Foodblog: jubileum menu bij de Haenen

Restaurant en golfpark De Haenen bestaat dit jaar 15 jaar! Om dit te vieren bieden ze een speciaal jubileum menu aan met bijpassend wijnarrangement. Onze foodies werden uitgenodigd en genoten van een heerlijk diner met uitzicht op de golfbaan en de ondergaande zon. 

Dineren op de golfbaan... dat klinkt leuk dachten wij! Als "niet-golfers" waren we zeer benieuwd naar het restaurant en de omgeving. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen en krijgen we een tafeltje bij het raam met uitzicht over de golfbaan. We kijken uit over een prachtige vijver en de golfbaan terwijl de zon langzaam ondergaat. Alleen hiervoor is een bezoekje aan de Haenen het al waard! Vooraf hebben we besproken dat één van ons een vegetarisch menu krijgt, dat was geen enkel probleem voor de keuken. We starten allebei met een gin-tonic als aperitief. We kiezen de Poseidon gin en de welbekende Bobby's. 

Het diner start met twee heerlijke amuses. De amuse van het jubileum menu is buikspek met een vlinderscampi en Vadouvan mayonaise. Het buikspek is lekker knapperig uitgebakken en de scampi is super mals. Dit gaat heerlijk samen met de kruidige Vadouvan mayonaise. De vegetarische amuse is een rolletje van komkommer, gevuld met crème van geitenkaas en geserveerd met een zoete compote, ingelegde ui en walnoot.

Als voorgerecht krijgen we een carpaccio van Sint-Jakobsschelp, geserveerd met Hollandse garnalen, kreeftenmousse, Vandouvan mayonaise en yuzu parels. De vegetarische optie is een herfstsalade met een kroketje van oesterzwam, stoofpeer, blauwschimmel en een dressing van balsamico stroop. Beide gerechten zijn mooi opgemaakt en vallen ontzettend goed in de smaak!

Als tussengerecht worden we verrast met een cappuccino (soep) van pompoen en serranoham. De vegetarische optie wordt geserveerd met crumble van pistachenootjes. De soep is heerlijk romig en goed op smaak. Omdat het gerecht als cappuccino wordt geserveerd ligt er bovenop de soep een laagje luchtig schuim dat zich mooi mengt met de soep als je het drinkt. 

Het hoofdgerecht is een kalfsoester geserveerd op een bedje van knolselderij, rode peper crème, groene groenten, rode portsaus en chips van serranoham. Als bijgerecht wordt er een portie krokante frietjes bij geserveerd. Ook dit gerecht is een lust voor het oog! Het vlees is mooi medium rare gegaard en super mals. Het gerecht is een explosie van smaken die samen een mooie balans vormen. Een prachtig gerecht voor het najaar. 

Het vegetarische gerecht is linguine met een romige truffelsaus, paddenstoelen, rucola en Grana Padano kaas. De linguine is perfect al dente en in combinatie met de romige saus is het een ware smaakexplosie. De paddenstoelen zorgen voor een lekkere bite in het gerecht de rucola voegt een heerlijke nootachtige toon toe. 

Het dessert staat op de kaart als "bubbels en goud". We krijgen een prachtig opgemaakt bord met cheesecake van prosecco en witte chocolade, gold chocolade pecan ijs, cremeux van framboos, pistache crumble en yoghurt panna cotta. Met dit overheerlijke dessert sluiten we het diner zeer tevreden en voldaan af. 

Het jubileummenu is tot het einde van het jaar verkrijgbaar voor €39,95 per persoon en het bijpassende wijnarrangement kost €15. Maak snel een reservering door te bellen naar 076-578 39 51 of stuur een mail naar restaurant@dehaenen.nl.