Experience blog: Werken, studeren en lunchen bij Coffeelab Breda!

Het is acht uur ’s ochtends en ik loop vanaf station Breda de Willemstraat in, onderweg naar Coffeelab. Het is enorm koud en donker buiten, maar als ik bij Coffeelab binnenkom komt de warmte me tegemoet. Yvonne ontvangt me onwijs enthousiast en vriendelijk en geeft me een rondleiding. Het concept van Coffeelab werkt als volgt: je boekt online een werkplek voor minimaal een uur. Je betaalt zes euro voor dat uur en na dat uur kun je zelfs per minuut betalen! De minuten die daarna volgen kosten tien cent. En wist je dat drinken daarbij inbegrepen is? En dan bedoel ik niet alleen koffie en thee. Álle warme dranken zijn erbij inbegrepen, of je nu een chai latte, iced coffee of een lekker theetje: het kan allemaal. Je hoeft dus alleen te betalen voor je werkplek en je kan dan onbeperkt al het drinken bestellen, super fijn!

Yvonne legt me uit dat er bij Coffeelab verschillende ruimtes zijn: een daarvan is ruimte waar je fijn kan werken met meer dan twintig werkplekken. In deze ruimte kan je online vergaderingen doen, samenwerken aan bijvoorbeeld een project of alleen bezig zijn. Daarnaast is er nog een stilte ruimte, waar je dus niet mag praten. Heerlijk voor als je je écht goed wilt concentreren en in stilte wilt werken. Zoals Coffeelab op de site zegt: je hebt de mogelijkheid om sociale contacten te leggen of om je juist even helemaal te ontsnappen van het geruis en beweging van de buitenwereld. 

Ook legt Yvonne me uit dat er een vergaderruimte is die gehuurd kan worden. Super handig als je als team een keer wil vergaderen op een hele fijne plek. Naast deze flexplekken, is de ruimte als je binnenkomt een lunchroom waar je kan genieten van de heerlijke gerechten die Coffeelab zelf vers maakt. 

Als ik al een tijdje aan mijn projecten aan het werken ben, komt Yvonne mij een plakje cake brengen die ik besteld heb. Een heerlijke en luchtige cake, waarvan mijn motivatie alleen maar nog beter wordt. Bij Coffeelab hangt er een rustgevende sfeer die het werken erg fijn maakt. De vele planten om je heen maken de werksfeer rustig, maar ook gezellig.

Als je even wilt ontsnappen van je werk kan je altijd in de lunchroom gaan zitten voor een gezellig praatje met Yvonne en een heerlijke lunch. Ik ben al zo’n vier uur hard aan het werk en ben wel toe aan een lekkere lunch. Coffeelab heeft sinds kort een nieuwe kaart en Yvonne en haar collega’s raden mij de Karma Kebab aan. Deze vegan versie van kebab klinkt echt enorm lekker, dus ik besluit het te bestellen. De karma kebab bestaat uit Libanees platbrood, mesclun, plantaardige kebab, tomatensalsa, zoetzure groenten, vegan tzatziki en sriracha. Het lunchroomgedeelte van Coffeelab heeft een huiselijke sfeer en is net zoals de werkplekken ingericht met veel planten, erg leuk! Yvonne brengt mij de Karma Kebab samen met een tomatensoepje en het ziet er prachtig uit. De karma kebab is super lekker: de unieke smaak van de kebabkruiden, de frisse sla en zoetzure groenten, de zachte tzatziki en de pittige sriracha zorgen voor een verfijnde en unieke smaak. De karma kebab is enorm lekker en je kunt echt zien én proeven dat dit gerecht met zorg en liefde gemaakt is. 

Na mijn lunchpauze ga ik terug naar mijn werkplek en bestel ik nog een ijskoffie. Deze zit in een enorme leuke mason jar en smaakt precies hoe een ijskoffie moet smaken: de sterke smaak van koffie aangevuld met melk en dan ijskoud. Heerlijk! Tijdens het drinken van mijn ijskoffie werk ik door aan mijn projecten en de tijd vliegt.

Ik heb vandaag tot vijf uur gewerkt en enorm veel werk afgekregen. Dit allemaal dankzij de fijne sfeer, het rustige interieur, de heerlijke lunch en de gezellige mensen van Coffeelab. Ik ga met een voldaan en fijn gevoel naar huis en heb nog nooit zo hard gewerkt. Nu rust alleen de vraag nog, wanneer jij gaat werken bij Coffeelab?