresso. De zachte mouse van de cheesecake voelt heerlijk aan in de mond. Sanne vertelt ons dat dit nagerecht een van haar signature dish is.
Bij Vincents zijn ze vooruitstrevend voor Etten-Leurse begrippen. Ze hebben een super concept. Dat ze Spaanstalige in dienst hebben komt de sfeer alleen maar ten goede. Wat wil je anders met een Josper in de keuken en Padrons op je kaart. Sanne is een horeca vrouw in hart en nieren. Je ziet aan alles dat de horeca haar met de paplepel is ingegeven.

Ik kan iedereen van harte aanbevelen om Vincents te bezoeken, met het shared dining concept heb je het helemaal zelf in de hand. Bar Bistro Vincents is het kloppende horeca hart van Etten-Leur.