Foodblog: diner bij Quisine

Quisine is een van de nieuwste restaurants in Oosterhout. Het restaurant is gevestigd in een prachtig pand aan de Heuvel 27. "Eenvoudig, maar ook góed" is het motto. Onze foodies namen de proef op de som. 

Quisine valt gelijk op als we de Heuvel oprijden, een mooi pand met een sfeervol terras. We kunnen onze auto voor de deur parkeren! We worden vriendelijk ontvangen en nemen plaats in het restaurant dat een stijlvolle warmte en rust uitstraalt. Modern ingericht met aandacht voor sfeer. Er wordt in het restaurant met verschillende niveaus gewerkt hierdoor ervaar je veel ruimte en privacy maar het vormt een smaakvol geheel. Er is een moderne open keuken, waardoor we zicht hebben op een team dat rustig, deskundig en met enthousiasme aan het werk is.

Er wordt ons een droge en zachte Spaanse Reserva Cava van het huis aangeboden die door de bediening op een geestige manier wordt geïntroduceerd.

Van deze tijdgeest, het bestellen verloopt via een QR code. Dit werkt gemakkelijk en de gerechten worden duidelijk aangegeven. Er is een goede uitgebalanceerde kaart. Ondertussen kunnen we ongestoord ons gesprek voortzetten. De bediening is behulpzaam en er wordt geregeld gevraagd of alles duidelijk voor ons is. En dat is het.Bij elk gerechten wordt een wijn voorstel gedaan. Daar hebben wij gebruik van gemaakt en de wijnen passen erg goed bij de gerechten. We beginnen met een heerlijk knapperig zuurdesem broodje met luchtige gezouten roomboter.

Aansluitend kiezen we voor een voorgerecht ‘Garnaal knoflook met rode peper, citroen en brood’. Een heerlijk glas Amanovo wit laat de smaken samensmelten. Ook het gerecht Boneless Ribs in Hoisinsuas met sesam, kimchi en tuinkers is zeer mals en precies goed gekruid. De kimchi geeft het een verrassende twist wat het gerecht nog lekkerder maakt. Wat ons opvalt is dat zowel in het voorgerecht alsook bij het hoofdgerecht steeds een leuke en creatieve smaak twist zit in de gerechten. 

Bij de ‘Sucade met Madeira saus en 5-spice’ zit een heerlijk kruidige crumble. Bij de gebakken ‘Zeebaars met tomatenvinaigrette en dragon’ een verfrissende salsa. De sucade is heerlijk mals en de vis precies goed gegaard en goed smaak op gebracht. Als bijgerecht bestellen wij krokante frietjes besteld met ‘Gegrilde courgette groene kruidensalsa en gepofte mais’. Ook hier weer een verrassende mix van smaken.

We zijn toe aan het dessert “Merenque rood fruit mascarpone vanille’, vers fruit met milde yoghurt ijs en “Moccacino passievrucht basilicum koffie’ met verrassende samenstellingen van smaken. De kok komt ons het nagerecht brengen. Hij vertelt ons enthousiast dat het voor het team een uitdaging is om smaken uit te proberen en aparte combinaties te maken die je niet verwacht. Wij kunnen beamen dat ze daar zeker in zijn geslaagd.


Ook de bediening straalt trots en plezier in hun werk uit. Er wordt met aandacht en kennis gewerkt. Onze complimenten aan het gehele team van Quisine.
Onze ervaring is dat de kwaliteit en prijs verhouding goed is. Toegankelijke luxe en dat geldt ook voor de ambiance, deze is sjiek, toegankelijk en sfeervol. Quisine is zeker een restaurant waar wij terug komen.