Foodblog: burritos en nacho’s bij Chidoz

Yes! Eindelijk zijn de legendarische burritos, taco’s en nacho’s van Chidoz nu ook in Breda te krijgen! Van slow-cooked meat tot verse vegan producten en van snoeihete sauzen tot eiwitrijke maaltijden. Aan de bar kies je zelf de ingrediënten voor jouw burrito, bowl of taco. Alles wordt dagelijks vers bereidt, voor je neus klaargemaakt en bezorgd aan tafel of thuis op de bank. 


Op de hoek van de Boschstraat, vlakbij het Valkenbergpark vind je de nieuwste aanwinst van deze keten in eigen beheer: Chidoz Breda. Een perfecte locatie om even te lunchen in de pauze, een hapje te eten na het winkelen of een goede bodem te leggen voor het stappen. Want waar je bij sommige fastfood restaurants niet snel voldaan bent na een maaltijd, kom je bij Chidoz absoluut niets te kort. En wist je dat je in de zomer op het terras kunt zitten? Ideaal om de sfeer te proeven van de levendige omgeving. Maar eerst: een hapje eten binnen.


We nemen plaats in één van de eethoekjes en genieten ondertussen alvast van een Mexicaanse biertje. Of je nu met een groep wilt eten of wat intiemer met zijn tweetjes wilt zitten, bij Chidoz kan het allebei. Door het gevarieerde menu is er ook voor ieder wat wils en dat maakt het lekker makkelijk. Neem bijvoorbeeld de Power Burrito waar extra eiwitten in zitten, perfect voor de fanatieke sporter! Of de vegan burrito, waar veel gezonde ingrediënten in zitten met pure smaken. Wij kiezen voor een aantal favorites: de Classic Burrito, de Vegan Burrito en de Macho Nacho natuurlijk.

De Classic Burrito is een must try! Een witte tarwetortilla met kip, witte rijst, zwarte bonen, pico de gallo, mais, geraspte kaas, sla, lente ui, Chipotle mayonaise en verse guacamole. Wat is dit goed. Het is een grote burrito met een licht pittige smaak en heerlijk gekruid vlees. Je proeft direct dat er veel aandacht is besteed aan de producten. Wat blijkt: het vlees in de gerechten van Chidoz wordt volgens een eigen recept 20 uur lang gegaard. Nou, dat kun je proeven! Het is zeer mals, smaakvol en absoluut een reden om hier te eten.

Ook de Vegan burrito valt goed in de smaak. Dit is een witte tarwetortilla met zwarte rijst, zoete aardappel, zwarte bonen, gegrilde groenten, pico de gallo, sla, maïs, guacamole, Salsa Verde en guacamole. Heel gezond, super vers en ook met een lekker licht pittige smaak. Wederom staat dit gerecht gelijk aan een hele maaltijd, al dan niet een anderhalve. Daarom kun je bij Chidoz gerust lekker tafelen met je vrienden of familie en hoef je daarna thuis niet meer te koken.


Als derde gerecht hebben we de Macho Nacho besteld. Dit zijn uiteraard nacho chips met half rundvlees, half kip, zwarte bonen, pico de gallo, mais, Chipotle Mayo en guacamole. Lekker crispy, met gesmolten kaas en weer dat heerlijk gegaarde vlees. En wist je dat de kip en beef niet alleen 20 uur gegaard wordt, maar ook op halal wijze wordt bereid?

Naast de burrito’s, taco’s en nacho’s kun je ook zelf een salade, bowl, triple taco of double decker samenstellen. Fun fact: je mag meerdere vullingen kiezen voor dezelfde prijs én aftoppen met meerdere ingrediënten (voor sommmige producten wordt een meerprijs gevraagd). ’Make it legendary’ met een verse explosive mangosaus, killer smokey Chipotle, creamy Chipotle mayo, Salsa Verde, booming bascilicum of tasty tomato saus. Wil je liever een al samengestelde gerecht bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Op het menu staan verschillende keuzes en het personeel helpt je graag vanuit de open keuken. Wij zeggen: Welkom Chidoz! Wij gaan je vaker zien.