Foodblog: lunchen bij The Tosti Club

Do you love tosti’s? Join the club! The Tosti Club, wel te verstaan. De tosti is echt één van mijn all time favourites. En de combinaties zijn eindeloos! Dat weet ook Dominique, manager van The Tosti Club. Je kunt hier naast tosti’s ook genieten van een heleboel ander lekkers. Wij zijn uitgenodigd om al dit lekkers van de nieuwe kaart te proeven op de locatie aan de Vlaszak in Breda. Kijk je mee?

Bij binnenkomst zien we gelijk dat dit echt een plek is van deze tijd: een hip, stoer en industrieel interieur. Het is gezellig druk, mensen lopen in en uit voor een lunch to go, of nemen lekker plaats aan een tafeltje voor lekkere koffies or leaves. The Tosti Club is een echte ontmoetingsplek voor jong en oud. Dit is ook waar zij voor staan: een plek om mensen te verbinden, of ‘a place to ketch-up’, zoals ze zelf zouden zeggen. Je kunt hier trouwens het klokje rond eten en drinken als je wilt: ga gezellig ontbijten, lunchen of neem een snelle hap aan het einde van de dag! 


Terwijl wij alvast genieten van een heerlijke Very Berry Smoothie met aardbei, framboos en braam en een Jungle Smoothie met mango, papaya en ananas, vertelt Dominique ons het verhaal over het ontstaan van The Tosti Club. Coen, de zoon van de eigenaar, die gek is op oud hollandse molens en alles wat daarbinnen gebeurt, heeft  zijn vader geïnspireerd om zelf met brood aan de slag te gaan.  Die passie voor brood is goed te merken! Er wordt hier heel bewust en duurzaam omgegaan met dit product. Het The Tosti Club® brood wordt dagelijks vers aangeleverd door een bakkerij uit de buurt. Hiervan worden The Tosti’s, Sandwiches als The Tosti Club® Slices gemaakt . The bakery op de Vlaszak verkoopt verder diverse andere broodsoorten als hartige producten. Van verspilling houden ze niet dus kan je de volgende ochtend het brood 25% voordeliger kopen als “brood van gisteren”. Alle korstjes die daarna nog overblijven gaan naar de kinderboerderij. De kleine wereldverbeteraar in mij is het helemaal eens met deze formule: no waste!


Wij gaan de reis die het brood aflegt van sandwich naar tosti vandaag helemaal beleven, maar beginnen met iets heel anders. Iets wat je hier niet direct zou verwachten, maar wat ik zeker iedereen kan aanraden: de smoothie bowl! Helemaal hip, lekker healthy, super kleurrijk, onwijs smaakvol, en voor de instagrammers onder ons: echt een plaatje! Wij gingen voor de Cinnamon Bomb Breakfast Bowl met amandelmelk, glutenvrije haver, bosbes, banaan, yoghurt, ahornsiroop en kaneel. You gonna love this!

Heb je even geen trek in een tosti? Join alsnog The Tosti Club! Je kunt hier ook genieten van heerlijke verse bammen. Wij probeerden de Sandwich Vega met tzatziki, geitenkaas, courgette en rucola. Ik vond het frisse zoet-zurige van de tzatziki en de geitenkaas een erg goede combinatie! Ook zeker een to-go aanrader!

Na een kleine pauze was het tijd voor de The Tosti Club Slice, of ‘The Dutch Pizza’ zoals ze het zelf ook wel noemen. De slice wordt heerlijk crispy gebakken, bedekt met een mooie tomatensalsa en daarna belegd met verse ingrediënten. Wij gingen voor The Chicken one met een salsa van tomaat, mozzarella, kipfilet, tomaat, cheddar en rucola. Een goede keus: wat een heerlijke smaaksensatie en textuur: een crispy bodem met een smeuïge topping! Tja zeg nou zelf: een tosti-pizza is toch ook het beste van twee werelden?! 

Alsof dat nog niet genoeg is kun je hier ook genieten van een overheerlijke sappige burger met gebakken bacon, tomaat, ui, saus en cheddar kaas op een mooi luchtig broodje. Wij laten deze even aan ons voorbij gaan, want inmiddels zijn we aangekomen bij het hart van The Tosti Club, hetgeen waar het allemaal om begon, de koning der koningen: de tosti! Je kan zelf een tosti customizen, maar er zijn ook een aantal ‘originals’ voor je samengesteld. Wij gaan voor de Veggie Spiced met cheddar, babyspinazie, tomaat, rode ui en geroosterde pepers. De tosti wordt gebakken op een plaat met een klontje boter, waardoor de buitenkant lekker knapperig en mooi goudbruin is. Aan de gesneden kanten druipt de kaas er een beetje uit. Dan weet je dat je te maken hebt met een perfecte tosti! Ik neem een eerste hap en geniet van de smaakexplosie! Wil je nog meer smaak? Ieder tafeltje is voorzien van een flesje huisgemaakte The Tosti Sauce, dus leef je uit. Deze saus is hier ook te koop, leuk voor thuis of als cadeautje voor een echte tosti lover.   

We sluiten af met drie heerlijke mini tosti’s met Nutella en banaan. Perfect formaat voor een toetje, of voor de kids. De zoetekauwen onder ons kunnen hier trouwens ook hun hart ophalen. Naast zoete tosti’s serveert The Tosti Club ook pancakes en sweet bakeries zoals red velvet fudge cake en lekkere mini Deense koffiebroodjes. Van die laatste mogen we nog wat proeven, maar we zitten zo vol dat Dominique het voor ons in pakt zodat we er thuis van kunnen genieten. 

Wat een beleving vandaag! We hebben onwijs genoten van al het lekkers en naast mijn liefde voor tosti’s ben ik ook een beetje van The Tosti Club gaan houden. Het is een echte lovebrand waar beleving, authenticiteit, kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. En de liefde verspreidt zich snel. Mede dankzij het gepassioneerde personeel heeft de keten inmiddels 9 locaties door heel Nederland, waarvan twee in Breda. Join jij binnenkort ook The Tosti Club?