Foodblog: Oesters en meer bij Tempérà!

Wij starten ons weekend vroeg en gaan op donderdagavond heerlijk dineren bij deze nieuwe hotspot in het Ginneken: Tempérà! Bij Tempérà kun je oesters, mediterraanse gerechten, champagne, een DJ en lang tafelen verwachten. Bij binnenkomst zien we de oesters uitgestald naast de bar, dit belooft een mooie avond te worden!


Zodra je binnenstapt valt het kleurrijke en mooi afgestemde interieur meteen op. Een warm ontvangst start bij binnenkomst, eigenaar Rik begroet ons enthousiast en neemt de jassen aan. We nemen plaats aan een gezellige ronde tafel in de zaak. Eigenaar Rik is zelf decorateur en dit is zeker terug te zien in het interieur. Tempérà staat voor passie, warmte en gezelligheid, precies de gevoelens die je krijgt als je binnen stapt. 

De zaak is volledig verbouwd en aan ieder detail is gedacht. De DJ draait fijne muziek en we starten met een heerlijk glas Laurent Perrier ‘La Cuvee’ Champagne, geschonken in mondgeblazen LSA London glazen. Het gedetailleerde interieur werkt zich door in het servies en afgestemde glaswerk. Genietend van de champagne die een heerlijke ondertoon van perzik heeft, verteld Rik over alle soorten oesters op de kaart. 


Rik heeft een mix voor ons samengesteld en serveert een prachtige schaal met alle oesters die op de kaart te vinden zijn. Oester Natuur, Sangria, L’orange, Marmelade en natuurlijk de Tempérà! Elke oester heeft stuk voor stuk een heerlijke garnering. We zien hier een Vichysoise & bergamot, perzik & dragon, sinasapel granité, granaat appel en sjalot met azijn. De 'basic' oester is al heerlijk maar deze toppings hebben wij niet eerder geproefd. 


Hierna drinken we een Avoglia Fiano van het bekende wijnhuis Giustini uit Puglia Italië, het is een fruitige wijn met mooie zoet zuur balans die matcht met de zoet zure balans in onze gerechten. De wijn heet ‘Avoglia”, dit is wat men in dit Italiaans dorp roept ter goedkeuring van het leven. De druif die gebruikt is heet ‘fiano’. Hierbij een luchtig gebakken plukbrood in combinatie met 2 bijzondere botersmaken: van geitenmelk en zwarte knoflook.


De avond verloopt verder en de DJ zorgt voor extra ambiance in de zaak, het voelt als een echte avond uit. Rik neemt ons mee in het menu dat hij heeft samengesteld voor ons. We starten met een Burrata en steak tartaar. Wanneer de Burrata arriveert valt de geweldige presentatie meteen op. De Burrata met gazpacho van tomaten & watermeloen, krokante spinazie en balsamico is een echt signature dish van Tempérà.  

Het tweede voorgerecht is de altijd geliefde steak tartaar, deze wordt geserveerd met gepofte aubergine, pikante mayonaise en zuurdesem kruim. De zuurdesem kruim voegt een heerlijke extra crunch toe aan de steak tartaar. 


Wanneer de hoofdgerechten arriveren beginnen we met de bijzondere Kippastila. Dit filo deeg pasteitje van kip is gemarineerd in ras el hanout, met rucola olie, pompoen crème en afgetopt met anijssuiker. Het hartige taartje in combinatie met anijssuiker is een bijzondere smaak explosie. 

Daarbij een heerlijke La Méditeranée Bisque met schaaldieren. Je waant je in mediterrane sferen met de heerlijke kokkels, vongole, coquille en grote garnalen. 

Als side dish de Patatas Tempéràs, heerlijke pikante aardappeltjes in rozeval met frisse aioli. Een eigen variatie op de patatas bravas zo verteld Rik. Daarnaast een geroosterde bloemkool met tomatensalsa en ansjovis. De tafel staat gezellig vol en we houden het shared dining feeling erin, door alle gerechten met elkaar te delen. 


We zitten al een tijdje maar de avond voelt nog jong, door de gezellige ambiance, het fijne personeel en de muziek voelt de avond heel dynamisch. Bij het dessert worden 2 glazen Limoncello meegebracht. Het dessert is een heerlijk frisse Meringue met roodfruit, sabayon en dragonijs, geserveerd in een LSA Champagne coupe. Naast dat deze opstelling er prachtig uitziet past de smaak van Limoncello ook perfect bij dit Meringue gerecht. 


Na het dessert ontvangen we een kaartje met after diner drinks, je kunt hier een cocktail uitkiezen en de avond gezellig voortzetten met een borrel. De keuken is dan ook tot 24.00 uur open zodat een etentje kan doorlopen in een echte avond uit. We drinken beide een Espresso martini. Één van ons drinkt geen cafeïne laat op de avond, geen probleem bij Tempérà en er arriveert één decaf espresso martini en een original. Een perfecte afsluiter voor een heerlijk avondje uit!